({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Husbilssemester

Fotograf: Pricca Studios

Ställplatser i Ulricehamn

I kommunen finns flera ställplatser, både centralt i Ulricehamn och utanför. Bo centralt i Ulricehamn vid den glittrande Åsunden nära stadskärnan, vid vackra Åsundsholms Golf & Country Club eller vid den unika idrott- och frilufsanläggningen Lassalyckan. Det finns även ställplatser utmed Gårdarna runt sjön som är en uppskattad tur bland husbilsresenärer. På landsbygden hittar du också vackra ställplatser där du kommer nära naturen och kan upptäcka smultronställen. 

 

Ställplatsinformation

Husbilssemester betyder frihet, särskilt om man kan stanna vart man vill. Eftersom de flesta husbilar går under samma regler som personbilar så går de också under vanliga parkeringsregler.

Skyltade parkeringsplatser låter dig stå parkerad i 24 timmar om inget annat nämns, medan reglerna på rastplatser varierar stort. Vad som gäller för olika p-platser och rastplatser finner du på tilläggstavlor vid själva p-märket. Ett fordon får inte parkeras så att det tar upp två parkeringsplatser.

Det kan vara frestande att parkera på en äng eller liknande, men det är inte tillåtet att köra på barmark enligt terrängkörningslagen.

På ställplatser kan man som regel inte använda markis, grill eller iögonfallande campingutrustning.

I Ulricehamn är det gratis att parkera sitt fordon. Detta gäller även husbilar. Även på våra utmarkerade ställplatser som kommunen tillhandahåller.