({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Brûgge

Härliga höst, mysiga vinter och fantastiska vår!

När sommaren gått mot sitt slut lägger sig lugnet över kusten. Det är då många väljer att besöka Sotenäs för att vandra, fiska och njuta av naturen och lugnet.

Vi har mycket att erbjuda under hösten, vintern och våren trots att många krogar, butiker och sevärdheter har tagit en paus efter en hektisk sommar.

Här kommer lite tips på vad du kan hitta på under hösten, vintern och våren i Sotenäs!

Vandringslederna i kommunen är otroligt fina, inte minst Soteleden som sträcker sig ca 6 mil runt i hela kommunen. Ramsvikslandet, även kallat Klippornas rike, har fina vanringsstigar bland den bohuslänska graniten. Mer information om vandring kan du läsa om HÄR

Nordens Ark - de utrotningshotade djurens park. En fantastisk anläggning med över 80 olika raser. Parken har öppet varje dag, året om. Bästa tiden är när löven har fallit och det inte är för varmt.
www.nordensark.se

Fisketurer - följ med den lokala erfarna fiskaren ut på en härlig fisketur, eller varför inte en hummersafari eller kräftfisketur! Dom kör turer så länge vädret tillåter.
www.smogensfiske.se
www.fisketur.se
www.smogensfisketurer.se
www.tangensbatturer.se

Havsaktiviteter - som till exempel dykning och paddla kajak, det kan du i stort sett göra året om. Smögens Dyk & Upplevelse på Smögen har en fin anläggning med ett stort utbud kurser och aktiviteter.

Sotenäs Golfklubb - har en otroligt naturskön 27 håls bana som man kan spela på nästan hela året. Klubben är belägen på Önna, mitt i Sotenäs kommun.
www.sotenasgolf.se

Gerlesborgsskolan - konstskola strax norr om Bovallstrand har hela året utställningar och kursverksamhet. Konserter hålls även på skolan. Se hela deras program på hemsidan.
www.gerlesborgsskolan.se

Friskvårdsanläggningen Tumlaren - strax norr om Kungshamn i Väjern erbjuds träning, simning, massage, gruppaktiviteter och barnaktiviteter.
www.tumlaren.com


Bio
- Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand visar de senaste filmerna. 
Se bioprogram här!

Gillar du Loppis - då finns det flera stycken i kommunen. Skyltar finner du längs vägar och i våra samhällen. Den största finner du i Väjern strax norr om Kungshamn. Under höst, vinter och vår  har dom öppet lördag och söndag mellan kl. 10.00 - 16.00.

SPA - Hotell Smögens Hafvsbad är SPA anläggningen som har det mesta. Men det finns även mindre SPA anläggningar på Johannesviks Camping och Wiggersviks Camping som man kan hyra för mindre sällskap.

Oktobermässan - I Kungshamns Idrottshall ordnas företagsmässa med ca 150 utställar från kommunen och närområdet. Mässan äger rum sista lördagen i oktober. Värt ett besök!

Julmarknader har vi flera stycken när julen närmar sig. På Nordens Ark, på Smögen, i Kungshamn och i Hunnebostrand. Traditionella julmarknader med försäljning av hantverk, mat, godis, lotterier, dans kring granen och mycket annat. Se datum för julmarknader i vår evenemangslista.

Restauranger öppna nästan hela året om:

Göstas Fisk & Skaldjurskrog på Smögen
Hotell Smögens Hafvsbad
Musselbaren på Smögen
Bella Gästis i Hunnebostrand
Bryggcafet i Bovallstrand (helger)
Sônnaâ på - på sydsidan, Kungshamn
Sorella i Kungshamn
Hamnplats 6 Kungshamn
Thairestaurangen i Kungshamn
Pizzeria Italia i Kungshamn
Malmöns Pensionat 
Nordens Ark

Fika kan du göra på:

Hamnbageriet i Kungshamn
Stenugnsbageriet vid Lyckan strax väster om Nordens Ark
Tumlaren i Väjern
Nordens Ark

I stort sett allt boende har öppet hela året, förutom våra campingplatser. Johannesviks Camping & Stugby har öppet året om.