({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Anders Jonsson

Upplev södra Bohuslän på 48 timmar

Här får du tipsen för att fylla ditt besök med så mycket södra Bohuslän som möjligt. Vi tipsar om några av våra största besöksmål, men även några mindre smultronställen. En häftig kajaktur, nybakat surdegsbröd utsikten från Tjörnbron och ett snabbt dopp på Hawaii.

Följ siffrorna 1-10 för en härlig tur.

Fotograf: Södra Bohuslän Turism

1.Börja dagen med ett besök på mäktiga Bohus fästning, känn historiens vingslag när du kliver på kullerstenar från 1308. Efter en nedslag i historien följer du doften av nybakade godsaker och unnar dig en lyxig fika på Skapa. Här kan du njuta av hantverkskaffe, härlig frukost och stilla shoppingbegäret med inredning i toppklass. 

Åk vidare mot nästa fästning, Carlstens fästning på Marstrand.

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

2. Ta den korta turen med färjan över till Marstrandsön. Här är möjligheterna många om du börjar bli lite sugen på lunch. Efter att ha promenerat runt på kajen och bland vackra sekelskiftesvillor kan det vara skönt att vila fötterna eller varför inte ett dopp i havet innan ni åker färjan tillbaka. Nu tar vi sikte mot Stenungsund.

Fotograf: Anders Jonsson

3.Ta en härlig kvällspromenad på Stenungsön och upplev de vackra miljöerna och de ståtliga villorna i den gamla badorten. Kanske lockar det med ett dopp i havet på Hawaii.

Förslag på boenden i området hittar du här. 

4.Första stoppet dag 2, Tjörnbron, en riktig ”selfiespot”. Dela med dig av dina upplevelser på  #södrabohuslän

Fotograf: Södra Bohuslän Turism

5.Fortsätt över Tjörn ut mot Bleket och Klädesholmen, stanna hos Lottas Bak & Form. Här bakas och säljs det ekologiskt surdegsbröd. Granne med bageriet hittar du Kajaktiv Avstickare: här kan du hyra kajak och ta en härlig tur på havet.
På Klädesholmen, Sillens ö, kan man strosa i trånga gränder och köpa med sig lokalproducerad sill och Kaviar. Årets sill presenteras här på Sillens dag 6 juni varje år.

Fotograf: Anders Jonsson

6.Fortsätt mot Skärhamn och Nordiska Akvarellmuseet. Nu är det kanske dags för en lunch, i Skärhamn finns det flera matställen att välja på. 

7.Åk vidare genom Skärhamn till Sundsby säteri. Här finns mycket att upptäcka, ett vackert parklandskap, en köksträdgård, en utställning om säteriets historia, en gårdsbutik samt café och restaurang.

8.Kör över vackra Skåpesund till Orust. Upplev gröna och natursköna östra Orust. Strax utanför Svanesund hittar du Konstgalleri Lars Sestervik. Åk vidare mot Stillingsön, en gammal badort med ångbåtsbrygga. Kör vackra landsvägar via Slussen mot Henån, ta de extra 5 minuterna och kör till Såten rastplats med härlig utsikt.

Fotograf: Södra Bohuslän Turism

9. I Henån finns möjlighet att handla och kanske ta sig något att äta. Nu är det dags att åka västerut igen, mot Ellös kör ni på vackra, slingriga och havsnära vägar, ta gärna vägen via Kungsviken.

10. Efter en god natts sömn är det dags att åka tillbaks söderut igen, över Orust, Skåpesund och Tjörn. På vägen finns möjligheter att köpa på sig lite mer lokala delikatesser ex. på Tavlebord Honungsgård och Tavlebords lanthandel.


Har du tid för fler upplevelser? Kolla in våra tips på besöksmål du inte får missa!