({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Hassen Salum

MediaConnect

Under den sista officiella ATWS-dagen den 19 september deltog Turistrådet Västsverige vid MediaConnect. På MediaConnect fanns tillfälle att träffa drygt 50 specialinbjudna internationella resejournalister och influencers från 13 olika länder med naturturism som specialitet.

Så gick MediaConnect till

Adventure Travel World Summit har identifierat ett 50-tal journalister och influencers inom naturturism som alla har stora plattformar och många följare.

Samtliga deltagande journalister och influencers fick ansöka om att delta vid ATWS. Sedan fick de via ett formulär på ATTA:s webbplats ange vilka destinationer, trender och aktiviteter de var intresserade av, samt vilka medier de skrev för. Utifrån detta valdes de 50 mest relevanta ut i samråd mellan ATTA, Visit Sweden och Turistrådet Västsverige.

Därefter har delegaterna läst på om de utvalda aktörerna, och skapat personliga pitchar. Flera av de deltagande företagen har också via Tillväxtverket och projektet Hållbar produktutveckling fått en utbildning i hur man pitchar till media på sex minuter. Det gick inte att boka möten i förväg, utan det gällde för alla ATWS-delegater att försöka hinna med så många som möjligt under de timmar som MediaConnect pågick. 

Samtliga journalister hade varsitt bord där man tog emot delegaterna. Turistrådet Västsveriges press- och PR-team bestående av Ann-Charlotte Carlsson, Emelie Jahnke och Kajsa Kärnman träffade totalt 20 av de 50  journalisterna. 


Detta ville man veta om Västsverige

De västsvenska huvudteman som var mest efterfrågade bland deltagarna vid MediaConnect  var hållbarhet, vandring och unika upplevelser. Bland exemplen kan vandring, paddling, Meet the Locals och 72 Hour Cabin nämnas. Även The Edible Country, Båtluffa i Bohuslän och Gotaleden väckte stort intresse, liksom Kosterhavet Nationalpark och Hornborgasjön. Samtliga journalister som bearbetades under MediaConnect har fått ett personligt uppföljningsmail från Turistrådet Västsverige i syfte att bygga en fortsatt relation.

Besök efteråt

Fyra av de drygt 50 utvalda medierna på MediaConnect valde att stanna kvar ett par dagar i Västsverige efter ATWS-kongressens slut. Norie Quintos (USA) är redaktör på National Geographic, och förlängde sin vistelse med två nätter: en natt i Göteborg och en natt på Marstrand för att vandra på Marstrandsön. Kathleen Relihan (USA) avslutade sin ATWS-vecka med vandring på Gotaleden, lunch på Garveriet i Floda och fikavandring i Alingsås. Brittiska frilansjournalisten Sarah Reid (Lonelyplanet.com, The Guardian med flera) dröjde kvar en natt extra i Göteborg, och Natasha Amar (The BohoChica.com och Forbes Travel Guide) åkte till Koster (vandring och cykling) och Tjörn (vandring och besök på Skulptur i Pilane).