({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Skidåkning på Lassalyckan

Besöksnäringsinsats: Vinter

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Syftet med denna besöksnäringsinsats är att positionera och stärka Västsverige som vinterdestination, och få fler att upptäcka att det finns massor av härliga upplevelser i Västsverige under vintern. I kampanjen sätter vi bland annat fokus på skidåkning, kallbad, vinterpaddling men också spa-upplevelser och guidade turer. 

Genom att satsa på vinter i Västsverige skapar vi en stor reseanledning även på den del av året då många företag har en lägre beläggning, vilket i sin tur genererar fler gästnätter. Detta genererar ett starkare erbjudande som även boende på orten kan ta del av. Om företagen kan öka sin beläggning även under lågsäsong finns en större möjlighet för dem att erbjuda sina anställda heltidsjobb, vilket skapar mer robusta verksamheter. 

 

Turistrådets insats

Turistrådet genomför via kontakter med besöksnäringsföretagen och lokala turistorganiationeren inventering av utbudet av vinterupplevelser i Västsverige. Utifrån detta sätts artiklar och innehåll avsett för vastsverige.com och kampanjwebbplats ihop. 

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Sofie Olsson
0736-539656
sofie.olsson@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2023

 

 

Vinter i Västsverige

Kampanjperiod: 9-22 januari 


Målgrupp och aktivering

I denna kampanj vänder vi oss till familjer, par och vänner (25-65) i Västra Götaland, norra Halland, Jönköping och Karlstad. Målgruppen är intresserad av resor, skidåkning, vinterbad och spa-uppevelser. Marknadsföringsinsatserna sker genom köpt och organisk trafik i sociala kanaler (Facebook och Instagram) samt via sökordsannonsering. 

 

Vilka företag kan delta i kampanjen?

För att kunna delta som boendeföretag i kampanjerna krävs att befinner sig på Världen-nivå enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system. 

 

Intressanta länkar

Skidåkningsportal, vastsverige.com 

Senast genomförda kampanj

Exponering och resultat: Vinter i Västsverige 2023