Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Påsken i Sotenäs

Påsken är startskottet för en ny härlig säsong. Nu öppnas sjöbodar, krogar och butiker sin verksamhet. Vårkänslorna har kommit på riktigt och naturen bjuder in till vandring och andra utomhusaktiviteter.

KONSTVANDRING I BOHUSLÄN - som inkuderar KVIRR (Konstvandring i Ranrike) pågår hela påskhelgen. Du kan besöka ett 100-tal konstnärer i deras ateljéer eller hem, från Strömstad i norr till Kungälv i söder. Läs mer här...

HÖNSSLÄPP PÅ KLEVS GÅRD - en kul påskhändelse! På Klevs Gård vid södra infarten till Bovallstrand är det dags för hönsen att få springa ut efter vinterns vila. Kl. 14 på Långfredag 30/3 träffas man vid Gårdsbutiken och får först en liten berättelse om gården.

PÅSKPROMENAD - frågesport på Smögen med start på Havsvallen och målgång vid Smögens Marin. Långfredag, Påskafton och Påskdagen kl. 0.30 - 13.30. Arr. Smögens IF och Smögens Marin. Nya frågor varje dag. Pris vuxna 80 kr, barn 20 kr.

PÅSKEFYR är en tradition längs Bohuskusten. Barnen samlar allt som är brännbart och gör stora fyrar som tänds vid skymningen på påskafton. I stort sett varje samhälle har sin egen påskefyr.

KROGAR OCH CAFÈER har vi året om, men just vid påsk är det startskott för våra säsongsöppna krogar och caféer att öppna. Lite nyheter för i år kan du läsa om HÄR.

NORDENS ARK har 30/3 - 8/4 ett Påskprogram i parken. Barnaktiviteter såsom kvastfabrik, äggutställning, färgläggning av påskbilder och matrundor hos djuren står på programmet. Dom erbjuder även påskmenyer och grillning i varghuset. Hela programmet kan du läsa HÄR.

PÅSKBUFFÉ står uppdukad på Hotell Kungshamn 30/3 och 31/3 kl. 12.00 - 16.00.

PÅSKLUNCH serveras på Musselbaren på Smögen kl. 12.00 - 16.00 på påskafton.

HOTEL KAPRIFOL i Hunnebostrand serverar i sin bistro mat under påsken med temat Evert Taube, i samband med 100 års firandet av Evert Taubes år i Sotenäs.

BOHUS-MALMÖNS PENSIONAT serverar Påsk-buffé på långfredag från kl.18.00, som fortsätter med live musik med Peter, John, Kent o Rolf. 

SKÄRETS KROG har öppet under påsk med en påskmeny, vid pianot kvällstid sitter Roger Rådström.

KANTEN i Hunnebostrand öppnar upp krogen på Skärtorsdag kl. 18.00, då bjuds alla gäster på mat! Man har även öppet långfredag och påskafton mellan 12.00-03.00

OSTRONBANKEN på Smögen vid Göstas Fisk har öppet Långfredag och Påskafton. Båda dagarna 12.00-20.00
Påskafton gästas dom av Rikard som grillar både ostron och kräftor

PÅSKPAKET på Hotell Smögens Hafvsbad. Njut av god mat, SPA och sköna sängar. Läs mer om hela paketet HÄR


PASSA
att vandra på våra fina vandringsleder. Upplev våren, den vackra naturen och havet längs havsnära leder på flera ställen runt i kommunen.

Ha en riktigt fin påsk!