({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Din deli är en delikatessbutik i Ulricehamn

Fotograf: Din Deli

Din Deli - kreativt företagande i en liten stad

Per och Louise möttes i skidvärlden i Norge. Hon från Danmark och han från Ulricehamn. På en halvtimme kan de ställa om sin delikatessbutik på Storgatan från butik till full restaurang. Här förverkligar de idéer om ett ställe som förenar mat, vin och upplevelser.

En upplevelseplats

I butiken finns en inredning som gör det här möjligt. De bord där varor normalt är uppställda på blir gästernas sittplatser när det närmar sig fredag och after work eller det på annat sätt är dags för en sittning med mat och dryck.

– När vi startade så var vi  en mindre delikatessbutik. Och nu har vi utökat ytan och arbetar på ett helt annat sätt så att vi blir mer av en upplevelseplats, berättar Louise Sørensen som tillsammans med sin sambo Per Jerlbo driver Din Deli.

Fotograf: Ekstrand media

Från delikatessbutik till full restaurang

Det här konceptet att utnyttja lokalen, och dygnets många timmar, att kunna smaka på maten som finns att köpa i delikatessen  och göra alltihop till en upplevelse har de inte sett någon annanstans egentligen.

– Vi har ju skapat det här själva men naturligtvis baserat på en massa erfarenheter från handel, restaurang och afterski-världen, förklarar Louise. Paret har rest mycket och hämtat inspiration från många olika platser runt om i världen. Nu är också möblemanget byggt för att kunna vara så flexibelt som möjligt men det är samtidigt skapat med en återvinningstanke i fokus. Pallar som butiken tagit emot ost i är till exempel ombyggda till bord.


Louise och Per träffades i Hemsedal i Norge. Där arbetade de, Per i skiduthyrningen och Louise i restaurangen. Det var för femton år sedan. Sedan dess har paret hunnit med att bo i Malmö/Köpenhamnsregionen  för studier och sedan rest och jobbat på många olika platser innan de slog sig till ro i Ulricehamn där Per har sina rötter.

– Vi älskar god mat och dryck och då vi flyttade hit saknade vi det där lilla extra. Det där som sätter pricken över i både till vardag och fest, därför bestämde vi oss för att öppna ett ställe som kan erbjuda detta, och som tur var vi inte de enda som saknade det, förklarar paret.  

Företagskunder och catering

Företagskunder och catering är också en väldigt viktig del av verksamheten idag. Kreativiteten för en  företagare på en liten gågata i en svensk småstad kanske måste vara hög för att det ska funka.

Shoppa i Ulricehamn