({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Rickard Grenander

Vandring

Kustnära vandring i unik miljö på fina vandringsleder i varierad natur. Att vandra i Sotenäs är en fantastisk upplevelse. Soteleden och Kuststigen bjuder på rundslingor och dagsetapper - och på Smögen och Ramsvik finns kortare naturstigar och vandringar.

Soteleden
En fantastiskt vacker vandringsled som sträcker sig genom hela Sotenäs kommun, från Bovallstrand i norr till Kungshamn/Smögen i söder. Leden innefattar naturreservaten Ramsvikslandet och Bua Hed samt sträcker sig inåt landet till Nordens Ark, och Tossene. Soteleden går på vissa sträckor tillsammans med Kuststigen och för att göra det lätt att hitta bra ställen att börja sin vandring på finns nio etapper med tydliga startpunkter/etapptavlor. HÄR får du tips på sträckor med information och karta. Startpunkterna ligger nära parkeringsplats och/eller busshållplats.

Kartor och vandringsförslag finns även på den digitala kartan: www.sotenas.se/vandra

Information om Kuststigen, som sträcker sig från Tjörn i söder till norska gränsen finns här: www.kuststigen.se

Vandringspaket
Vill du boka ett färdigt vandringspaket finns naturligtvis den möjligheten. Följande anläggningar har paketerbjudande:

Ramsviks Camping
Nordens Ark
Johannesviks Camping

Vandra utan packning
är ett koncept som företaget med samma namn erbjuder. Du kan bo bekvämt, vandra utan din packning som blir transporterad av företaget, och njuta av god mat och avkoppling efter din vandring. Läs mer på www.vandrautanpackning.se

Naturstigar
Det finns även otroligt fina naturstigar i Sotenäs. På Smögen kan du vandra bland klipporna på naturstigar som är fint anordnade vid Sandö, Kleven, Holländarberget och Glommen. Läs mer om vandring på Smögen. Ramsvikslandet bjuder på flera olika leder på naturreservatet. På Malmön kan du vandra runt ön på fina leder där du kan njuta av både hav och kultur. Detta var bara ett urval av våra vandringstips.

Motionsspår
Alla orter i kommunen erbjuder motionsspår, vissa med elljus. Det finns speciella kartor för alla orter med motionsspår och naturstigar. Dessa kan du beställa via turistbyrån 0523-66 55 50, eller ladda ner dem på kommunens hemsida www.sotenas.se. 

Varmt välkommen till fantastiskt fina vandringsmöjligheter!