({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jan Töve

Badplatser i Ulricehamn

Hitta ditt favoritbad! Alla våra sjöar erbjuder många olika badupplevelser. I Ulricehamn har vi 14 kommunala badplatser, var och en med sin charm. Här presenterar vi ett urval, fler finns på länken en bit ned i texten!

Prångens Badplats

Prången ligger på gångavstånd från Ulricehamns centrum, precis vid Prångens Camping. Det är långgrunt i cirka 200 meter, med en fin sandstrand. Perfekt för barnfamiljer! Det finns en lång brygga, beachvolleybana och liten lekplats med rutschkanor. I närheten finns det dessutom en liten butik, minigolf och toalett med skötrum.

Sturebadet

Belägen vid Åsundens norra ände i Ulricehamn hittar du Sturebadet med sina stora gräsytor och lummiga omgivningar. Från badplatsen ser man över hela norra Åsunden. Det finns en liten sandstrand och brygga. Strax intill finns det även en särskild hundbadplats. I anslutning till badplatsen hittar du både toaletter och grillplats. Lekplatsen Ulricaparken, Ulricehamns Kallbadhus och beachfotbollsplan ligger alldeles intill. Sturebadet ligger nära centrum för både shopping och kaféer och restauranger.

Skotteksbadet

Skotteksbadet ligger någon kilometer söder om Ulricehamns centrum. Badplatsen ligger vid Skotteksgården Camping & Stugby och har både gräsmatta och liten sandstrand. Dessutom finns det en brygga och grillplats med bord och bänkar. Så ta med er matsäck och njut av en härlig baddag! Vid campingen hittar du både kiosk och restaurang/cafeteria. Vid badplatsen finns det en beachvolleyplan och en torrtoalett.

Fotograf: Jan Töve

Flatabadet i Dalum

Badplatsen Flatabadet ligger i en vacker grässlänt ner mot Flatasjön i Dalum strax norr om Ulricehamns centrum. Badplatsen erbjuder hopptorn på 3 och 5 meter. Här finns även rutschkana ner i vattnet, grillplats, bord och bänkar, toalett, bryggor och omklädningsrum.

Fotograf: Jörgen Nordlund

Fler badplatser runt om i Ulricehamn

Här hittar mer information om badplatser som finns i Ulricehamn. Vid badplatserna Rånnavägssjön och Alenäset Marbäck finns särskilda hundbadplatser i anslutning till den ordinarie badplatsen. 

Njut av våra sjöar och natur. Hitta din favoritplats, men tänk på allemansrätten!
Det är inte tillåtet att campa på någon av kommunen allmänna badplatser.