({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Rickard Granander

Njut av naturen - året om

Under hela året bjuder naturen i Sotenäs in till fantastiska upplevelser. Sommaren behöver ingen närmare presentation, då är de varma mjuka klipporna välbesökta. Även Soteleden, den drygt 6 mil långa vandringsled som finns i Sotenäs kommun lockar otroligt många vandringssugna till sig under sommaren.

Men det är under våren och hösten som naturen känns lite speciell längs Bohuskusten. Våren med fågelliv, växter och en känsla av något nytt. Hösten med vackra ljughedar, höststormar och även ett lugn som lagt sig över kusten.

Naturreservaten i Sotenäs är mycket populära. Ramsvikslandet, även kallat "Klippornas rike", Hållö utanför Smögen och Bua Hed i närheten av Malmön är alla välbesökta året om.

Det som gör naturreservaten speciella är de vidsträckta klipplandskapen, med spår från bland annat från inlandsisen genom isräfflor och jättegrytor. 

Fotograf: Sotenäs Turism

Ett annat mycket speciellt ställe med fantastisk natur är Nordens Ark och området däromkring. Själva parken som är en djurpark för utrotningshotade djur är väl värt ett besök. I området omkring erbjuds vandring i ekoparken som är en nytt artbevarande projekt, du finner även område med hällristningar och startpunkt för Soteleden.

Soteleden som sträcker sig genom hela kommunen erbjuder både kust och inland. Själva leden är drygt 9 mil lång och man kan välja på ca 20 olika etappsträckor. Kartmapp med kartor över hela leden finns att köpa på flera ställen i kommunen. Läs mer HÄR