({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Besöksnäringsinsats: Vinter

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Syftet med denna besöksnäringsinsats är att positionera och stärka Västsverige som vinterdestination, och få fler att upptäcka att det finns massor av härliga upplevelser i Västsverige under vintern. I kampanjen sätter vi bland annat fokus på skidåkning, kallbad, vinterpaddling men också spa-upplevelser och guidade turer. 

Genom att satsa på vinter i Västsverige skapar vi en stor reseanledning även på den del av året då många företag har en lägre beläggning, vilket i sin tur genererar fler gästnätter. Detta genererar ett starkare erbjudande som även boende på orten kan ta del av. Om företagen kan öka sin beläggning även under lågsäsong finns en större möjlighet för dem att erbjuda sina anställda heltidsjobb, vilket skapar mer robusta verksamheter. 

 

Turistrådets insats

Turistrådet genomför via kontakter med besöksnäringsföretagen och de lokala turistorganisationerna inventering av utbudet av vinterupplevelser i Västsverige. Utifrån detta sätts artiklar och innehåll avsett för vastsverige.com och kampanjwebbplats ihop. 

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Daniel Jildefjord
0765-17 51 88
daniel.jildefjord@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2024

 

 

Vinter i Västsverige

Kampanjperiod: 8-21 januari (Sverige), 29 november – 20 december (Danmark)


Målgrupp och aktivering

I denna kampanj vänder vi oss till familjer, par och vänner (25-65) i Västra Götaland, norra Halland, Jönköping och Karlstad. Målgruppen är intresserad av resor, skidåkning, vinterbad och spa-uppevelser. Marknadsföringsinsatserna sker genom köpt och organisk trafik i sociala kanaler (Facebook och Instagram) samt via sökordsannonsering. 

 

Vilka företag kan delta i kampanjen?

För att kunna delta som besöksnäringsföretag i kampanjerna krävs att befinner sig på Världen-nivå enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system. 

 

Intressanta länkar

Kampanjsida Vinter (Sverige)

Kampanjsida Vinter (Danmark)

Skidåkningsportal, vastsverige.com 

Kampanjrapporter 2023/2024

Exponering och resultat: Vinter i Västsverige 2024 (Sverige)

Exponering och resultat: Vinter i Västsverige 2023 (Danmark)

Exponering och resultat: Vinter i Västsverige 2023 (Sverige)