({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Dyrön med silversmide och vandring

Välkommen till Dyrön! Den bilfria ön med vandringsled, hisnande vyer, ringlande småvägar, matbutik, bastu vid havet, mysigt boende och rofylld miljö. Testa på silversmide under en dagskurs med Tintin Hallding, du bor nära smedjan med självhushåll och kan få matkasse levererad till dörren.

DAG 1 - Kurs i silversmide hos Tintin på Dyrön 

Vistelsen börjar med att du kliver ombord på någon av de båda personfärjorna som trafikerar Dyrön. Antingen vid hållplatsen Rönnängs Brygga på Tjörn för att komma till Dyrön Norra eller från Rökan vid Instöbron på väg ut mot Marstrand för att komma till Dyrön Södra, det spelar ingen roll vilken när du väl är på Dyrön. För aktuella avgångar se www.vasttrafik.se. Färjan angör i någon av de två skyddade hamnarna på Dyrön. Bara en kort promenad därifrån ligger Tintins ateljé och verkstad.

Över en fika på morgonen startar ni med skisser, idéer och möjligheter, innan själva hantverket startar i verkstan vid varsin arbetsplats. Under dagen får ni testa olika moment, såsom sågning, lödning, filning, jämte samtal kring den kreativa processen. Framåt sen eftermiddag avslutas kursen och ditt egenhändigt skapade smycke är klart.

Kursen ger dig som deltagare möjligheten att under en dag förkovra dig i smidestekniker och alla moment i den kreativa processen från materialval till form och färg. Kursen är anpassad till två deltagare, vilket ger mycket tid för personlig handledning av Tintin, som har lång erfarenhet av kursverksamhet, svårighetsgraden anpassas efter förkunskaper och passar såväl nybörjaren som den med erfarenhet. Förhoppningsvis ger kursen nya kunskaper och en avkopplande dag som helt ägnas åt hantverket och det egna skapandet.

Matkassen med alla ingredienser ni behöver för att laga till er middag och frukost kan ni få levererad av den lokala matbutiken till boendet hos Annika på Dyrön .

DAG 2 - Vandring på Dyrön 

Efter frukost är det dags för vandring längs Dyröleden , en fem kilometer, bitvis krävande tur runt ön. Med fantastiska vyer över Västerhavet, mufflonfår, sällsynta växer och ovanliga bergarter är Dyröleden en naturupplevelse som dröjer sig kvar. Leden är väl utmärkt och den går över bergig terräng med trappor, spångar och räcken. Det krävs friska ben och rejäla skor, lämpade för terräng och hala berg. Utsikten är hänförande över Åstol, Pater Noster, Marstrand, Klädesholmen och Risön-Hättan. I öster och väster finns utsiktsplatserna Grinneberget och Åsen, med bänkar och bord. En annan spännande avstickare är Dynes ravin, en häftig del av vandringsleden. I söder ligger västkustens kanske skönaste bastu, unik för sitt fantastiska läge med utsikt över Marstrandsfjorden och Hakefjorden.

Efter två oförglömliga dagar på Dyrön med eget skapande, natur och motion, går färjan tillbaks till Rönnängs brygga eller Rökan.