({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Ulf Svane Photography

Paketupplevelser i Alingsås!

Välkommen till småstaden där du kan njuta, bli ompysslad och koppla av i en uppsjö av utbud, vi har gjort det enkelt! Här hittar du tips på flera målgruppsanpassade paketupplevelser för dig som vill upptäcka ensam eller med sällskap. Känner du dig inte hemma i din kategori, hör av dig till oss på turistinformationen så guidar vi rätt.

 

Upplevelser som inspirerar

Äventyrare 45+ 

2-dagars upplevelse med övernattning.

  • Vandra den populära Gotaleden som sträcker sig från Göteborg till Alingsås. Här finns nio etapper att välja mellan med nära anslutning till pendelstationer. Våra favoriter: Etapp 5 Lerum - Floda och etapp 8 Norsesund - Västra bodarna.

  • Fika är ett måste i Kaféstaden. Efter ett äventyr till fots kan det vara skönt att slå sig ned på ett mysigt kafé med innergård. Vi tipsar: Nygrens café och Ekstedts bageri & café som dessutom har ett diplom från White Guide.

  • Övernatta på anrika Grand Hotel Alingsås med utsökt middags- och frukostmeny.

  • Vandra den häftiga Vildmarksleden med gångavstånd från Grand Hotel. Här vandrar du genom riktig vildmark i ett av Alingsås många naturreservat. Efter din vandring kan du ta dig till Hållplats Nolbygård för att fika och upptäcka unik byggnadsvård.  

 


Livsnjutande husbilsresenärer

1-dags upplevelse med övernattning.
 
  • Ställ din husbil på någon av de två stadsnära campingarna, Lövekulle camping eller Lygnareds camping, med cykelavstånd in till stadskärnan. Väl framme, välj mellan tre cykelrundturer med start från Grand Hotel Alingsås där också hyrcyklar finns placerade. Vår favorit: Konstrundan.

  • Ät mat med utsikt på restaurang Sjöö vid Gerdsken eller Momenti Liberi vid Lillån.

  • Övernatta och åk sedan vidare mot Sollebrunn för att cykla runt vackra Bjärkebygden med slottsruiner, gårdsbutiker och vajande sädesfält. Stanna i Gräfsnäs för att bada och fika därefter på Kaffekoppen i Sollebrunn

 


Nyfikna shopping- och designintresserade

1-dags upplevelse. 
 

 

Mer inspiration? 

Läs Alingsås turistbroschyr 2021 här och Alingsås stadskarta 2021 här

Kontakta Turistinformationen på 0322-616200 eller mejla turistbyran@alingsas.se 

Upptäck också