Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • från vår loppis 2018

    Fotograf: Boris Rygert

  • Fotograf: Okänd

Loppisguide

Att gå på loppis är en härlig sysselsättning. Inte bara är det roligt, det är också klimatsmart att gamla saker får leva vidare. Att en pryl du själv kanske tröttnat på kan bli till glädje för någon annan är en bra tanke! Vi har satt samman en guide om hur du hittar loppisar i Ulricehamn. Flera av dom kommer och går, en del har bara öppet vid enstaka tillfällen. Därför kan det vara svårt att hålla en guide helt uppdaterad, men här tipsar vi om några vi känner till. Var inte rädd för att ringa loppisen du vill besöka, för att se så att det verkligen är öppet. Ibland har de dessutom extraöppet!

Hur hittar jag loppisar i Ulricehamn?

Det kan som vi tidigare nämnt vara lite svårt att ha koll på vilka loppisar som finns. En del försvinner, andra har bara öppet på sommaren och nya öppnas. Idag är facebook en bra plattform för att leta. Du kan via det sociala nätverket handla direkt i appen, ungefär som på Blocket, som på den här sidan om försäljning i Ulricehamnsområdet:
Loppis på facebook 
I flera grupper här kan du också fråga andra om råd om var de hittar sina bästa fynd. Ett annat hett tips är att googla. Med google hittar man det mesta idag! Google

Riktig affär

Även om det finns mängder av loppisgrupper och köp- och säljsidor på nätet så är det ju ingenting som slår en riktigt loppisbutik. Att promenera runt ibland gamla saker är ändå en bra känsla.

Här har vi samlat en kort beskrivning på var det finns några riktiga loppisar i vårt område. Du kan öppna den som den är, eller skriva ut den så du kan ha med den i handen. 

Loppisguide om Ulricehamns kommun

 

Ta det lugnt och var förberedd!

En bra regel är att inte stressa när du ska gå på loppis. Ha gott om tid och ta gärna med dig måttband eller tumstock. Papper och penna för att skriva ned eventuella mått och storlekar är alltid bra. Även om många idag tar swish som betalning är det inte dumt att ha kontanter med sig. Försök gärna pruta också. Med ett leende och fina ord kan man komma långt. ( det vill säga få ned priset.  )

Lyft, vänd och rota

Lite av charmen med loppis är ju att det står lite huller om buller. Det är sällan perfekta rader eller i storleksordning. Man får lyfta, rota och vända för att se vad som finns. Fråga gärna butiksinnehavaren. De har ofta bra koll på vad som finns var och ibland kan de även ha en liten speciell gömma med saker. 

Tipsa

Vi tar gärna emot tips på var just du hittar din favoritloppis. Hör av er till oss på Ulricehamns Turistbyrån så kanske vi kan lägga till den i vår information så andra kan få nöjet att hitta den. Ring oss på telefon 0321-595959 eller maila på turist@nuab.eu.

Lycka till i Loppisletandet!

 

För mer inspiration