({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Cykelleder i Västsverige

Upptäck några av Sveriges bästa cykelleder

Vi är stolta över våra fantastiska cykelleder i Västsverige. Här cyklar du nära hav och sjöar, över fält och platåberg, genom skogar och städer, och rakt in i mysiga fiskebyar. Hitta en cykelled som passar dig!

Vänerleden

NATIONELL CYKELLED. Cykla runt Sveriges största sjö. Under cyklingen upplever du Vänerns finaste badstränder, kulturupplevelser i världsklass och naturfenomen som inte finns på någon annan plats i Sverige.

Unionsleden

NATIONELL CYKELLED. Cykla längs Dalslands trolska skogar, sjöar och kanaler på Unionsleden. Njut av vällagad mat och upptäck områdets sevärdheter, kulturcentra och slusstationer. Unionsleden går från norska Moss till Karlstad.

Ätradalsleden

NATIONELL CYKELLED. Ätradalsleden går mellan Falköping och Falkenberg och bjuder på öppna landskap, skogar, sjöar och spännande sevärdheter. Ta med dig familjen på cykelsemester.

Cykla längs Göta kanal

NATIONELL CYKELLED. Att cykla längs Göta kanal är en omtyckt familjeaktivitet. Alla slussar, mysiga fikaställen och spännande saker att se utmed kanalen gör att cyklingen aldrig blir långtråkig.

Cykla på Tjörn

Ön Tjörn på Västkusten bjuder på fina cykelområden. Här njuter du av den vackra skärgården, en häftig skulpturpark, ett akvarellmuseum, mysiga boenden och många trevliga caféer.

Sjuhäradsrundan

Tusen sjöar, djupa skogar och många spännande sevärdheter gör cykelleden Sjuhäradsrundan runt Borås, Ulricehamn och Tranemo till en riktig semesterpärla.

Cykla på Koster

Det är något speciellt med att cykla på näst intill helt bilfria Sydkoster. Avstånden på den 8 kvadratkilometer stora ön är perfekta för en cykeltur i vacker skärgårdsnatur.

9 mysiga cykelrundor i Skaraborg

Utöver de stora cykellederna finns många charmiga och kortare rundor som passar fint för en cykelutflykt. Perfekt att kombinera med stopp på något mysigt kafé, gårdsbutik eller loppis.

Boka ett cykelpaket

Gör en härlig cykelsemester i Västsverige och njut av vacker natur, god mat och skönt boende. Här hittar du färdiga cykelpaket och andra tips på var du kan bo under cykelturen.

5 tips inför cykelturen

1. Kontrollera din cykel innan du ger dig av

Kolla så att det finns tillräckligt med luft i däcken, och så att däcken inte är slitna. Se till att kedjan är smörjd och att bromsarna fungerar som de ska.

2. Rätt kläder och en bra hjälm

Vädret kan växla i Sverige och gå från sol till regn till blåsigt beroende på var du befinner dig och när på året du cyklar. Att ta med en extra vind- eller regnjacka kan vara bra. Ska du cykla lite längre sträckor under flera dagar kan ett par cykelbyxor och cykelskor vara en bra investering som gör din cykling extra behaglig. Hjälm är självklarhet!

3. Om du får punktering

Att byta en slang om du fått punktering är inte så svårt, bara du är förberedd. Se till att ha med en liten sadelväska med extra slang, verktyg och pump så slipper du bli stående och vänta på hjälp.

4. Packa lagom

Ta inte med mer än vad du behöver. Ska du cykla i några dagar finns det bra väskor som kan fästas på cykeln, men tänk på att mycket packning gör cykeln onödigt tung att cykla på. Packa gärna med badkläder och handduk om du passerar en badsjö.

5. Till sist

Planera din rutt i förväg, ta god tid på dig, cykla tillsammans och ha kul! Glöm heller inte att ta många pauser och fikastopp längs vägen, det finns gott om caféer och fina rastplatser i Västsverige!

Mer om cykling

Västra Götaland bjuder på många olika typer av cykelupplevelser. Här nedan kommer lite fler tips!