({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Två barn i färgglada kläder åker slalom på Ulricehamn Ski Center samtidigt som de håller varandra i handen.

    Besöksnäringsinsats: Vinter

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Syftet med denna besöksnäringsinsats är att positionera och stärka Västsverige som vinterdestination när det gäller såväl längd- som utförsåkning. Vi vill få fler att upptäcka de fina skidanläggningar som vi har i Västsverige och den höga kvaliteten som de håller. Genom att satsa på vinter i Västsverige så attraherar vi nya målgrupper och skapar en stor reseanledning även på den del av året då många företag har en lägre beläggning, vilket i sin tur genererar fler gästnätter - och skapar ett starkare erbjudande som även boende på orten kan ta del av. Om företagen kan öka sin beläggning även under lågsäsong finns en större möjlighet för dem att erbjuda sina anställda heltidsjobb, vilket skapar mer robusta verksamheter. 

 

Turistrådets insats

Turistrådet Västsveriges insats består i att samarbeta med destinationerna och företagen som är kopplade till vinter. Samarbetspartners kan vara både skidanläggningar men även olika boendeanläggningar som vill paketera med skidåkning.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Emmy Hultberg
031-818374
emmy.hultberg@vastsverige.com

Planerade kampanjer 2021

 

 

Skidåkning 

Kampanjnamn: Skidorten Ulricehamn, Billingen Skövde

Kampanjperiod: Vecka 3-10 2021


Målgrupp och aktivering

Skidkampanjerna är i år 2021 förlagda till två destinationer: Ulricehamn och Skövde. Båda resmålen erbjuder möjlighet till såväl längd- som utförsåkning, men målgrupper och inriktning skiljer sig en aning åt. Gemensamt för både Ulricehamn och Skövde är att de båda är så kallad officiella Vasaloppscenter. Vi vänder oss både till boende i Västsverige och i vissa fall också till andra geografiska målgrupper. Förutom att generera besökare ser vi också gärna att de bor över i samband med vistelsen – allt för att generera inkomster till den lokala besöksnäringen.

Ulricehamnskampanjen pågår mellan vecka 3 och 7 2021. Här är det delat fokus mellan destinationens båda skidanläggningar: Ulricehamn Ski Center (alpint) och Lassalyckan (längdskidor). Billingen/Skövde-kampanjen aktiveras vecka 3-5 samt vecka 9 och 10, men där riktas insatserna främst kring längdskidåkningen. Båda destinationerna vänder sig till barnfamiljer när det gäller utförsåkningen och till alltifrån glada amatörer till Vasalopssatsande elitmotionärer när det gäller längd. Ulricehamn riktar sig till boende i Västra Götaland samt Kungsbacka, medan Skövde förutom Västra Götaland också vänder sig till boende i Jönköping. Marknadsföringsinsatserna sker genom köpt och organisk trafik i sociala kanaler (Facebook och Instagram), via radioreklam, samt via sökordsannonsering. 

Tidigare år har kampanjen också riktat sig till den danska marknaden, men detta har inte varit möjligt i år på grund av pandemin. 

 

Vilka företag/turistorganisationer kan delta i kampanjen?

För att kunna delta krävs att man som företag befinner sig på Världen-nivå enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system. Dessutom ska man på sin hemsida kunna erbjuda paket med skidåkning i centrum, och gärna länka tillbaka till kampanjsidan på vastsverige.com.

 

Intressanta länkar

Skidåkningsportal, vastsverige.com: https://www.vastsverige.com/naturupplevelser/skidakning/
Kampanjsida, Skidorten Ulricehamn: https://www.vastsverige.com/ulricehamn/vinter/
Kampanjsida, Billingen Skövde: https://www.vastsverige.com/billingen/vinter/
Kampanjmaterial för deltagande företag: https://varumarket.vastsverige.com/wp-login.php