({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jonas Ingman

Udforsk glassets historie og naturen på cykel

Ulricehamn ligger smukt op til søen Åsunden i den sydlige del af Vestsverige. Området er fyldt med gode cykel- og vandrestier og byder om vinteren både på langrendsløjper og alpint skiterræn. På denne tur vil du opleve Glasets Hus, som rummer fortællingen om gladværket Limmared og historien om den berømte Absolut-flaske. Du har også muligheden for at teste dine evner til at blæse glas. I Limmared kan du gå på opdagelse i antikforretninger og shoppe i second hand-butikker.

På denne cykelferie bor I på Skotteksgården, der ligger lige ved søen Åsunden. Og I cykler på Ätradalsleden, som er en asfalteret tidligere jernbanestrækning, der snor sig gennem landskabet med søer og smuk natur.


Dag 1: Skottek-Glasets Hus, Limmared t/r – total 56 km
Vi anbefaler, at I ankommer til Skotteksgården om morgenen senest kl. 9.00. Hvis I kommer med bus, skal I bare gå langs søen 2,7 km til Skotteksgården, hvor I henter jeres lejecykler, rutevejledning og madpakker.

Herfra starter jeres cykeleventyr, hvor I cykler let og sikkert på den nedlagte jernbanestrækning langs søen. Ved Vegby er der en sjov legeplads for de små, og undervejs vil I passere en flere gode steder, hvor I kan holde en pause, hvile lidt, spise madpakken og nyde udsigten. Glem ikke at udforske Månstad Naturum, som I når via en lilel afstikker på 500 m. Her finder I en lille hytte, beregnet til at udforske fugle og fisk i området.

Efter Månstad cykler I parallelt med den historiske okserute. Her brugte man i sin tid okser som trækdyr i glasværkernes transporter af glas fra Limmared til Åsunden.

I Limmared kommer I forbi Sveriges ældste fungerende glasværk, som er kendt for at produceret den berømte Absolut-flaske. Limmared er også stedet for dig, der er bidt af antikviteter. Her finder du over en halv snes butikker med second hand, antikviteter og retro (åben tirsdage og lørdage fra 14-18).

I skal besøg Glasets Hus, som er skabt for at fastholde områdets 300-årige tradition og historie inden for glasbrug. Her kan du opleve glasset i alle dens former. Her er et fungerende glasværk, en stor udstilling af glas og glasblæsning. I spiser frokost i Glasets hus, der byder på en dejlig frokostbuffet. Du har også mulighed for selv at prøve at blæse glas. Det kræver dog, at du har reserveret plads på forhånd.

Når du har nydt dagen, er det tid til at springe i sadlen og nyde turen langs de smukke søer tilbage til Skotteksgårdens naturskønne familiecamping med overnatning i en hyggelig campingtønde eller søbungalow.

Alternativ rute tilbage - med lidt større cykeludfordringer
(Limmared-Månstad-Lugnet-Vegby- Skottek - 39 km)
Denne strækning byder på grusveje og er noget mere kuperet end Ätradelsleden. Ved Månstad svinger I til venstre mod Hofsnäs og Torpa. Ved Lugnet drejer I til højre mod Vegby. Når I kommer til Vegby, tager I vejen til venstre mod Ätradalsleden videre op mod Ulricehamn – på vejen passerer I Åsundsholm, som er en del af turen ’Gårdarna
runt sjön’.

Den almindelige cykelrute fra Skotteksgården til Glasets Hus i Limmared er let at cykle, helt bilfri og uden stigninger af betydning, da den er anlagt på en tidligere banestrækning.

Dag 2: Opdag Ulricehamn
Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud (sen udtjekning er dog også mulig). Du kan naturligvis også vælge at blive flere nætter for at udforske Åsunden, tage søen rundt eller nyde de mange vandrestier i området. Du kan også holde dig til planen. Så er den god ide at finde dit livsnydergen og gå på opdagelse i Ulricehamn. Det er en lille by med hyggelige butikker og gode cafeer. Husk at besøge Kallbadhuset. Det er en kulturinstitution for krop og sjæl og har både spa, restaurant og en mulighed for et opfriskende bad i Åsunden. Tag også en tur op og ned af byens strandpromenade.
Hvis du vil vide mere, så kontakt turistbureauet eller se www.ulricehamnsturistbyra.se.

Pakken indeholder:
· Kort og rutebeskrivelse
· Mellemmåltid inkl. drikkevarer
· Frokost på Glasets hus
· Indgang til Glasets hus
· Overnatning på Skotteksgården i udvalgt
værelse (inkl. Sengelinned og rengøring)
· Morgenmad på Skotteksgården

Pris fra: 1020 SEK. Per person.

Book på Skottek.se

Skotteksgården
Gamla marbäcksvägen,
Ulricehamn
+46 321 - 131 84
info@skottek.se

Ulricehamns Turistbyrå
Järnvägstorget 2,
Ulricehamn
+46 321 - 59 59 59