({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Två barn i färgglada kläder åker slalom på Ulricehamn Ski Center samtidigt som de håller varandra i handen.

    Besöksnäringsinsats: Vinter

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Syftet med denna besöksnäringsinsats är att positionera och stärka Västsverige som vinterdestination när det gäller såväl längd- som utförsåkning. Vi vill få fler att upptäcka de fina skidanläggningar som vi har i Västsverige och den höga kvaliteten som de håller. Genom att satsa på vinter i Västsverige så attraherar vi nya målgrupper och skapar en stor reseanledning även på den del av året då många företag har en lägre beläggning, vilket i sin tur genererar fler gästnätter - och skapar ett starkare erbjudande som även boende på orten kan ta del av. Om företagen kan öka sin beläggning även under lågsäsong finns en större möjlighet för dem att erbjuda sina anställda heltidsjobb, vilket skapar mer robusta verksamheter. 

 

Turistrådets insats

Turistrådet Västsveriges insats består i att samarbeta med destinationerna (Näringsliv Ulricehamn AB, Next Skövde och Falköpings kommun) och företagen som är kopplade till vinter. Samarbetspartners kan vara både skidanläggningar men även olika boendeanläggningar som vill paketera med skidåkning.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Sofie Olsson
031-818349
sofie.olsson@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2022

 

 

Skidåkning 

Kampanjnamn: Skidorten Ulricehamn, Billingen Skövde, Mösseberg Falköping

Kampanjperiod: Vecka 2-5 


Målgrupp och aktivering

Skidkampanjerna är 2022 förlagda till tre destinationer: Ulricehamn, Skövde och Falköping. Alla tre resmålen erbjuder möjlighet till såväl längd- som utförsåkning, men målgrupper och inriktning skiljer sig en aning åt. Gemensamt för både Ulricehamn och Skövde är att de båda är så kallad officiella Vasaloppscenter. Vi vänder oss både till boende i Västsverige och i vissa fall också till andra geografiska målgrupper. Förutom att generera besökare ser vi också gärna att de bor över i samband med vistelsen – allt för att generera inkomster till den lokala besöksnäringen.

Alla kampanjer startar vecka 2. Annonseringen för Ulricehamn och Skövde pågår i tre veckor och för Falköping i två veckor.

I Ulricehamn är det delat fokus mellan destinationens båda skidanläggningar: Ulricehamn Ski Center (alpint mot familjer) och Lassalyckan (längdskidåkare). Annonseringen riktas lokalt kring Ulricehamn, till delar av Göteborg och mot Kungsbacka, Varberg och Jönköping. 

Skövde lyfter främst längdskidåkning och familjeaktiviteter. Annonseringen riktas lokalt kring Skövde,  till delar av Göteborg och mot Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. 

I Falköping riktas insatserna mot utförsåkande familjer i närområdet. 

Marknadsföringsinsatserna sker genom köpt och organisk trafik i sociala kanaler (Facebook och Instagram) samt via sökordsannonsering. 

 

Vilka företag/turistorganisationer kan delta i kampanjen?

För att kunna delta som boendeföretag i kampanjerna krävs att befinner sig på Världen-nivå enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system. Dessutom ska man på sin hemsida kunna erbjuda paket med skidåkning i centrum. 

 

Intressanta länkar

Skidåkningsportal, vastsverige.com 
Kampanjsida, Skidorten Ulricehamn
Kampanjsida, Billingen Skövde
Kampanjsida, Mösseberg Falköping 


Senast genomförda kampanj

Exponering och resultat: Skidåkning Ulricehamn 2022
Exponering och resultat: Skidåkning: Billingen 2022
Exponering och resultat: Skidåkning Falköping 2022