({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Information till besökare i Coronatider

Välkommen till Sotenäs. Här visar vi hänsyn och respekterar myndigheternas riktlinjer och varandra. Vi tar ansvar och gör vårt bästa för att du ska känna dig trygg att besöka oss. Tänk på att hålla avstånd, undvika trängsel, ha god handhygien och stanna hemma om du inte känner dig frisk. Vi vill ju att alla ska få en fin vistelse hos oss!

Nu är det ett ansvarsfullt resande som gäller. Du är mycket välkommen, men ska inte besöka oss om du inte är frisk. Väl på plats gäller god handhygien och sunt förnuft. Under devisen ”Visa omtanke – håll avstånd” påminner lokala föreningar, butiker, restauranger om vikten av att ta coronaviruset på allvar.

Räkna med att bli påmind om du bildar kö alltför nära någon annan! 

Här nedan hittar du information om vad du kan förvänta dig på plats i Sotenäs. Det vi förväntar oss av dig är att du följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer. Både för din och andras säkerhet!

Åtgärder för allas bästa i Sotenäs kommun

Vill du veta vad kommunen, hotell, restauranger och andra anläggningar gjort för anpassningar för att skapa trygghet för dig och andra? Kika runt bland länkarna nedan, informationen uppdateras löpande. Du ska känna dig trygg med att:

  • Alla aktörer har uppmanats att följa riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Det finns gott om skyltar och golvmarkeringar med påminnelser om att hålla avstånd.
  • Att det på många platser går att använda digital teknik för biljettköp istället för att köa vid en biljettdisk.
  • Att fler båtar med färre passagerare trafikerar populära rutter i skärgårdstrafiken.
  • Att offentliga toaletter städas oftare och att det finns gott om möjligheter till god handhygien.
  • Att entréer på populära platser kontrolleras - max antal besökare på exempelvis Systembolaget.
  • Att restauranger och andra populära anläggningar fått råd och hjälp för att planera sin verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Att kommunen kontrollerar och följer upp tips och oro för trängsel.

TIPS! 

På hemsidan Krisinformation.se finns samlat myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för resor, friluftsliv, camping med mera.