({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Loppisfynd

Fotograf: Linda Fritzson

Loppisguide

Att gå på loppis är en härlig sysselsättning. Inte bara är det roligt, det är också klimatsmart att gamla saker får leva vidare. Att en pryl du själv kanske tröttnat på kan bli till glädje för någon annan är en bra tanke! Vi har satt samman en guide om hur du hittar de bästa loppisarna i Ulricehamn.

Hur hittar jag loppisar i Ulricehamn?

Flera av dem kommer och går, en del har bara öppet vid enstaka tillfällen. Därför kan det vara svårt att hålla en guide helt uppdaterad, men här tipsar vi om några vi känner till. Var inte rädd för att ringa loppisen du vill besöka, för att se så att det verkligen är öppet. Ibland har de dessutom extraöppet!

Idag är de sociala medierna och internet bra sätt att leta loppisar på. Facebook är en vanlig plattform där du också kan se när senaste inlägget gjordes för att få en hint om hur aktiv loppisen är. Ett exempel på en sida för loppisfynd i Ulricehamn och Borås där du kommunicerar och handlar via Facebook, hittar du här. I flera grupper här kan du också fråga andra om råd för var de hittar sina bästa fynd. Ett annat hett tips är att googla. Med Google hittar man det mesta idag! 

Riktig affär

Även om det finns mängder av loppisgrupper och köp- och säljsidor på nätet så är det ju ingenting som slår en riktig loppisbutik. Att promenera runt bland gamla saker är ändå en bra känsla. Nedan har vi samlat en kort beskrivning på var det finns några riktiga loppisar och Second Hand-butiker i vårt område. 

Loppis och Second Hand-butiker i Ulricehamn

Ta det lugnt och var förberedd!

En bra regel är att inte stressa när du ska gå på loppis. Ha gott om tid och ta gärna med dig måttband eller tumstock. Papper och penna för att skriva ned eventuella mått och storlekar är alltid bra. Även om många idag tar swish som betalning är det inte dumt att ha kontanter med sig. 

Lyft, vänd och rota

Lite av charmen med loppis är ju att det står lite huller om buller. Det är sällan perfekta rader eller i storleksordning. Man får lyfta, rota och vända för att se vad som finns. Fråga gärna butiksinnehavaren. De har ofta bra koll på vad som finns var och ibland kan de även ha en liten speciell gömma med saker. 

Tipsa

Vi tar gärna emot tips på var just du hittar din favoritloppis. Hör av er till oss på Ulricehamns Turistbyrå så kanske vi kan lägga till den i vår information så andra kan få nöjet att hitta den. Ring oss på telefon 0321-595959 eller mejla turist@nuab.eu.

Lycka till i loppisletandet!

 

För mer inspiration