({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Mikael Almse

Nyheter 2018

Inför varje säsong står det alltid lite nyheter och knackar på dörren, vilket är fantastiskt kul. 2018 bjuder på flera nyheter, och listan fylls på hela tiden.

EVERT TAUBE - JUBILEUMSÅR 2018
 – fyllt av aktiviteter, konserter, guidningar, utställningar. Konst, musik och kultur. Änglamarker och skeppsbrott. Fördjupningar och upplevelser.
I år är det 100 år sedan nationalskalden Evert Taube gjorde sitt första scenframträdande någonsin – just i Sotenäs. Närmare bestämt på Smögen. Detta vill vi uppmärksamma – hela året och i framtiden. Just nu pågår planeringen av programmet, räkna med en fullspäckad Taubesommar i Sotenäs. Håll utkik i vår evenemangskalender över specifika evenemang.

NYA LOKALER FÖR INFOCENTER I KUNGSHAMN
Under försommaren öppnar Infocenter upp portarna längst ut på stenpiren mitt i Kungshamns hamn. Här finns även Kungshamn Bildarkiv som nu kommer att dela lokal med Infocenter. Alla hälsas välkomna för att få hjälp med frågor om Sotenäs som besöksmål. Vill du komma i kontakt med Infocenter via telefon eller mail. Tel 0523-66 55 50, info@sotenasturism.se 

KONSTVANDRING I BOHUSLÄN
Nu kan man under påsken besöka konstnärer och hantverkare i hela Bohuslän. KVIRR (Konstvandring i Ranrike) och Konstvandring i Södra Bohuslän har slagit sig samman och erbjuder massor av ateljéer att besöka 30 mars - 2 april.
Läs mer här...

NYINVIGNING AV TUMLAREN
Bad- och friskvårdsanläggningen Tumlaren i Väjern, strax norr om Kungshamn har genomgått en stor renovering och kommer att nyinvigas med ett 25-års kalas den 5 maj. Själva badet står klart för öppning 23 april.  Så kom och bada, träna, umgås och fika på Tumlaren!
Läs mer...

I sommar kommer...

STALLEBROTTET
Den fantastiska utomhusscenen i ett stenbrott på Malmön kommer att bjuda på musik från scenen. På programmet står redan Janne Schaffer, Electric Banana Band, The Battle of th 60´s och En hyllning till Bowie mm. 
Det blir även teater på scenen i sommar. Tarfuffe på Malmön, fritt från Moliére har premiär 14 juli.
Läs mer här...

AMAZE FESTIVAL
28 juli kommer Smögen att gunga. Artister som Steve Angello, Rebecca & Fiona, Otto Knows m.fl kommer till Smögens nya festival.
Läs mer här...

STRAND TILL STRAND
Ett swimrunlopp från Bovallstrand till Hunnebostrand. Tävlingen genomförs för första gången, så notera fredagen den 13 juli i kalendern.
Läs mer här...

MOLLBRINKS ART GALLERY
i Kungshamn har i sommar en utställning av konstnären William Sweetlove. Här kan man se konst i form av stora djur bl.a gjorda av återvunnen plast. På det lilla torget utanför ICA Skeppet har galleriet placerat en röd gris som är 2 meter hög och 4,5 meter lång. Mycket mer finns att se på galleriet ett stenkast där ifrån.

ISLAND OF LIGHT
14-16 september kommer Smögens klippor, bryggan, gränderna, granithällarna, havet och himlen att bli skådeplats och bakgrund till ljusprojektioner av monumental storlek, interaktiva ljuskonstverk och ljusinstallationer i toppklass. Ljuskonstfestivalen Island of Light 2018 lockar internationellt erkända ljuskonstnärer till en fantastisk miljö.
Läs mer här...

SORELLA - NY KROG I KUNGSHAMN
I sommar öppnar den Italienska restaurangen Sorella i Kungshamns hamnområde. Här kommer man att servera antipasto och stenugnsbakad pizza mm. Lycka till önskar vi!

HAMNBAGERIET BLIR STÖRRE
Mycket populära Hamnbageriet i Kungshamn blir större från och med mitten av midsommarveckan. Nu har man även huset intill och uteserveringen blir dubbelt så stor. Man utökar även sortimentet med bl.a god glass. Toppen tycker vi!

Vi fyller på listan så snart vi får in nya spännande nyheter!