Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Hofsnäs Herrgård

  • Fotograf: Åsundsholm Golf & Country Club

Öppna gårdar

En tur runt sjön Åsunden och Gårdarna runt sjön bjuder på många härliga intryck. Kultur, god mat, hantverk, delikatesser och aktiviteter. Vissa av gårdarna runt sjön är privatägda och vissa är öppna för allmänheten. Här får du en överblick på vilka som är öppna för besök.

Öppna för besök

Att kliva in i Torpa Stenhus är som att förflyttas flera hundra år tillbaka i tiden. Här kan du gå på guidade slottsvisningar, slottsteater eller besöka hantverkarna och caféet. Under Medeltidsdagarna fylls Torpa Stenhus av gycklare, hantverkare, riddare och bågskyttar. Kan du inte få nog av slottet kan du övernatta i någon av de omkringliggande byggnaderna. Här hittar du öppettiderna.

Fotograf: Helena Haglund

- På Hofsnäs Herrgård kan du njuta av en måltidsupplevelse som skapats i samarbete med traktens småskaliga producenter. Herrgårdsköket är KRAV-certifierat och en del av Smaka på Västsverige och Visita. Här kan du även bo nära vattnet i Torpa-näsets naturreservat.

- Stig in på Åsundsholm Golf & Country Club och spendera natten i Birgit Th Sparres författarhem, vackert beläget vid Åsundens östra strand. Idag är herrgården en komplett anläggning med golf, konferens, boende och restaurang.

- Intill säteriet, Källebacka, har Christina och Peter skapat mötesplatsen som ger dig möjlighet att ta del av kulturmiljön. Källebacka är en mycket välbevarad representant för 1700-talets herrgårdsarkitektur med det valmade taket och klassicerande dekorelement. Själva säteriet är inte öppet för allmänheten, men Christina och Peter har skapat Hemma på Källbacka i ladugården intill med gårdsbutik och café.

Relaterat till Gårdarna runt sjön