({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En grupp människor på rad går på en naturled

Fotograf: Mats Lind

Spår och leder

Passa på att kom ut i skogen. Året runt bjuder vår natur på ett vackert landskap. Antingen om du vill promenera, jogga, eller bara lufsa runt och uppleva skogen med fågelkvitter och härliga dofter. Lassalyckan bjuder på många fina leder, strövstigar och motionsspår. Det finns något för alla.

Leder

Lederna på Lassalyckans friluftsområde som vintertid är skidspår är på den snöfria säsongen tillgängliga för alla som vill komma ut i naturen och röra på sig. Spåren används flitigt av löpare, vandrare, svampplockare och naturälskare. Unikt för Lassalyckan är att de flesta uppmärkta lederna går bra att åka med mountainbike på. Tänk därför på att vara vaksam och visa hänsyn till varandra.

15km Svartvita spåret 
Tuff led med mycket kupering. Leden går i varierad terräng och är krävande både på cykel och till fots. Denna led passar dig som vill träna hårt och passar utmärkt att cykla eller springa. Markerad med svartvita skyltar.

Digital kartan 15 km

 

10km Gröna Spåret
Spåret går mestadels på större stigar och är måttligt kuperat. Om du cyklar mountainbike är det inga tekniska svårigheter utmed spåret men en del krävande backar. Markerad med gröna skyltar.

Digital karta 10 km

 

5 km Gula spåret
Spåret är flackt och underlaget är bra och brett hela vägen. Här kan du med fördel springa om du vill springa ett lite mer lättlöpt spår än de längre spåren. Om du vill testa att cykla utanför asfalt är detta också ett bra alternativ. Markerad med gula skyltar.

Digital karta 5 km

 

3,5 km Röda Elljusspåret 
Detta är det mest populära spåret och det främsta vintertid. Konstsnöspåret kallas det ofta då det är skidsäsong. Banan är småkuperad med många mindre backar runt hela varvet och det lämpas sig för alla som vill ut en sväng i naturen. Underlaget är grus och bredden är väl tilltagen hela vägen. 

Digital karta 3,5 km

 

2-6,7 km Trailbanan 

Banan går på smala stigar i en kuperad och varierad terräng. Här tar du fram över stenar, rötter och en del branta passager. Till skillnad från motions- och skidspåren är man hela tiden omsluten av skog och den ger därför en härligare naturupplevelse. Banan är märkt med reflexer i orange färg vilket gör den möjlig att använda även i mörker. Utmed leden finns det med jämna mellanrum skyltar som tydliggör hur du på ett enkelt sätt kan korta av slingan så den ska passa för alla. Ej för cykel! 

Mer om Trailbanan

 

5 km Världscupspåret
Det här är den banan som användes av världseliten då världscupen ägt rum på Lassalyckan. Den är uppmärkt med den gulblå loggan för Världscupen. 

 

Fotograf: Lukasz Warzecha

Fler fina vandringsleder

Förutom de ovanstående spåren finns det också några natursköna rundslingor som är mest lämpade som vandring eller lättare löpning. Dessa är på Lassalyckan eller i anslutning till området.
Blå stigen
Rödvita stigen

Längre leder som du kan starta på lassalyckan

Galtåsleden
Rönnåsleden
Åsundenleden

 

Annat på området