({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Visit Karlsborg AB

Äventyr för gruppen på Karlsborgs Fästning!

Samla gruppen på en buss och kom till Karlsborgs fästning med ett helt färdigt paket. I paketet ingår en guidad busstur innanför de höga vallarna, lunch på försvarsrestaurangen Kastanjen samt en guidad visning på mäktiga Fästningsmuseet.

Ett helt färdigt och prisvärt paket för att upptäcka Europas största fästning som var tänkt att bli Sveriges reservhuvudstad. Smidigt, eller hur? Nedan finns mer information om de olika delarna av vårt busspaket på Karlsborgs Fästning. Såklart går tiderna att justeras ut efter era önskemål.

11.30 Bussguidning

Vår bussguidning är till för er som kommer till Karlsborg med egen buss. Guiden stiger ombord och tar er med på en timmes tur innanför vallarna.

Turen tar en timme och börjar vid Paviljongen i Ingenjörsparken vid Vätterns strand. Den går sedan förbi stenbryggan och dess område, vilket var basområdet för byggnationen av fästningen.

Går vidare in på själva fästningsområdet med arméns f.d. huvudförråd och verkstäder samt det unika samhälle som byggdes innanför murarna.

Bussen släpper sedan av er & guiden utanför ert lunchställe.

 

12.30 Restaurang "Kastanjen" Nordrest

En unik försvarsrestaurang med stort utrymme för hela gruppen. Här serveras det husmanskost där du kan välja mellan 3 olika rätter inklusive salladsbuffé & kaffe såklart. 

Läs mer om Restaurang Kastajen här >>

14.15 Fästningsmuseet

Välkomna till Karlsborgs Fästningsmuseum, en plats som tar er på en resa genom militär historien men även militära nutiden samt hembygd.

Över 30 000 föremål samsas på en yta på 2000 m2. Karlsborgs Fästningsmuseum har den enda utställningen som finns i Sverige om Specialförbandet SOG. Ett förband som jobbar i högriskområden under radarn.

Guidning tar 45 min och tar er genom hela museets mäktiga salar fylld med Fästningens historia. Guideturen avslutas på övre plan där den praktfulla Garnisonskyrkan vilar, denna som skulle verka som plenisal och som har en bajonett krona på 500 kg.

Läs mer om Fästningsmuseet här >>

PRISER

Beroende på hur många ni är så löser vi ett helt paket som ni sedan får på faktura.
Kontakta oss för en mer info samt en offert. Skicka din förfrågan till info@karlsborg.se eller irng oss på 0505 - 173 50. 

Busstur med guide 1 h: 2200 kr/buss

Kastanjen Nordrest: 85 kr/pers

Fästningsmuseet: 1500 kr/grupp upp till 20 pers. Därefter 70kr/pers.

 

Istället för Busstur - välj en Historisk Äventyrstur LÅNG!

Upptäck fästningens gömda gångar i denna Historiska Äventyrstur som tar 1 h & 45 min. Likt en tidsmaskin så tar vår guidetur dig tillbaka till tiden då Karlsborgs Fästning byggdes. 

Istället för Busstur - välj en Historisk Äventyrstur KORT!

Likt den långa turen tar sig denna Historiska Äventyrstur på 1 h & 15 min genom Karlsborgs Fästning där ni får passera genom mörka gångar, kanonrök och råttor som väser.