({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

#H6 MTB
Hunnebostrand

Inlandsrundan för stigcyklaren

En härligt utmanande mountainbikerunda i Sotenäs vackra inland, på stigar, vandringsled och grusväg. Tänk på att visa hänsyn när du cyklar i terrängen, både mot vandrare, markägare och djur.

Detta är en varierad mountainbikerunda som går på vackra och äventyrliga stigar och grusvägar med inslag av asfalt. Rundan börjar vid Stenhuggarmuseet med 5 km utmanande stigar på Soteleden. Vid Enerbacken byts stigarna ut mot slingriga grus- traktorvägar och tar oss vidare mot det öppna landskapet vid Varås som byts till skog vid Slättmyren. I kanten av Sotenäs golfklubb byts grus ut mot asfalt när turen rullar vidare till söder ut. Strax före Askums kyrka viker rundan höger och fortsätter efter en någon kilometer in på stigar där vi får samsas med hästar och ryttare i den lövklädda skogen. Turen fortsätter sedan några hundra meter på länsväg 171 och vi uppmanar till extra försiktighet här. Avslutningen på äventyret sker på fina stigar på Soteleden förbi Solliden och till Hunnebostrands vandrarhem.

Fakta om leden

Längd:

16 km, höjdmeter 250 m

Ungefärlig tid:

1 - 3 timmar

Markering:

Följ föreslagen rutt i din telefon eller cykeldator. I fält är cykelrutten INTE uppmärkt, utan går på befintliga vägar eller stigar.

Svårighetsgrad:

Medel

Start och mål:

Startpunkten för #H6 är vid Hike & Bike Point Hunnebostrands vandrarhem.

Hitta hit:

Karta:

Karta för utskrift/nedladdning

Kontaktinformation

Hike & Bike / Sotenäs Turistinformation

Ångbåtspiren

Kungshamn


Telefon: +46 523665550


E-post: turism@sotenas.se

Hemsida: sotenas.se/turism