({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Lassalyckan i morgonljus men vy över Åsunden

    Lassalyckan - Ulricehamn

    Fotograf: Emma Ekstrand

En unik anläggning

Lassalyckan är en kommunal sport- och friluftsanläggning med ett unikt läge och med mycket goda träningsmöjligheter året om. Här finns spår och leder sommar som vinter. Här finns pumptrack, konstgräsplaner, ishallar, inomhushall, hotell, boulebanor och mycket annat. Allt inom gångavstånd.

 

Skidspåren är öppna

Nu har skidspåren på Lassalyckan öppnat. Just nu finns 6.8 km vändspår för längdskidåkning. Beroende på vädret kommer spåret att utökas de veckorna. Snöproduktion pågår på området och vi håller på att bygga en stabil grund för säsongen 2022/2023. 

Hotell Lassalyckan

Här bor du alldeles intill skid- och löparspår samt mountainbikeleder. På Hotell Lassalyckan blandas allt det goda och njutningsfulla från förra seklets klassiska hotell med moderna upplevelser.

Instruktörer på Lassalyckan

Vill du veta hur man åker rullskidor eller få tips på hur din löpteknik kan bli bättre? Hos oss finns duktiga instruktörer som hjälper dig. Våra coacher finns till för både nybörjare och erfarna. Alla coacher är utbildade inom skidåkning, motion och mtb.

Vinnare av Årets Hållbarhetskliv 2021

Lassalyckan vann pris för Årets Hållbarhetskliv - Kommunalt initiativ 

 

-Att vinna Årets Hållbarhetskliv är otroligt inspirerande för vårt fortsatta utvecklingsarbete kring Lassalyckan. Vi har haft en explosionsartad utveckling av området de senaste 10 åren, med arrangerandet av världscuptävlingar i längdskidåkning som topp. Samarbetet mellan företagarna, föreningarna och kommunen har varit en framgångsrik mix som vi nu ser resultatet av, säger Lars Runqvist, fritidschef Ulricehamns kommun.

Padel, Fystestcenter, Gym med mera

Större hotell, padelhall, fystestcenter, osteopati, träningscenter och sportbutik färdigställdes under 2020 vilket höjer standarden avsevärt för den redan mycket fina arenan. Nu kan man komma hit och testa sin kroppsliga förmåga, få behandlingar, träningsschema, råd och träning på ett och samma ställe.

Vasaloppscenter

Vasaoppet har utsett Lassalyckan till Officiellt Vasaloppscenter vilket betyder att området har allt det som krävs för att vara den ultimata platsen för att ladda upp inför något av Vasaloppen. Inte nog med det. Numera finns det också en officiell Vasaloppscoach på området. 

Vybild över naturen på Lassalyckan i Ulricehamn med en logga från vasaloppet på

Vasaloppscenter

Lassalyckan är utnämt och certifierat av Vasaloppet att vara den ultimata platsen för att ladda upp inför något av Vasaloppen. 

Skidåkare kommer åkandes med helt vit bakrund

Vasaloppscoach

Markus Jönsson är utsedd till officiell Vasaloppscoach. Här kan du boka in dig på allt från nybörjarlektioner till specifika teknikdagar inom skidåkning...

Tjej med rosa mössa tittar på skor

Sportbutik

157XCC är en sportbutik inom trail, skidor och mtb. Här hittar du allt för att fixa ett Vasalopp men också allt för ett aktivt friluftsliv.

På Lassalyckan finns upplevelser för hela familjen

Utmana er genom att testa den fartfyllda och roliga wakebordparken. Eller prova teknikstigarna för MTB. Kanske pumptracken passar dig eller varför inte ta en skön joggingrunda på en av de bästa trailspåren i Västsverige!

Följ oss på Sociala medier

Var finns vindskydden och var kan vi parkera?