({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Besöksnäringsinsats: Dalsland - Tillbaka till naturen

Fotograf: Copenhagen Wilderness

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Dalsland – Tillbaka till naturen är en positionering av Dalsland som naturturismdestination. Den görs tillsammans med Visit Dalsland och de lokala besöksnäringsföretagen. Fokus ligger på att lyfta naturturismen som reseanledning. Dalsland är en destination med stor potential som inte har full beläggning vid någon tidpunkt på året – vilket skapar stora möjligheter till att locka naturturister, som ju egentligen kan komma när som helst under hela året. Kan vi hjälpa till med att bidra till fler heltidsjobb och stabila verksamheter genom att utveckla den dalsländska turismen kan detta också gynna de boende i Dalsland. Många dalslänningar har tack vare insatser som gjorts inom Dalsland – Tillbaka till naturen fått upp ögonen för sitt eget hemområde, vilket är positivt ur hållbarhetssynpunkt då fler semestrar på hemmaplan.

 

Turistrådets insats

Turistrådet fungerar som ett stöd gentemot besöksnäringsföretagen när det kommer till bland annat digital utveckling och samverkan kring paketering. Genom att få företag att rekommendera varandra och bli bättre på att kommunicera Dalsland kan varumärket Dalsland stärkas ytterligare. Dessutom hjälper vi till med att få företagen att hitta nya affärsmöjligheter som har sin grund i den fantastiska naturen. Vi har också tagit fram en Dalslandsfilm som bygger på samma typ av kommunikation som Dalsland – Tillbaka till naturen, och som symboliserar det som företagen ska kommunicera.

I enlighet med Hållbarhetsklivets "När och där det inte är fullt"-princip stödjer vi också företagen med två riktade satsningar som syftar till att fylla Dalsland under perioder på året där det finns mycket bokningspotential. Förutom att göra satsningar på den svenska marknaden så kommer vi även göra en satsning på den nederländska marknaden.

Ett gott exempel på hur Dalsland förpackas på ett attraktivt sätt som fått ringar på vattnet för hela den västsvenska besöksnäringen är The 72 Hour Cabin.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Emmy Hultberg
031-818374
emmy.hultberg@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2023

 

 

Dalsland - Tillbaka till naturen

Kampanjperiod: 5 april-30 april, 21 augusti-10 september

 

Målgrupp och aktivering

Huvudsakligen riktar sig insatserna till boende i södra Sverige. Vi riktar oss till familjer, par och kompisgäng som vill ha en unik upplevelse – exempelvis en vistelse i något av The 72 Hour Cabin-glashusen. Målgruppen är från 25 år och uppåt och vill uppleva naturen – men vill ha det bekvämt när det kommer till boende och mat. De vill uppleva naturen på dagen genom att till exempel vandra, cykla eller paddla samtidigt som de vill bo fint och äta och dricka gott på kvällen.

Innehållet presenteras på en kampanjwebbplats på dalsland.com, som marknadsförs via sociala medier (både köpt och organisk trafik). Annonseringen delas in i två delar: En som handlar om att inspirera och att öka kännedomen om Dalsland och en som handlar om att generera konverteringar – det vill säga få målgruppen att boka de av företagens paket som är kopplade till Dalsland – Tillbaka till naturen.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Kampanjen riktar sig till företag på Världen-nivå i Turistrådets system Sverige-Norden-Världen, som dessutom har paket att erbjuda som är fokuserade på naturupplevelser.

 

Intressanta länkar

Dalsland - Tillbaka till naturen 

Digital verktygslåda

 

Senast genomförda kampanj

Exponering och resultat:Dalsland - Tillbaka till naturen hösten 2023

 

Majlovet (Nederländerna)

Kampanjperiod: 1–22 mars


Målgrupp och aktivering

Syftet är att skapa kännedom hos nederländska familjer om möjligheten att besöka Dalsland under det två veckor långa majlov som hålls i Nederländerna varje vår. Detta är en period då företagare i Dalsland har utrymme för att ta emot besökare, och det finns ett bra utbud av familjeaktiviteter att erbjuda. Aktivering sker bland annat genom kampanj i sociala medier samt artiklar om familjeaktiviteter och boenden i Dalsland på vår nederländska webbplats westzsweden.com. Influencern ladylemonade.nl besökte Dalsland under majlovet 2022 för att skapa blogginlägg och generera material till kampanjen 2023.


Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

De företag som medverkar är utvalda boenden, restauranger och aktivitetsföretag i Dalsland som är klassificerade som Världen-företag enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system.

 Intressanta länkar

Artikel på westzweden.com

Kampanjwebbplats på westzweden.com