({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Ubbhult – där inlandsisen lämnat tydliga spår

Platsen som den lilla byn Ubbhult paxat på jordens yta är på skogsklädda höjder på en milslång drumlin. En drumlin är ett tydligt spår efter inlandsisens framfart och består av kullar av morän. Som mest mäter drumlinen 150 meter över havet och är ett tydligt inslag i landskapet, som till större delen är öppet odlingslandskap. De goda jordarna och det höga fria läget här har gjort platsen lockade för bosättare under lång tid. Branta slänter och tät skog omger det öppna landskapet. Tack vare drumlinen anses Ubbhult vara av riksintresse för naturvården. Och för naturälskaren.

Sjöglimtar och svalkande dopp

På två stora kliv hamnar du bland dignande blåbärsris och lysande svampställen i skogen bland fågelkvitter och sjöglimtar mellan träden. Det finns flera sjöar och tjärn med badplatser runt om byn. Vid populära och folkkära Stora Öresjö kan du bada från både sandstrand och brygga. Vill du vara lite mer ifred kan du promenera längs vägen en bit bort och göra en avstickare ner genom skogen för att hitta en egen plätt av sand att slå dig ner vid.

Längtar du efter att hålla metspöt i hand finns här flera fina fiskesjöar. 

Läskigheter på Nissestigen

Runt den vackra Änkatjärn finns en vandringsslinga, Nissestigen, som lockar promenadsugna från flera håll. Längs slingans cirka 2,5 kilometer långa flisade stig kommer du nära naturen. Tack gärna med en fikakorg för det finns många mysiga ställen att stanna upp och njuta av den härliga atmosfären.

I oktober förvandlas stigen till oigenkännlighet när den blir en ruskig spökpromenad. När skogen fylls av läskiga varelser lockas hundratals besökare till Nissestigen i hopp om att bli rejält skrämda.

Nära stad och natur

Förutom närheten till naturen så har du nära till storstadens puls. Både Göteborg och Kungsbacka, med sitt enorma utbud på aktiviteter och upplevelser, ligger cirka en halvtimma bort.

Läs mer:

Gunnagård grönsaker från deras Instagram

Gunnagård i Ubbhult

Ekologiska grönsaker & livsmedel.

Intill en stor gräsmatta ligger en sjö med härligt blått vatten. I sjön ligger en brygga. I bakgrunden skymtas skog och hus.

Stora Öresjön

Stora Öresjön har en liten härlig fridfull badplats med bryggor. Där finns en toalett och livräddningsstolpe. 

Dimoda

Dimoda

Hos oss mitt ute i skogen hittar du de senaste trenderna inom mode och inredning i vår lagerbutik.

En bild på ett padelrack som någon håller i, i bakgrunden kan man skymta ett nät och en motspelare.

Ubbhults Padelcenter

Ubbhult Padelcenter har en singelbana och en dubbelbana. De satsar på kvaliteten före kvantiteten och är de första och förmodligen enda som har byggt singelbana med Mondo-mattan i Mark.