({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Cykla längs Göta kanal med barn

Att cykla längs Göta kanal är en mycket omtyckt familjeaktivitet. Det är härligt att vistas ute i naturen och att röra på sig när man har semester.

Sjötorp – Lyrestad – Norrkvarn – Hajstorp-Sjötorp (ca 28 km bilfri dragväg)

Inled dagen med att hyra cykel i Sjötorp, där Göta kanal börjar. En förmiddagsfika kan med fördel avnjutas på Café Baltzars uteservering. Köp med dig ett lunchpaket från Maltes fisk och cykla sedan i väg.

Första stoppet blir i Lyrestad. I Hamnmagasinet kan du titta på allt från interiörer av bomiljöer till en lanthandel från sekelskiftet. Ta en fika eller glass på något av caféerna.

Trampa sedan vidare längs kanalen och snart är du vid Norrkvarns slussområde. Låt barnen leka och plaska i minikanalen och njut av lokalproducerad mat på restaurangens brygga. Fortsätt färden utmed kanalen. Kanske blir det ett stopp för att testa fiskelyckan, tag med metspö.

Fotograf: Åsa Dahlgren

I Hajstorp finns nio slussar, stanna till här och njut av kanalmiljön. Utställningen i magasinets övervåning låter barnen skapa, prova på att väva och göra sin egen barkbåt att sjösätta i kanalen. Här finns också hantverk av hög kvalitet.

Cykelturen tillbaka till Sjötorp blir en ny upplevelse med nya möten. Tillbaka i Sjötorp kan du promenera ner till Vänern med gästhamn och kanalens första sluss. I varvsmagasinet finns förutom kanalmuseum ett café och klädbutik.

Fotograf: Norrqvarn

Efter en dag full av nya intryck är det skönt att sova i en nybäddad säng. I Sjötorp finns flera boendemöjligheter. Vill du uppleva turen på 2 dagar bokar du rum eller stuga i Hajstorp. Vill du övernatta i Norrqvarn så finns här förutom hotellrum även stubbar och svampar att tillbringa natten i.