({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Njut av mat och dryck i Ulricehamn

Fotograf: Ekstrand media

Tips på 9 matupplevelser i Ulricehamn

En god middag tillsammans i en mysig miljö slår det mesta. Här finns många små lokala matproducenter och matställen att besöka som erbjuder det där lilla extra. Vi har samlat några av de platser som ger dig en minnesvärd matupplevelse i Ulricehamn. Välkommen att samla smakrika minnen i vinter.

 

 

1. En härlig smakupplevelse på Café & Bistro Riddargränden

Kliv in i en väldoftande atmosfär med stilren inredning och njut av en lunch, middag eller fika på gågatan i Ulricehamn. Med brinnande intresse och lång erfarenhet av matlagning delar Riddargränden med sig av en magisk smakupplevelse oavsett tillfälle.

 

 • Här hittar du: Café och bistro
 • Missa inte: Att Riddargränen erbjuder bokning för AW!
Läs mer

 

 

 

2. Fine dining på Emma å Andreas

Välkommen till en restaurang mitt i centrala Ulricehamn där du känner dig som hemma. Njut av vällagad mat med fokus på svenska råvaror i en trivsam miljö. Emma och Andreas är en populär restaurang och serverar både lunch och en utmärkt bistromeny kvällstid. 

 

 • Här hittar du: Restaurang
 • Missa inte: Njuta av en god drink till maten
Läs mer

 

 

 

3. Hembakat fika i gammaldags miljö på Stora Torget

Njut av hembakat fika och andra läckerheter i en tidstypisk miljö på Torgstallet. Här bidrar vackra tapetmönster och möblemang till att skapa en genuin känsla. Under oktober i år blev kaféet framröstat att ha några av de godaste bullarna i Västsverige.

 

 • Här hittar du: Café och bageri
 • Missa inte: Smaka på vanilj – eller kanelbullarna. Mums!
Läs mer

 

 

 

4. Middag nära naturen på Hotell Lassalyckan

Ett stenkast från centrala Ulricehamn hittar du Hotell Lassalyckan i fantastiska naturomgivningar. I ljusa lokaler döljer sig en välkomnade atmosfär för såväl övernattande som hungriga gäster. Restaurangen bjuder på svenska smaker och klassiska rätter. Hit kommer du som vill äta i en gemytlig, avslappnad och härlig miljö. 

 

 

 • Här hittar du: Hotell och Restaurang
 • Missa inte: Stanna över natten och upptäck Lassalyckans friluftsområde
Läs mer

 

 

 

5. Fantastisk mat i skidbacken på restaurang Dalstugan

Beläget i hjärtat av skidbacken finns en restaurang där en genuin stugkänsla har skapats och där varje detalj andas personlighet och värme. I Dalstugan förenas ett kärleksfullt kök tillsammans med den underbara vinterprakten för en atmosfär som känns som hemma.

 • Här hittar du: Restaurang och After Work
 • Missa inte: En riktigt välkomponerad pizza

Läs mer

 

 

 

6.  Goda burgare på Lilla Söder

Ingen tackar ned till en riktigt bra hamburgare och det är precis vad du hittar på Lilla Söder. Här är allting lagat från grunden med råvaror valda med stor omsorg. Köttet kommer endast från svenska gårdar och mals på restaurangen. Njut av en burgare tillagad med kärlek, svenska råvaror och hemmagjord dressing. Det kan inte bli bättre! 

 

 • Här hittar du: Restaurang
 • Missa inte: Bubbeltorsdagarna med extra bra priser på Cava

Läs mer

 

 

 

7. Unikt kafé och gårdsbutik hos Hemma på Källebacka

Här bjuds du på en upplevelse utöver det vanliga i historisk miljö. Hemma på Källebacka är ett säteri med gårdsbutik och tillhörande kafé i en herrgårdsmiljö från 1700-talet. Här hälsar värdparet Christina och Peter dig välkommen och erbjuder en plats för avkoppling året runt.  Njut av kaffe och hembakt framför brasan i gårdshuset. Botanisera i butiken som är fylld med blommor, inredning och konstverk - allt till försäljning.

 

 • Här hittar du: Inredning, butik och café
 • Missa inte: Sjunk ner framför brasan en regnig sommardag hos Hemma på Källebacka.
Läs mer

 

 

 

8. Unika smakupplevelser från DinDeli

Din Deli är en delikatessbutik i Ulricehamn med fokus på kvalitet och smakupplevelser. Förgyll din kväll hemma med kvalitetsprodukter från närområdet och hela världen. Söker du efter spännande och ovanliga ostar och chark med intressant karaktär med bästa tillbehöret har du kommit helt rätt. Här finns också oljor och vinäger, knäckebröd, kex, chips, marmelad, kaffe, te, choklad, kryddor och salt.

 

 • Här hittar du: Ost- och charkbutik.
 • Missa inte: Bli rekommenderad en minnesvärd smakupplevelse

Läs mer

 

 

9. Laga mat i naturen med Outdoor Support

Outdoor Support tillsammans med Vildmark Sjuhärad erbjuder spännande helhetsupplevelser i naturen. Laga närproducerad mat tillsammans med goda vänner och kom oslagbart nära naturen under en matupplevelse utöver det vanliga. Här du möjlighet att avnjuta en trerätters viltmiddag över öppen eld anpassat efter säsongens utbud.

 

 • Här hittar du: Restaurang, café, boende, butik och konferens
 • Missa inte: Utforska Hofnäs naturstigar som går i naturreservat vid herrgården
Läs mer
 

 

Vill du ha mer tips på bra mätställen i Ulricehamn?