({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Besöksnäringsinsats: Vandring

Fotograf: Jonas Ingman

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Turistrådet verkar för att stärka Västsverige som vandringsdestination och i förlängningen göra destinationen till bäst i Sverige när det gäller vandringsleder. För att nå detta mål har vi en pågående samverkan med Västkuststiftelsen, som har samordningsansvar för en rad västsvenska vandringsleder, och med Förvaltningen för Kulturutveckling inom Västra Götalandsregionen, som är med och utvecklar lederna i regionen.

Naturturism i allmänhet och vandring i synnerhet har vuxit i popularitet under de senaste åren, givet den globala klimatdiskussionen och ett alltmer ökat fokus på hållbar turism. Under pandemiåren har trenden ökat än mer. För Turistrådets del fokuserar vi mycket på att styra besökarna till kvalitetssäkrade leder med utbredd turistisk verksamhet. Vandra är något man kan göra i princip året runt, vilket skapar nya säsonger och möjlighet till fler heltidstjänster och mer robusta besöksnäringsverksamheter. Dessutom vill vi få besökarna att stanna längre i Västsverige. Genom att utveckla lederna i regionen och få besökarna att betala lite extra för en högkvalitativ upplevelse genereras fler gästnätter och starkare besöksnäringsföretag. 

 

Turistrådets insats

Turistrådet finns med som stöd till våra västsvenska besöksnäringsföretag när det gäller att anpassa deras erbjudanden till vandringsmålgrupperna. Det kan handla om alltifrån värdskap till produktutveckling och digitala analyser av deras webbplatser. Inom den digitala analysen ser vi över och ger feedback kring sociala kanaler och hur webbplatsen är uppbyggd, om de använder sig av rätt information och hur de kan lyfta in vandring i sina paket, om de inte redan har gjort detta. Genom att hjälpa företagen med paketering är målet att skapa attraktiva paketerbjudanden i syfte att synliggöra vandringsdestinationen Västsverige och locka rätt målgrupper hit.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Emmy Hultberg
031-818374
emmy.hultberg@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2023

 

 

Vandra i Västsverige

Kampanjperiod: 31 mars-30:e april, 4 september-1 oktober. 1 mars – 22 mars görs även satsning i Nederländerna, 7 mars – 4 april i Tyskland, 11 april – 19:e maj i Norge och Danmark.

 

Målgrupp och aktivering

Vi kommunicerar vandring under större delen av året i våra olika kanaler, men under två perioder görs också mer riktade kampanjinsatser. Målgruppen är bred i varierande ålder från 25 år och uppåt (familjer, par, kompisgäng). Deras intressen är vandring, utomhusaktiviteter och natur och de vill gärna vill kombinera vandringen med bekvämt boende på hotell, bed and breakfast, vandrarhem eller annan boendeanläggning. Geografiskt vänder vi oss till boende i Västra Götaland, Halland, Jönköping län, Skåne samt Stockholm. Utöver denna satsning görs även gemensamma satsningar gentemot Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna där paddling, cykling och vandring marknadsförs gemensamt.

Aktiveringen sker i den svenska kampanjen genom en kampanjsida på vastsverige.com, som marknadsförs i sociala medier både via köpt och organisk trafik, samt genom sökordsannonsering. Fokus där kommer att ligga på att man ska boka vandringspaket hos de deltagande företagen.


Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Om man vill delta i kampanjen ska man vara klassificerad som Världenföretag i Turistrådet Västsveriges Sverige-Norden-Världen-system, och dessutom kunna erbjuda vandringspaket kring en kvalitetssäkrad västsvensk vandringsled. Det är viktigt att leden är kopplad till turistisk infrastruktur och att det finns markägaravtal, en huvudman och skötselplan. Har du frågor kring dessa saker? Kontakta i så fall Turistrådets projektledare Emmy Hultberg.

 

Intressanta länkar

Portalsida på vastsverige.com

Paketsida på vastsverige.com 

Kampanjmaterial för deltagande företag

 

Senast genomförda kampanj

Vandra i Västsverige - Exponering och resultat våren 2023

Ord och begrepp - Digital marknadsföring