({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman/Westsweden.com

  • 01 okt, 2021
  • Upplev Herrljunga

Ät och må gott! I Herrljungabygden finns det flertalet möjligheter till goda kulinariska upplevelser. Flertalet Restauranger, caféer samt matvarubutiker i Herrljunga kommun erbjuder Take away och hemkörning. Besök företagens hemsidor om erbjudanden under rådande situation.

 

Runt om i bygden bjuds det på spännande mat- och fika upplevelser. 

                  

  • Fotograf: B. Saunders

  • Fotograf: Ulrika Tornare, Galtholmen

  • Fotograf: B. Saunders

  • Fotograf: B. Saunders

  • Fotograf: B.S.

  • Fotograf: B. Saunders

 

Flertalet butiker och restauranger i Herrljunga kommun har utökat sin verksamhet. De erbjuder hemkörning till dig som inte vill eller kan lämna hemmet, på grund av covid-19 pandemin.
Här listar vi butikerna och restaurangerna. Tips är att besöka respektive företags hemsida före besök för aktuella öppettider. 
Ta väl hand om er!

Här nedan finns beskrivning på olika restauranger och caféer med länkar till de flesta.

Herrljunga

Endast ett stenkast från järnvägs- och busstationen i centrala Herrljunga hittar du Herrljunga Hotell & Konferens. Här kan du slå dig ned för en lunch i Hotellets restaurang eller för en Á la Carte kvällstid. Restaurangen har öppet helger efter överenskommelse.

I Järnvägsstationen ligger Pars café som erbjuder smörgåsar och annat gott till kaffet eller te. På järnvägsstationen finns också Järnvägens grill som bland annat har hamburgare på sin meny. Järnvägsstationen är en plats med rörelse. Här är det nära till både centrum och för dig som har ett tåg att passa. 

I centrala Herrljunga finns flera pizzerior. Här finns Dillans pizzeriaDaniels Pizzeria och Herrljunga Pizzeria, naturligtvis serveras här också  dagens lunch och annan mat. Är du sugen på att äta  Thailändsk mat ska du besöka  Lizzys Thai (fd Ellys Thai) eller Thai Makinni Restaurang. Båda restaurangerna ligger utmed Storgatan som går genom centrala Herrljunga.

 

Restaurang Fotofickan har öppet för Lunch på vardagar. Fotofickan hittar ni i lokaler vid Kvarnvägen 6 och här serveras  svensk husmanskost såsom exempelvis, Soppa och pannkakor på torsdagar. 

Blomdahls Café som ligger längs med Storgatan severas det gott fika. Här kan du köpa hembakat från bageriet, smörgåsar, frukost och lättare lunch.

Edens Gårdscafé ligger jämte Hous of Eden Interiör i på anrika Fenix Gård med nära anslutning till Järnvägsstationen och Storgatan i Herrljunga. 

I Herrljunga Sportcenter reception och cafédel finns möjligheter att slå sig ned för kaffe och fika efter träning eller bad. Det är också en InfoPoint där du kan få hjälp och tips på sevärdheter i kommunen.

Hudene

I Hudene jämte Nossan ligger Restaurang Trollabo Kvarn. Här kan du njuta av bland annat lunch, brunch, söndagsmiddag, after work & afternoon tea. I närheten någon kilometer längs med Hudenevägen ligger Herrljunga Golfklubb med Golfrestaurang som ligger i natursköna omgivningar. Restaurangen håller öppet under golfsäsong.

LillPuttLand strax utanför Hudene vid Nolåsen finns café sommartid när LillPuttLand har öppet. Här kan du strosa runt i skogen och beskåda Lill-Maries fina miniatyrhus.

Ljung och Annelund

I Annelund finns möjligheter till gott fika, korv eller smörgås på Frendo Annelund. Frendo Annelund är en Servicebutik och Bensinstation men också en InfoPoint. Här du kan få tips på sevärdheter i kommunen. I Annelund finns också Restaurang Liljebacken som har öppet för lunch under vardagar och som också emellanåt kör evenemangskvällar.

På Mörlanda Bowling & café  som ligger i Mörlandahallen. Här serveras det mat, smörgåsar och fikabröd i anslutning Bowlinghallen. Det anordnas Afterwork och olika tillställningar i hallen.

I Ljungs tätort finns det anrika Gårdsmejeriet Gäsene ost med en ostbutik och café. Under året besöker cirka 23 000 besökare Gäsene mejeri, för guidad visning eller besök i ostbutiken. Är du hungrig så ligger Parkuddens Pizzeria utmed Alingsåsvägen.

Od och Alboga

I Od några kilometer öster om Ljung hittar ni det mysiga Crea Diem Bokcafé i Od. I en fin liten torparstuga serveras det gott fika och goda luncher. De har öppet under vår, sommar och höst ända fram till Jul. En härlig idyll som också erbjuder cykelutflykter och vandringsstråk i närheten. Är du på besök i regionen och vill veta mer om bygden? är det här du ska fråga, då de också är en turistinformation. Besök hemsida för aktuella öppettider.

Grovare Evenemang och Kafé i Grovare på gränsen mellan Herrljunga och Ulricehamns kommun.
I den gamla handelsboden kombineras kafé, butik och evenemang i lantlig sekelskiftesmiljö.

Norra Säm

Säms camping och Café som har öppet maj till september är det öppet sommarcafé. Här kan du slå dig ned och njuta av den härlig utsikten över Sämsjön.

Mollaryd

Njut av underbar miljö hos Café Hult, de har öppet vissa dagar under sommaren. Ett trädgårdscafé som serverar hembakt och smörgåsar. Här är det nära till bokskog, naturreservat samt vandringsleder.

Besök Gårdsbutiker och handla lokala produkter

Runt om i bygden finns också Gårdsbutiker som erbjuder möjligheter till en fikastund i härlig landsbygdsmiljö.

Matupplevelser

Taste!  - Taste the Countryside’s måltidsupplevelser. Från scrabbelucker till special designade menyer från landskapet. Mitt i landskapet - till hemma hos. Designade upplevelser med musik, berättelser och aktiviteter.

Matvarubutiker

Herrljunga och Ljung

ICA Supermarket Herrljunga, Hemköp Herrljunga, Coop Herrljunga  och i Ljung/Annelund finns matvarubutikerna Ica Nära Ljung och Matöppet, Mörlanda Livs.

Detta var några exempel på matställen och fik och matvarubutiker i Herrljungabygden! 

Hjärtligt Välkommen :)