({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vandra Pilgrimsleden Göta Älv

    Besöksnäringsinsats: Vandring

    Fotograf: Jonas Ingman

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Turistrådet verkar för att stärka Västsverige som vandringsdestination och i förlängningen göra destinationen till bäst i Sverige när det gäller vandringsleder. För att nå detta mål har vi en pågående samverkan med Västkuststiftelsen, som har samordningsansvar för en rad västsvenska vandringsleder, och med Förvaltningen för Kulturutveckling inom Västra Götalandsregionen, som är med och utvecklar lederna i regionen.

Naturturism i allmänhet och vandring i synnerhet har vuxit i popularitet under de senaste åren, givet den globala klimatdiskussionen och ett alltmer ökat fokus på hållbar turism. Under pandemiåren har trenden ökat än mer. För Turistrådets del fokuserar vi mycket på att styra besökarna till kvalitetssäkrade leder med utbredd turistisk verksamhet. Vandra är något man kan göra i princip året runt, vilket skapar nya säsonger och möjlighet till fler heltidstjänster och mer robusta besöksnäringsverksamheter. Dessutom vill vi få besökarna att stanna längre i Västsverige. Genom att utveckla lederna i regionen och få besökarna att betala lite extra för en högkvalitativ upplevelse genereras fler gästnätter och starkare besöksnäringsföretag. 

 

Turistrådets insats

Turistrådet finns med som stöd till våra västsvenska besöksnäringsföretag när det gäller att anpassa deras erbjudanden till vandringsmålgrupperna. Det kan handla om alltifrån värdskap till produktutveckling och digitala analyser av deras webbplatser. Inom den digitala analysen ser vi över och ger feedback kring sociala kanaler och hur webbplatsen är uppbyggd, om de använder sig av rätt information och hur de kan lyfta in vandring i sina paket, om de inte redan har gjort detta. Genom att hjälpa företagen med paketering är målet att skapa attraktiva paketerbjudanden i syfte att synliggöra vandringsdestinationen Västsverige och locka rätt målgrupper hit.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Emmy Hultberg
031-818374
emmy.hultberg@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2022

 

 

Vandra i Västsverige

Kampanjperiod: 8 april-6 maj, 5 september-3 oktober. Vecka 16-20 görs även en insats mot norsk och dansk målgrupp. 

 

Målgrupp och aktivering

Vi kommunicerar vandring under större delen av året i våra olika kanaler, men under två perioder görs också mer riktade kampanjinsatser. Målgruppen är såväl nybörjare som erfarna vandrare i varierande ålder från 25 år och uppåt (familjer, par, kompisgäng), som gärna vill kombinera sin vandring med bekvämt boende på hotell, bed and breakfast, vandrarhem eller annan boendeanläggning. Geografiskt vänder vi oss till boende i Västra Götaland, men även i närliggande regioner och storstadsområdena Malmö och Stockholm. Utöver denna görs även en gemensam satsning gentemot Norge och Danmark där paddling, cykling och vandring marknadsförs gemensamt.

Aktiveringen sker i den svenska kampanjen genom en kampanjsida på vastsverige.com, som marknadsförs i sociala medier både via köpt och organisk trafik, samt genom sökordsannonsering. Fokus där kommer att ligga på att man ska boka vandringspaket hos de deltagande företagen. 

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Om man vill delta i kampanjen ska man vara klassificerad som Världenföretag i Turistrådet Västsveriges Sverige-Norden-Världen-system, och dessutom kunna erbjuda vandringspaket kring en kvalitetssäkrad västsvensk vandringsled. Det är viktigt att leden är kopplad till turistisk infrastruktur och att det finns markägaravtal, en huvudman och skötselplan. Har du frågor kring dessa saker? Kontakta i så fall Turistrådets projektledare Emmy Hultberg.

 

Intressanta länkar

Portalsida på vastsverige.com

Paketsida på vastsverige.com 

Kampanjmaterial för deltagande företag

 

Senast genomförda kampanj

Vandra i Västsverige - Exponering och resultat hösten 2021

Vandra i Västsverige - Exponering och resultat våren 2021

Vandra i Västsverige - Exponering och resultat hösten 2020

Ord och begrepp - Digital marknadsföring

Vandra i Västsverige - (Tysklands-satsning)

Kampanjperiod: 18 januari-8 februari. 


Målgrupp och aktivering

Syftet är att skapa kännedom om vandring i Västsverige på den tyska marknaden, med hjälp av material framtaget tillsammans med Marco Polo TV och före detta tyska skidskyttestjärnan Uschi Disl. Materialet ska även hjälpa till med planering och bokning av resa till Västsverige. Vi vänder oss främst till boende i norra Tyskland i alla åldrar, som är intresserade av Sverige, vandring och resor. Aktivering sker genom annonsering i social media via Visit Swedens kanaler samt så kallad native-annonsering (redaktionella artiklar som smälter in i webbplatsen de är publicerade på). 

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

De företag som medverkar är företag som är klassificerade som Världen-företag enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system och som är belägna utmed Gotaleden, Pilgrimsleden Dalsland och Pilgrimsleden Falköping (det vill säga lederna som Uschi Disl vandrade på). 

 

Intressanta länkar

Kampanjsida på vastsverige.com/de

Kampanjmaterial för deltagande företag