({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fikaställen värda en utflykt

Vi i Ulricehamn älskar fika. Går du utmed Storgatan i centrala Ulricehamn behöver du inte vandra långt för närmsta kaffestopp. Dessutom finns det fler spännande och vackra fikaställen att upptäcka som ligger lite längre ut i bygden. Vi har många kreativa fika-entreprenörer som tagit tillvara på sin lite mer avskilda placering. Kaféer som har nyttjat och anpassat sig efter sin omgivning, i både byggnadernas form och i egenproducerat sortiment. Ta med familj och vänner och ge er ut på utflykt. Det är inte bara kaffe och kaka, men ett litet äventyr att få klappa djuren, gå på tipspromenad, få en guidad visning på gården, mata fiskarna och lära sig mer om lantlivet.

Café Sjöparken i Vegby

Detta mysiga kafé ligger precis intill sjön i Vegby och är ett perfekt stopp ut efter banvallen. På Café Sjöparken erbjuds kaffe rostat i Ulricehamn och allt fikabröd, smörgåsar och glass görs och bakas för hand av ägarna själva.

Hemma på Källebacka

Hemma på Källebacka i Marbäck är ett säteri med gårdsbutik och tillhörande kafé i en herrgårdsmiljö i Marbäck. De är måna om att gästerna ska trivas och njuta av hela gårdens utbud, oavsett årstid. Drick en kopp kaffe med dopp ute i vårsolen eller värm fötterna framför brasan inne i gårdshuset när hösten nalkas. Den kulturminnesmärkta herrgården har anor som kan ledas tillbaka till 1500-talet, och i den tillhörande ladugården hittar du Hemma på Källebacka. Källebacka Säteri ingår också i den populära turistturen Gårdarna Runt Sjön.

 

 

EJFarm

Ta med familj och vänner på ett besök till den lantliga glassfabriken EJFarm ute i Kölingared. Glassen är gjord på gårdens egna mjölk och egna ägg från pärlehönsen. Nya och minst sagt spännande smaker varje vecka. Här producerar de bland annat egen ostkaka, yoghurt, grillost, marmelader, björksav och granskottsirap med lokala ingredienser baserat på säsong. Gården har en stor familj med marsvin, pärlhöns, ankor, kor och hund. Har ni tur kanske ni får klappa något av djuren.

 

 

Karins Lada

Karins Lada ute mot Strängsered finns det mycket gott att välja mellan, som bulle eller flera sorters kakor. Är du hungrig finns det smörgåsar och matpaj som serveras varm med bröd och sallad. Kaféet har gott om platser inomhus och även utomhus under sommaren. Det arrangeras tipspromenader, musikkvällar, stickkafé, midsommarfirande och julmarknad. På Karins Lada finns också en hantverksbutik med stor sortering av garner och ett gårdsmuseum där i stort sett alla föremålen som finns i museet har använts på gården.

 

 

Basta Kvarnkafé

Basta Kvarnkafé är beläget i Blidsberg alldeles vid Ätrans strömmande vatten där man vid vackert väder kan sätta sig ute på en av de gröna öarna som sammankopplas av små broar. Kaféet ligger i den gamla 1800-talskvarnen med sina kraftiga takbjälkar av vacker furu, metertjocka väggar av sten och vittrande murbruk som ger dig en känsla av att vara långt tillbaka i tiden. Är vädret sämre är det mysigt att sitta inne i den gamla kvarnen och känna in känslan. Passa även på att mata fiskarna som simmar runt bland öarna.

 

 

Grovare Evenemang och Kafé

Hos Grovare Evenemang & Kafé i Hökerum kombineras kafé, butik och evenemang i lantlig sekelskiftesmiljö. I deras kafé kan du avnjuta hembakade fikabröd, smörgåsar och pajer tillsammans med en god kopp kaffe eller te. De serverar ekologiskt kaffe och bakar med lokalproducerade ägg och riktigt smör. Under sommaren fylls frysen med glass från GB.

( Stängt för renovering i juni, öppet i juli! ) 

 

Sommarcafé på Årås Kvarn

Årås Kvarn i Kölingared kan man under sommarens varma månader njuta av smörrebröd och hembakat ihop med en god kopp kaffe. Det mysiga Caféet ha öppet  12-17 och ligger på första våningen i den vackra kvarnen. Kvarnen byggdes i början av 1930-talet och var i drift till slutet av 1940-talet. Njut av en fika i denna vackra oas, vid ån Tidan.

 

 

Fler fina kaféer i Ulricehamn

För mer inspiration