({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Två personer med hund vandrar vid Ramsvikslandet

Fotograf: Fredrik Schenholm

Semestra med hund

Självklart ska vovven med på semester – ta med din fyrbenta vän och upplev naturen, bekvämt och hundvänligt boende, bli bortskämda med något litet extra på restaurangen – och badplatser där hunden är särskilt välkommen.

De flesta boendeanläggningar har möjlighet att ordna husdjursrum, tänk på att uppge detta när ni bokar ert boende. Makrillvikens Vandrarhem och Hotell Smögens Hafvsbad på Smögen, Bohus-Malmöns Pensionat, Johannesviks Camping i Kungshamn och Ramsviks Stugby & Camping uppger alla att de speciellt välkomnar hundar.

På Hotell Kungshamns Suites finns till och med ett speciellt Best Friend Paket – där extra handduk, mat- och vattenskål ingår. Och självklart ska hunden också få guldkant på sin upplevelse med hundgodis och Snuffle Hundöl.

Sisten i är en byracka

Klart man vill bada på semestern, även om man är en hund. På de kommunala badplatserna får dock inte hundar vara, men i Hunnebostrand finns ett särskilt hundbad. Detta ligger strax norr om Amundalens badplats mellan Hästedalen och Ulebergshamn. Hundbadet är tydligt utmärkt med skylt.

Nära Johannesviks Camping i Kungshamn finns också en iordningsställd badplats för hundar och campingen erbjuder också hunddusch och hundpark. Så ta med vovven på ett uppfriskade hundsim.

Vandra med vovven i koppel

I Sotenäs finns många fina vandringsleder och naturområden. Anneröd-Hogsäms naturreservat med Sveriges nordligaste spontant uppkomna bokskog är magiskt vacker att promenera i, speciellt på våren när bokträden är alldeles ljusgröna och vitsipporna blommar.

De låga ljunghedarna vid Bua heds naturreservat och små sandstränder nära färjan mot Bohus-Malmön är också fin, särskilt på sensommaren då ljungen färgar hela landskapet lila.

Ramsvikslandets naturreservat bjuder på en omväxlande natur med kala klippor, öppet västerhav, strandängar och skogspartier. Här betar dock kor så respektera att hunden måste vara kopplad och visa hänsyn till såväl djur som medvandrare.

Tänk på detta när du har med dig hunden i naturen:

Året runt gäller att ha uppsikt på hunden så att den inte förföljer vilt. Under tiden 1 mars till 20 augusti MÅSTE du hålla din hund kopplad för att skydda däggdjur och fåglar som har ungar. Och förstås, vanlig hänsyn samt allemansrättens devis ”inte störa, inte förstöra” gäller ju även för hunden och dess ägare.

Läs mer på www.vastsverige.com/semester-med-hund

Tre vandringar med hundvänliga boenden längs Soteleden-Kuststigen

Rundslinga Bohus-Malmön - Fantastiska bad, stenhuggarhistoria och gott om små vikar och turkosa laguner.
Boendetips: Bohus-Malmön Pensionat, Bohus-Malmön

Ramsvikslandet runt - Upplev Klippornas rike på Ramsvikslandet. En storslagen vandring med vidunderlig utsikt.
Boendetips: Ramsvik Stugby & Camping, Hunnebostrand

Kungshamn-Tullboden: Idylliska kustsamhällen och en varierande natur. Från karga stenbrott till lummiga dalar.
Boendetips: Hotell Kungshamns Suites och Johannesviks Camping, Kungshamn