Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: B Saunders

Resa hit!

  • Birgitta Saunders

Herrljunga ligger mitt i Västra Götaland och möjligheterna att ta sig hit kan variera. Här nedan följer tips på resvägar hit med bil, tåg, eller buss. Du kanske funderar på att hyra bil eller motorcykel när du är här. I denna artikel har vi försökt att underlätta för dig och din resa till Herrljungabygden. Välkommen

Välkommen till Herrljungabygden

Herrljunga är en knytpunkt för tågtrafik och kommer du till Herrljunga med kollektivtrafik, kan det vara en god idé att hyra en bil eller något annat fordon för den som vill kunna utnyttja tiden så effektivt som möjligt och ta sig runt i kommunen. 
Nedan kan du också läsa om hur du köper biljett på västtrafik samt länkar till SJ och MTR.
Du hittar också några länkar till biluthyrnings- och motorcykeluthyrningsfirmor samt till Taxi Herrljunga.
Om det är så att du ska till Herrljunga men kommer att landa med flyg på Landvetter eller i Jönköping så finns här hjälp för hur du på ett enkelt sätt kan ta dig vidare till Herrljunga från respektive flygplats.

Har ni tänkt att köra bil till Herrljunga, läs mer nedan om hur du lättast tar dig till Herrljunga.

Bil

Kommer du med bil från Göteborg så tar du dig lättast till Herrljunga via E 20 där du tar av vid Vårgårda Rasta där det står vägskylt (väg 181) till Herrljunga.

Kommer du från Stockholm  eller från Jönköping via väg 40 så svänger man av   vid Ulricehamn för vidare  färd mot Falköping (väg 46). I Timmele svänger man av mot Herrljunga. (väg182)

Från Borås tar man sig lättast till Herrljunga genom att köra mot Trollhättan (väg 42), för att i Fristad köra rakt fram i rondellen vidare mot Herrljunga kommun. (väg 183)
Från Stockholm (via E20), Skara eller Lidköping tar man i Vara av mot Herrljunga och kör igenom Vedum. 

Från Falköping tag av från väg 47 (mellan Falköping och Trollhättan mot Herrljunga väg 181.

Hyra bil

I Herrljunga finns det idagsläget ingen möjlighet att hyra bil, men i flertalet närliggande städer samt vid de närmsta flygplatserna finns det möjlighet att hyra en bilen.
Här följer några förslag på  biluthyrningsfirmor som finns i närliggande större orter och städer.
Biluthyrning.nu  
Hertz  
Avis  
Hyrbilguiden.se

Laddstation för elbilar

Nu kan du som reser med en el- eller hybridbil ladda din bil på Frendo Annelund. Glöm bara inte att ta med laddkabeln. Betala med laddkort eller via en app. 
Laddstation finns också vid ICA Nära i Ljung.

Parkering

I Herrljunga är det mestadels fri parkering. Vid parkeringsplatserna står angivet hur länge du får parkera. 

Ställplats för husbilar

Gå vidare i länken för att hitta ställplatser i Herrljunga Kommun. Ställplatser

Taxi

Taxi förbokar du med Taxi Herrljunga.

Tåg och buss, Närtrafik

De större stationerna i kommunen är Herrljunga samt Ljung. I Herrljunga stannar tågen från Stockholm och Göteborg samt Uddevalla och Varberg/Borås och Lidköping.
I Ljung stannar tågen mellan Herrljunga och Borås. Övriga stationer där tåget stannar längs med denna sträcka är Torpåkra samt Mollaryd.

Lokaltrafik

Med Västtrafik tar du dig enkelt till och vidare runt i Herrljunga.
Du kan köpa biljett på flera sätt. Västtrafikkort eller appbiljett.
Du kan ha din biljett i appen Västtrafik To Go eller på ett Västtrafikkort. I appen köper du en ny biljett när den tidigare slutat gälla. Västtrafikkortet fyller du på igen när periodbiljetten är slut eller när pengarna är slut.

Närtrafik

Närtrafik är kollektivtrafik för dig som vill åka mellan landsbygd och tätort. Till exempel om det inte går bussar där du bor. Ring för att beställa resa på +46(0)771-919090 Öppettider, Måndag-fredag: 6-22, Helg: 8-22

Nationell och regional trafik

När du kommer från orter utanför Västra Götaland så kan du enkelt med tåg till Herrljunga med SJ eller MTR Express. Båda tågbolagen har flertalet stop i Herrljunga mellan Göteborg och Stockholm. Med SJ finns det också anslutning med fjärrtåg från Norrland och tåg vidare genom Skåne och kontinenten. Ska du ta dig från Norge  med tåg till Herrljunga är det enklast att åka över Göteborg.

Vi denna länk kommer du till Reseplaneraren Resrobot som hjälper dig hitta tåg och busstidtabeller. Här går det bra att köpa en biljett via webben.

Det går också bra att ta Swebus till Herrljunga från orter utanför Västra Götaland. 

Hyra motorcykel

Vill du hyra en motorcykel så kommer här ett förslag på en MC-uthyrare i Borås
Lugnets MC center

Flygplatser

De närmsta större flygplatser är Landvetter samt Jönköping. Här ifrån går det att ta buss vidare till Göteborg eller Borås och sedan vidare med tåg eller buss till Herrljunga. På respektive hemsida ser du hur du tar dig vidare till Herrljunga från Landvetter och Jönköping för vidare färd mot Herrljunga.

Välkommen till Herrljungabygden!