({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Skene – många bollar i luften

Skene tar en stor – och stolt – plats i Viskadalens dalgång. Orten är nämligen en av Marks största – och den växer hela tiden. Kanske inte till ytan, men på ytan. Och i markbons hjärta. Det är här, mitt bland natursköna kullar och djupa dalar i det gamla arbetarsamhället, som handeln blomstrar och företag väljer att etablera sig. I den gamla textilfabriken tar ett köpcenter plats och spadar sätts i marken lite här och var för att bygga skolor, förskolor och nya vägar.

Storslagna raviner

Ett böljande blomsterhav finns att beundra i Assbergs raviner. Längs Viskan och andra åar i Mark finns det många raviner, men de är få ställen som är lika mäktiga som i naturreservatet Assbergs raviner. Kanske är ravinerna som allra vackrast när vildaplarnas och hagtornens blommor hänger som stora bollar på försommaren.

Vid parkeringen börjar en grusad stig som leder till spångar och trappor så att du kan röra dig lätt i det böljande landskapet. Förutom ett glatt fågelkvitter som sällskap är chansen stor att du träffar på en betande ko.

Hedgärdessjön fina område

En annan oas i Skene är friluftsområdet runt Hedgärdessjön. Här finns ett fyra kilometer långt motionsspår som tar dig runt skogssjön över grusade gångar, spångar och små skogsstigar. Här finns grillplatser och bänkar placerade lite här och var. Storlommens ödsliga rop för tankarna till betydligt nordligare vildmarker och det är enkelt att förstå att det är just här som skenebor väljer att ladda sina batterier. Här finns naturligtvis även en fin badplats på en udde om ett svalkande dopp i det friska, klara vattnet blir aktuellt. Eller kanske stiger du hellre ner i vattnet från de mjuka, släta klipporna.

Marknad och rally

I Skene finns en stark idrottstradition där basket och fotboll engagerar många i samhället. Varje år arrangerar fotbollsklubben den stora marknaden Skene Marten som lockar tusentals besökare. Det är en sann folkfest där marknadsstånden radas upp för att sälja allt från brända mandlar till stora, färgglada ballonger.

Ett annat dragplåster är Folkracefestivalen som äger rum i maj varje år.

Skenes småskalighet och läge

I Skene finns det mesta du behöver – allt från avkopplande naturupplevelser till butikers utbud. Småskaligheten och naturens sällskap bidrar till en idyllisk bykänsla.

Skulle du mot förmodan behöva ta dig till en storstad ligger Göteborg, Kungsbacka och Borås inom bekvämt avstånd.

Läs mer:

En bild på ett böljande grönt landskap.

Assbergs raviner

Nära Skene och Kinna finns dessa blomstrande marker. I delar av ravinerna går det fortfarande djur och betar som för 100 år sedan.

En bild på en blå sjö och en lika blå himmel. I bakgrunden skymtas en mörk skog. I vattnet ligger en brygga av trä.

Hedgärdessjön

Skenes närmsta sjö, Hedgärdessjön, erbjuder mycket fina badmöjligheter i ett skogslandskap med strand, bryggor, stora gräsytor och WC. 

En bild på entrén till en skoaffär.

Visko

Visko har Sveriges största sortiment av skor och stövlar med ett enormt utbud av märkesskor.

En närbild på en turkisk maträtt som ligger upplagt på en skärbräda omringad av små skålar innehållande såser.

Skene Star Anatolia grill

Anatolia Grill är en gedigen och originell turkisk restaurang i Skene. En kulinarisk resa till Turkiet väntar här!

En närbild på en kassadisk i retrostil i ett gatukök

Mandys diner

Välkommen till Sveriges häftigaste gatukök. Givetvis är temat Rock’n’Roll med musik och retrokänsla i 50- och 60-talsmiljö.

En bild på en hylla i en second hand affär. Hyllan är full av massa olika lampor.

Erikshjälpen

Här fyndar du kläder, skor och accessoarer till hela familjen. Till ditt hem kan du hitta fräscha möbler, husgeråd, serviser, prydnadssaker, tavlor, lampor, böcker, filmer, leksaker och mycket annat.

Marks bowling. Bild från deras Facebooksida

Marks Bowling

Det är en härlig känsla när alla tio käglorna åker ner och man får strike, och får känna sig som en vinnare tills det är dags för nästa slag.

En närbild på en hamburgare på ligger på ett bord utomhus.

Frölich Grill

Ett klassiskt korvhak som aldrig gör någon besviken med en halv special, hamburgare och annat som får smaklökarna att kittla till.

En bild på ett gult putsat hus med en vacker dörr som står öppen. På fasaden sitter en caféskylt.

Ehrnholms café

Här kan du avnjuta en trevlig fikastund med något gott från det egna bageriet Kinna Finbageri.

En bild på en simbassäng med rutschkana och fontän i.

Badhuset Kaskad

På Badhuset Kaskad finns aktiviteter som passar hela familjen.

En närbild på en kock som kryddar mat som är upplagt på en tallrik.

Restaurang Casablanca

Restaurang i Skene som serverar dagens lunch och a la carte. Här finns även kinamat och sushibar.

En närbild på en skateboard.

Decay Skateboard park

Skatehallen öppnade 2010 och har byggts om i flera omgångar. House of Decay är 800 kvm och en viktig och väl använd mötesplats för unga.

En närbild på en slicead pizza som ligger på en skärbräda där två personer plockar varsin bit.

Pizzeria Napoli

Välkommen till Napoli, pizzerian utmed Varbergsvägen i Skene centrum. Vi serverar även kebab, sallader och falafel.

En närbild på ett tennisnät. Bakom nätet skymtar man en människor i tennisskor som håller i ett tennisrack. På marken ligger en tennisboll.

Marks Tennisklubb

Tygrikeshallen mellan Kinna och Skene har två tennisbanor inomhus med plexipave. Utomhus finns fyra grusbanor i naturskön miljö.