({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Ge dig ut på fisketur

Med över 300 sjöar och tre strömmande åar finns det gott om fiskar och blöta äventyr i Mark. Allt du behöver är fiskeutrustning, en stor dos tålamod och naturligtvis ett fiskekort. Här listar vi ett par riktigt fina fiskevatten som uppskattas av fiskare från när och fjärran. Och du, vill du testa om det nappar i en sjö som inte ingår i något fiskevårdsområde så behöver du alltid markägarens tillstånd först. Lycka till och ha så kul!

Hyssna

Stora Hålsjöns fiskevårdsområde

Stora Hålsjön är en medelstor sjö på ca 400ha där delar av den norra sidan kantas av lodräta klippväggar. Sjön är förbunden med Viskan genom en 2km grävd kanal (Husån). Förekommande fiskarter är abborre, braxen, gädda, gös, lake, mört, sarv, sik, ål, sutare, gärs, siklöja & nors.

Lygnernregionens fiskevårdsområde

Lygnern är resterna av en havsfjord som sträckte sig in mot landet då inlandsisen drog sig tillbaka. Lygnern är en djup sjö och ofta är det blåsigt på sjön. Det finns flera fina badplatser runt sjön och vid sjöns norra strand är Ramhultafallet en mäktig syn med sina 65 fallmeter direkt vid sjökanten.

Marsjöns fiskevårdsområde

Flera mindre sjöar och vattendrag ingår i detta fiskevårdsområde strax norr om Kinna.

Öxabäcks fiskevårdsområde

Området runt Öxabäck är mycket rikt på sjöar. Här kan du hitta din egen favoritsjö, inbäddad i djupa skogar. Båtar finns att hyra för isättning i valfri sjö.

Frisjöns fiskevårdsområde

Frisjön är en vacker skogsjö med många vikar och uddar. Sjöarna är kalkade och med bra värden. Gös inplanteras årligen och grovgös har också fångats i sjöarna. Frisjön är en stor bra fiskesjö på cirka 700 ha med runt 30 öar och många goda platser på land att fiska från.

Stockasjöarna

Här får du uppleva en förstklassig naturupplevelse med ett vackert strövområde precis intill. Lilla och Stora Stockasjön erbjuder ”Put and take” med bryggor anpassade för flugfiske. Det som är unikt med Lilla Stockasjön är att det är en källsjö, vilket säkrar en god kvalité på vattnet.

Sävsjöns fiskevårdsområde

Sävsjön är en mindre sjö strax norr om Fritsla. Sjöar som ingår i fiskevårdsområdet är Sävsjön och Bogrydssjön.

Lilla Hålsjöns fiskevårdsområde

Lilla Hålsjöns är en trevlig fiskesjö som även har en fin badplats.

Häggåns fiskevårdsområde

Häggån slingrar sig fram genom odlingslandskapet från Frisjön till utflödet i Viskan. Häggån är uppdelad på flera olika fiskevårdsområden.

Hedegärdessjöns fiskeområde

Sjö nära Skene centrum med både fina fiskemöjligheter och en härlig badplats med bryggor, sandstrand och gräsytor. Fiskekortet omfattar en sjö – Hedgärdessjön.

Ingsjöarnas och Oxsjöns fiskevårdsområde

Området erbjuder ett attraktivt om omväxlande fiske. Fiskevårdsföreningen försöker i möjligaste mån skapa ett självreproducerande öringbestånd i de större sjöarna.

Västra och Östra Öresjöarnas fiskevårdsområde

Västra och Östra Öresjöarna sträcker ut sig i sydvästlig riktning strax söder om Kinna. De stora sjöarna ger bra möjligheter till fiske och här arrangeras även fisketävlingar några gånger om året.

Högsjöns fiskevårdsområde

Fiskevårdsområdet omfattar en större och tre mindre sjöar. Högsjön är en grund sjö med många öar och stenar. Sjöarna omgärdas av djupa skogsmarker men är lättillgängliga och det går bra att fiska från land.

Viskans fiskevårdsområde

Viskan sträcker sig från Ulricehamn till utloppet vid Åskloster strax norr om Varberg. Numera har lax och öring möjlighet att vandra upp längs Viskan ända till Skene.

Hornsjöarnas fiskevårdsområde

Utanför Horred mellan Kinna och Varberg ligger ett tiotal sjöar som ingår i Hornsjöarnas fiskevårdsområde, varav Stora Hornsjön står för det mesta fisket.

Härsjöns fiskevårdsområde

Härsjön specialitet är braxen. Här har exemplar av rekordmått tagits upp! Härsjön har även en fin badplats med bryggor.

Tolken i Marks fiskevårdsområdesförening

En av de större sjöarna i Mark är Tolken. Förutom fina fiskemöjligheter, har Tolken även ett rikt fågelliv. Fiskevårdsområdet omfattas av Tolken samt Torestorpsån från bron i Torestorp till utflödet i Tolken.

Sandsjöns fiskevårdsområde

Sandsjön är en ganska grund sjö som ligger strax utanför Torestorp söder om Kinna. Sjön har även en badplats med sandstrand och bryggor.

Surtans fiskevårdsområde

Surtan är en å som mynnar ut i Viskan men har sitt upprinningsområde norr om Hyssna.

Kinnaborgs fiskevårdsområde

Sjöarna strax norr om Kinna ingår i Kinnaborgs fiskevårdsområde.