({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Anders Jonsson

Sugen på ett fiskeäventyr?

Södra Bohuslän erbjuder fantastiska möjligheter till sportfiske. Det kustnära fisket efter havsöring är vida känt och under sommarmånaderna kommer stora makrillstim in i fjordarna och kan fiskas både från land och båt. Ute till havs finns djuphavsfisket som erbjuder allt från torsk och sej till långa och andra spännande djuphavsarter. Det finns även flera sjöar som erbjuder utmärkt fiske efter gädda, abborre och gös.

Fjordområdena i södra Bohuslän erbjuder en otroligt vacker och varierad fiskemiljö med allt från forsande tidvattenströmmar till grunda sandvikar och vågpiskade stenhällar. Den 1 april är det havsöringspremiär och
då startar fiskesäsongen för många. Havsöringsfiske på grunt vatten med sporadisk vegetation är en upplevelse utöver det vanliga. Har man tur träffar man rätt och kommer ut i samband med att borstmaskarna svärmar. Maten finns då i överflöd och de silverblanka öringarna äter sig snabbt feta och starka efter de kalla vintermånaderna.

SPORTFISKE I VÄRLDSKLASS

När sommaren drar igång och vattnet blir varmare i juni så söker man med fördel större öring vid strömsatta klippbranter och uddar. Makrillen börjar även komma in och jaga tobis och småfisk längs klipphällar och invid
bryggorna. Har man ingen egen båt kan man med hyra en guide eller åka med någon turbåt ut och testa lyckan med några makrillhäcklor. Det går även utmärkt att fiska både makrill och öring direkt från land med både haspelspö och flugspö.

FISKETIPS OCH FISKEKORT

På Björns Fiske och Jakt i Stenungsund kan du få hjälp med information om vilket fiske som är bäst just nu och med vad du behöver för att lyckas med ditt fiske. Butikspersonalen har även koll på bra fiskeplatser och på vilket
fiskekort som behövs om man vill fiska i sötvatten. I havet är allt handredskapsfiske fritt. Behöver du boende? Det finns flera boendetyper i området med gångavstånd till bra fiske. Boenden som är populära bland sportfiskare är exempelvis Hotell Solliden, Salt och Sill, Stenungsbaden Yacht Club, Malö camping samt Hafstens camping.

Här kan du köpa fiskeutrustning eller boka en fisketur

BJÖRNS FISKE & JAKT
Fiskekort, tips och information om fiskeplatser, beten, fiskebestämmelser, fredningstider eller köp din fiskeutrustning här.
Strandvägen 14, Stenungsund
+ 46 (0) 303-843 40
www.bjornsfiskeojakt.se

ONE GUIDE
Niclas Ericson erbjuder guidade fisketurer både till havs och på land. Handikappsanpassad båt med rullstolsramp.
+ 46 (0) 702-64 62 80

WILD FISH SWEDEN
Havsöringsguidning med Jonas Nordigårds. Lån av fiskeutrustning ingår, fiske från båt eller land.
+ 46 (0) 706-31 04 44
www.wildfishsweden.se

FJORDGUIDERNA
Samlingssida för sportfiskeguider som har sin verksamhet i södra Bohuslän.
www.fjordguiderna.se

Destination