({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Husbilar i Ulricehamn

Fotograf: LM.Persson

Årets husbilsvänligaste kommun

Ulricehamn har valts till årets husbilsvänligaste kommun. En utmärkelse som sätter Ulricehamn på kartan och som är en bekräftelse på att arbetet med att göra kommunen attraktiv för husbilsturister lönar sig.

Husbilsklubbens nominering

Den årliga omröstningen arrangeras av husbilsklubben, Sveriges största förening för husbilsåkare med över 15 000 medlemmar. Klubben har sedan 2014 delar ut utmärkelsen Sveriges husbilsvänligaste kommun och i år har utmärkelsen alltså gått till Ulricehamn.

2021 får Ulricehamn priset med motiveringen:

Ulricehamns kommun har förstått värdet för kommunen att få in husbilsturisterna nära centrum. De erbjuder både parkering och möjlighet till övernattning kostnadsfritt, centralt och vid Åsundens kant.

Gratis toaletter, vattenpåfyllning, toalettömning och gråvattentömning finns i direkt anslutning eller i närheten.

Det finns också tydlig information vilka regler som gäller på kommunens hemsida och på skyltar.

Årets fem finalister och kommuner som nominerats av medlemmarna var Motala, Skellefteå, Söderhamn, Ulricehamn och Öckerö.

En husbilsdestination året om

Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram de kommuner som uppmärksammat den växande gruppen inom turistnäringen och som främjar de behov en husbilsturist kan tänkas att ha. Det kan handla om att vara tydlig med vart ställplatser finns och tillgänglig information om olika faciliteter till hur turister blir bemötta i staden.

’’Vi på Näringsliv Ulricehamn är otroligt stolta över att Ulricehamn har fått denna utmärkelse. Vi har under lång tid tittat på vilket behov som finns utifrån vårt arbete med att utveckla besöksnäringen. Tillsammans med kommunen har vi tagit fram flera nya ställplatser det senaste året. Just nu arbetar vi med att utveckla servicen, samt att vi tittar på nya områden centralt för att erbjuda fler ställplatser framöver’’, säger Helena Haglund, turistchef på Näringsliv Ulricehamn

I kommunen, finns flera ställplatser och campingar vilka ofta är fullbelagda under hela sommarperioden – ett tydligt tecken på att Ulricehamn är en uppskattad destination för husbilsresenärer. Välj mellan att bo centralt i Ulricehamn, nära golfbanan vid vackra Åsundsholm Golf & Country Club eller den unika friluftsanläggningen Lassalyckan. På Ulricehamns Turistbyrås hemsida kan du enkelt ta del av olika aktiviteter och upplevelser, samt hitta den ställplats eller camping som passar dig bäst utifrån dina intressen.

De senaste åren har husbilsturismen ökat och Ulricehamn är en perfekt husbilsdestination året om. Här kan du ställa husbilen centralt och strosa runt i den vackra stadskärnan. Du kan ta cykeln på bilfria banvallar, förbi glittrande sjöar, djupa skogar och historiska platser. Ulricehamn erbjuder dig som besökare ett brett utbud av aktiviteter med fokus på cykel, vandring och skidåkning. Kulturen är en del av din naturupplevelse här, särskilt uppskattat hos husbilsturister är Gårdarna runt sjön och Kulturvägen som båda bjuder på många härliga intryck.

Varmt välkomna till Ulricehamn!