({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fika

Fotograf: Thomas Lotter

Fikaställen värda en utflykt

Vi i Ulricehamn gillar fika. Som tur är finns det även gott om fikaställen i bygden! Njut av alla centrala caféer längs den pittoreska gågatan, eller bege dig ut på landsbygden där utbudet är minst lika stort. Här listar vi fikaställen värda en utflykt.

 

 

Go-fika i gammaldags kvarn på Café Vings Kvarn

Ta en sväng till Hökerum, utanför Ulricehamn, där du hittar fantastiska Café Vings Kvarn. Här kan du utforska spår från historien samtidigt som du avnjuter något från caféts goda meny. Slå dig ner inne i kvarnen eller på någon av de fina uteplasterna och lyssna till ån Viskans porlande vatten.

 

Ett fikastopp längs cykelturen på Café Sjöparken 

Detta mysiga kafé ligger precis intill Sämsjön i Vegby, strax utanför Ulricehamn och är ett perfekt stopp ut efter banvallen. På Café Sjöparken erbjuds kaffe rostat i Ulricehamn och allt fikabröd, smörgåsar och glass görs och bakas för hand av ägarna själva.

 

Hembakat på Grovare Evenemang och Kafé

Det lantliga Grovare Evenemang & Kafé i Hökerum bjuder på en blandning av kafé, butik och evenemang, allt i samma gammaldags miljö. Här kan du slå dig ner för en go-fika med hembakta fikabröd, eller en lättare lunch. Under sommarsäsongen kan du dessutom svalka dig med en glass.

 

Lantliga godsaker på glassfabriken EJFarm

Ta med familj och vänner på ett besök till den lantliga glassfabriken EJFarm ute i Kölingared. Här finns en stor kärlek till glass, med nya och spännande smaker. Förutom glass producerar de bland annat egen ostkaka, yoghurt och björksav. Passa även på att hälsa på de olika djuren som går fritt på gården!

 

Trädgårdscafé på Årås säteri

Under sommarsäsongen har Årås Säteri i Kölingared öppet sitt Trädgårdscafé, där du kan slå dig ner för en fika i den vackra parken bredvid den blomstrande köksträdgården. Det anrika säteriet har anor ändå från 1500-talet, och de vackra byggnaderna fungerar idag bland annat som vandrarhem och café. Känn historiens vingslag och njut av en förtrollande grönska och gott fika.

 

Rofylld utflykt till Ådalens Café

Ådalens Café i Nitta kan du slå dig ner precis intill Viskan som porlar förbi. Här kan du njuta av en lättare lunch eller en god fika. Dessutom har de en presentbutik och en lekhage för barnen. Missa inte att prova deras fantastiska frasvåffla med grädde och sylt!

 

Café och inredning på Hemma på Källebacka

Hemma på Källebacka i Marbäck är ett säteri med gårdsbutik och tillhörande kafé i en herrgårdsmiljö. Drick en kopp kaffe med dopp ute i vårsolen eller värm fötterna framför brasan inne i gårdshuset när hösten nalkas. Den kulturminnesmärkta herrgården har anor som kan ledas tillbaka till 1500-talet, och i den tillhörande ladugården hittar du Hemma på Källebacka. Källebacka Säteri ingår också i den populära turistturen Gårdarna Runt Sjön.

 

Fika och tipspromenad på Karins Lada

Karins Lada ute mot Strängsered finns det mycket gott att välja mellan, som bulle, flera sorters kakor eller en lättare lunch i form av smörgåsar och matpaj. Här arrangeras tipspromenader, musikkvällar, stickkafé, midsommarfirande och julmarknad. På Karins Lada finns också en hantverksbutik med stor sortering av garner och ett gårdsmuseum där i stort sett alla föremålen som finns i museet har använts på gården.

 

Ån Ätrans vackra Basta Kvarnkafé

Beläget precis intill ån Ätran, finner du Basta Kvarnkafé, som precis som det låter är ett kafé i en gammal 1800-talskvarn. Här utlovas gott fika såväl som egentillverkad glass, och du kan välja att slå dig ner på någon av de vackra gröna öarna som är sammankopplade av små broar. Passa på att mata fiskarna i vattnet!

 

 

Fler fina kaféer i Ulricehamn

För mer inspiration