({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Cyklist på en grusväg i bruksmiljö.

Fotograf: Signe Koch

Så når vi ut i Danmark

Danmark är Västsveriges tredje största utlandsmarknad efter Norge och Tyskland. Under 2023 stod danska besökare för drygt 216 000 utländska gästnätter på hotell, stugbyar och vandrarhem.

Kampanjer och webb

Turistrådet aktiverar varje år en rad olika kampanjer (som också genomförs till en svensk målgrupp) i Danmark inom olika områden. Inriktningarna är följande: 

Syftet med kampanjerna är att skapa intresse och inspirera kring Västsveriges utbud av upplevelser för dessa olika målgrupper. Samtliga insatser leds via Västveriges kanaler på Instagram och Facebook och via sökordsannonsering, och syftar till att leda trafik till portalsidorna som finns för respektive kampanj på vastsverige.com/da. Livsnjutar-portalen samlar bland annat information och inspiration om slott och herrgårdar, spaanläggningar, skärgårdskrogar, olika road trips och hållbar shopping. Naturupplevelser fokuserar på vandring, cykling och paddling. Höstlovskommunikationen riktar sig mot danska barnfamiljer. 

 

Journalister

Turistrådet arbetar både reaktivt och proaktivt när det gäller att generera press på den danska marknaden. Vi har en samverkan med en dansk PR-byrå som har goda kontakter med resmedia. Denna PR-byrå skickar kontinuerligt ut pressmeddelanden och pitchar nyheter från Västverige till danska journalister. 

Under 2023 fick Västsverige bland annat besök av dagstidningarna Politiken och Jyllands-Posten. Politiken vandrade längs Gotaleden och Biosfärleden, cyklade längs Göta kanal och båtluffade i skärgården. Såväl Tjörn som Dyrön, Marstrand och Orust fick dansk påhälsning. 

Jyllands-Posten spenderade också tid i skärgården, men under temat Skärgårdsupplevelser: Sensommar. Färden gick till Vrångö, Käringön och Tjörn. 

Onlineplattformen Börnebyen åkte under höstlovet 2023 till Västergötland för att uppleva höstlov i Skövde och Falköping. Dessutom gjordes en skidresa till Ulricehamn i början av året. 

 

Influencers

Att anlita influencers som besöker Västsverige är ett bra och kostnadseffektivt sätt att skapa användargenererat material i form av bilder, texter och filmer som når precis rätt målgrupp. Vi ser också alltid till att vi får använda det material som våra influencers skapar. Även när det gäller influencers har vi ett samarbete med den danska PR-byrån, som känner marknaden väl och tar fram förslag på vilka som skulle kunna vara lämpliga för att besöka Västsverige. Under 2023 hade vi bland annat besök av influencern Caroline Schack, som cyklade, vandrade och paddlade i och kring Ulricehamn. Hösten 2023 besökte också cykelinfluencern Signe Koch Västsverige. Hon cyklade gravel i Dalsland, och berättade om detta för sina drygt 30 000 följare.