({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Gårdarna runt sjön

    En tur runt sjön Åsunden bjuder på många härliga intryck. Kultur, god mat, hantverk, delikatesser och aktiviteter.

    Fotograf: Torpa Stenhus

Birgit Th Sparre

I över 20 år beskrev författarinnan Birgit Th Sparre sin hemtrakt kring sjön Åsunden. Hon växte upp på den vackra herrgården Sjöred, älskad och bort-skämd av sina adliga adoptivföräldrar. Men hon fick aldrig veta något om sin härkomst. Alla spår är noggrant bortsopade, och greveparet tog hemligheten med sig i graven.

Torpa Stenhus

Torpa stenhus ligger vackert beläget vid sjön Åsunden i Västergötland. Med sin unika arkitektur och vackra interiörer är slottet ett av Sveriges bäst bevarade herresäten från 1500-talet. Godset är privatägt och har varit i samma familjs ägo sedan slutet av 1400-talet.

Hofsnäs Herrgård

Vi välkomnar er till Hofsnäs Herrgård som ger er en kulinarisk resa genom sjuhärads gårdar och natur. Vi slår ett extra slag för kvalitén och gestaltningen av måltiden. Här bor ni också bra och shoppar härliga delikatesser. Välkomna!

Åsundsholm Golf & Country Club

Hit hälsar vi er hjärtligt välkomna, till golf, konferens, boende och god mat. Vi vill att alla ska känna sig extra väl omhändertagna och vi kommer att göra allt för att du skall trivas hos oss.

Hemma på Källebacka

Ny gårdsbutik stannar tiden. För cirka fem år sedan flyttade Christina och Peter till den kvarvarande flygeln på gården Källebacka. Här växte deras kreativitet sig stark och nu har de skapat sin egen gårdsbutik och café.

Audioguide

Med audioguider blir du på ett spännande och lättillgängligt sätt guidad i våra omgivningar. Vi har valt ut ett femtiotal sevärdheter och platser som du kan lyssna på och lära dig mer om.

Destination