({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Människor fikar på Svinkullen

Fotograf: Pricca Studios

7 tips på dagsturer för din vandring

Utforska Ulricehamns skogar, vandra i vacker kulturmiljö eller njut av fantastiska naturupplevelser utmed någon av alla sjöarna i Ulricehamnstrakten. Här hittar du inspiration och tips på dagsturer, aktiviteter och boenden nära vandringsled. Perfekt för dig som vill ge dig ut på en tur.

 

 

1. Åsundenleden

Åsundenleden är en 49 km lång vandringsled runt sjön Åsunden. Leden går genom ett omväxlande jord – och skogsbrukslandskap och passerar två vackra naturreservat med härliga vyer över sjön på flera ställen.

Tips!

  • Boka ett dagsturspaket hos Outdoorsupport där det ingår både transport, lunch och fikapaket samt turbeskrivning.
  • Avsluta vandringen med bastu och bad på Ulricehamns Kallbadhus. Öppet varje dag. 

 

 

 

2. Dalumsleden

Den 34 kilometer långa Dalumsleden är en upplevelserik kulturled i vacker natur som tar dig förbi flera fornminnen och historiska kvarlämningar. Leden är bitvis kuperad, men enkel att korta av för passande dagsetapper.

 

Tips! 

  • Här kommer du riktigt nära naturen. Plocka med egen matsäck och njut av tystnaden längst leden.  

 

 

 

3. Mogden runt

Mogden runt tar dig på en naturskön och omväxlande vandring på mysiga småstigar, skogsvägar och banvallar. Leden går utmed sjön Mogden och bjuder på flera fornminnen och sevärdheter.

Tips!

  • Bara ett stenkast ifrån hittar du Vings Kvarn där du kan äta gott eller fika.
  • Missa inte att besöka Hökerums Slott. Här ligger också en genuin gårdsbutik med närproducerat. 

 

 

 

4. Komosse

Vandra Björnöleden på Komosse och upplev öppna vidder som påminner om vildmarken i Norrland. Komosse är ett av södra Sveriges största myrlandskap och bjuder på ett unikt landskap.

Tips!

  • Ladda energin vid någon av eldstäderna längst leden. Här kan du njuta av medhavd matsäck eller grilla.

 

 

 

5. Trailbanan på Lassalyckan

Upplev Trailbanan på Lassalyckan. Turen bjuder på spännande natur och är en perfekt naturupplevelse för vandrare eller löpare som söker en utmanande terräng. Här tar du dig över broar och bäckar och får testa tuffare lutningar i omväxlande och vacker natur.

Tips! 

 

 

 

6. Vildmarksleden

I Änglagårdsbygden, öster om Ulricehamn, finns Vildmarksleden. Promenera i vacker natur med omväxlande terräng och upplev intressant kulturhistoria längst leden. Leden utgår från Årås Kvarn och är en rundslinga på 8,6 kilometer i Årås Naturreservat. Det finns också en kortare slinga på 4 kilometer.

Tips!

  • Kombinera vandringen med boende på Årås Kvarn.
  • I närheten ligger även Lindås Spa där du kan uppleva känslan av rogivande bastubad efter en uppfriskande vandring.  

 

 

 

7. Hofnäs Naturstigar

Hofsnäs naturstigar är ett vackert vandringsområde nära Torpa stenhus och Hofsnäs herrgård i Torpanäsets naturreservat. Här finns tre lättvandrade rundslingor att välja på mellan 1 till 4,8 kilometer som går genom lummiga landskap, hagmarker och gammal ekskog.

 

Tips!

 

 

 

Hitta vandringspaket i Ulricehamn

Gör det enkelt - boka ett vandringspaket. Vi vill att det ska vara lätt och bekvämt att ge sig ut i naturen och vandra. Här hittar du flera vandringspaket i Ulricehamnstrakten där boende och mat ingår.