({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Sofia Lennström

Kyrkrundan i Sjuhärad

En stunds stillhet, en vandring genom historia och kulturarv eller en del av en fantastisk konstskatt? Intresset för kyrkobyggnader är stort och anledningarna att besöka dem är många!

På sommaren håller många av Sjuhärads kyrkor öppet för dig. Gemensamt för dem alla är att de är öppna dagligen under minst tre veckor.


Ta chansen att uppleva kultur och arkitektur av minst sagt varierande slag! I Kyrkrundan hittar du bland annat små medeltida kyrkor, en sexkantig centralkyrka, stora 1800-talshelgedomar, en modern 1960-talskyrka och Sveriges enda bevarade stavkyrka från medeltiden!

Samla märken!

Besök någon eller några – eller åk runt och titta in i alla kyrkor som är öppna. Som ett "bevis" på att du har varit där, kan du ta ett litet klistermärke och klistra in på rätt sida i häftet Kyrkrundan. Häftet finns i kyrkorna och på Sjuhärads turistbyråer, men klistermärkena finns bara i respektive kyrka. En pilgrim stämplar sitt pass – här kan du istället samla märken!

Aktiviteter

I flera av kyrkorna anordnas aktiviteter, barnupptäcktsfärder, guidade visningar, musikkvällar, kyrkogårdsvandringar och andra evenemang vid sidan av det ordinarie gudstjänstutbudet.

Det finns något för barnen i alla öppna kyrkor, som till exempel deckarmysterier, skattjakter, bildgåtor, pilgrimsfärder och kyrkpussel.

Läs mer om Kyrkrundan. Du kan också få tips om aktiviteter och utflyktsmål i samband med din runda på Facebook