Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman/Westsweden.com

  • 06 mar, 2019
  • B. Saunders

Ät och må gott! I Herrljungabygden finns det flertalet möjligheter till goda kulinariska upplevelser.

Runt om i bygden bjuds det på spännande mat- och fikaupplevelser. 

                 

Här nedan finns beskrivning på olika restauranger och fik med länkar till de flesta.

Endast ett stenkast från järnvägs- och busstationen i centrala Herrljunga hittar du Herrljunga Hotell & Konferens. Här kan du slå dig ned för en lunch i Hotellets restaurang eller för en Á la Carte kvällstid. Restaurangen har öppet helger efter överenskommelse.

Vid Herrljunga järnvägsstation finns möjligheter till en fika på Pars café som erbjuder smörgåsar och annat gott till kaffet eller te. I järnvägsstationen finns också  Isses grill & restaurang som bland annat har hamburgare på sin meny. Järnvägsstationen är en plats med rörelse och det är nära till både centrum och för dig som har ett tåg att passa. 

I centrala Herrljunga finns flera pizzerior. Här finns Dillans pizzeriaDaniels Pizzeria och Herrljunga Pizzeria, naturligtvis serveras här också  dagens lunch och annan mat. Är du sugen på att äta  Thailändsk mat ska du besöka  Elly Thai, Restaurang & take away  eller Thai Makinni Restaurang. Båda restaurangerna ligger utmed Storgatan som går genom centrala Herrljunga. 

Restaurang Fotofickan  har öppet för Lunch på vardagar. Fotofickan hittar ni i lokaler vid Kvarnvägen 6 och här serveras  svensk husmanskost såsom exempelvis, Soppa och pannkakor på torsdagar. 

Blomdahls Café som ligger längs med storgatan severas det gott fika i form av hembakt från bageriet,  goda smörgåsar, frukost och lättare lunch för den som är hungrig.

I Herrljunga Sportcenter reception och cafédel finns möjligheter att slå sig ned för kaffe och fika efter träning eller bad. Det är också en InfoPoint där du kan få hjälp och tips på sevärdheter i kommunen.

I Hudene några kilometer öster om Herrljunga tätort med närhet till Golbana, vandringsled samt flygfält ligger Restaurang Trollabo Kvarn, här kan du njuta av bland annat lunch, brunch, söndagsmiddagar, after work & afternoon tea. I närheten någon kilometer längs med Hudenevägen ligger Herrljunga Golfklubb med Golfrestaurang som ligger i natursköna omgivningar. Restaurangen håller öppet under golfsäsong.

I Annelund finns möjligheter till gott fika, en god korv eller smörgås på Frendo Annelund som är en Servicebutik och Bensinstation men också en InfoPoint där du kan få tips på sevärdheter i kommunen. i Annelund finns också Restaurang Liljebacken som har öppet för lunch och som också emellanåt kör evenemangskvällar.

I Ljungs tätort finns det anrika Gårdsmejeriet Gäsene ost med en ostbutik och  café, under året besöker ca 23 000 besökare Gäsene mejeri för guidad visning eller besök i ostbutiken. Är du hungrig så ligger Parkuddens Pizzeria utmed Alingsåsvägen och är du fikasugen så beök Gäsene café som har öppet tisdagar-torsdagar på stationsvägen 16.

I Od några kilometer öster om Ljung hittar ni det mysiga Crea Diem Bokcafé i Od. I en fin liten torparstuga serveras det gott fika och goda luncher, öppet under vår, sommar och höst samt öppet fram till Jul. En härlig idyll som också erbjuder cykelutflykter och vandringsstråk i närheten. Är du på besök i regionen och vill veta mer om bygden är det här du ska fråga då de också är en turistinformation. Besök hemsida för aktuella öppettider.

Grovare Evenemang och Kafé i Grovare på gränsen till Ulricehamns kommun erbjuds det kafé i den gamla handelsboden. Här kombineras kafé, butik och evenemang i lantlig sekelskiftesmiljö.

Säms camping och Café som har öppet maj till september är det öppet sommarcafé. Här kan du slå dig ned och njuta av den härlig utsikten över Sämsjön.

Är du i besök i Mollaryd under sommaren så ta en tur upp till Café Hult som har öppet vissa dagar under sommaren. Trädgårdscafé med hembakt och enklare smörgåsar i härlig miljö med närhet till bokskog, naturreservat samt vandringsleder.

LillPuttland strax utanför Hudene vid Nolåsen finns café sommartid när LillPuttLand har öppet. Här kan du strosa runt i skogen och beskåda Lill-Maries fina miniatyrhus.

Runt om i bygden finns också Gårdsbutiker som erbjuder möjligheter till en fikastund i härlig landsbygdsmiljö.

Detta var några exempel på matställen och fik i Herrljungabygden! 

Hjärtligt Välkommen :)