({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Brûgge

  • Fotograf: Sotenäs Turism

  • Fotograf: Sotenäs Turism

  • Fotograf: vecka27

  • Fotograf: Tom Svensson

Härliga höst & mysiga vinter!

När sommaren gått mot sitt slut lägger sig lugnet över kusten. Det är då många väljer att besöka Sotenäs för att vandra, fiska och njuta av naturen och lugnet.

Vi har mycket att erbjuda under hösten och vintern, trots att många krogar, butiker och sevärdheter har tagit en paus efter en hektisk sommar.

Här kommer lite tips på vad du kan hitta på under hösten och vintern i Sotenäs!

Vandringslederna i kommunen är otroligt fina, inte minst Soteleden som sträcker sig ca 6 mil runt i hela kommunen. Ramsvikslandet, även kallat Klippornas rike, har fina vanringsstigar bland den bohuslänska graniten.

Nordens Ark - de utrotningshotade djurens park. En fantastisk anläggning med över 80 olika raser. Parken har öppet varje dag, året om.
www.nordensark.se

Fisketurer - följ med den lokala erfarna fiskaren ut på en härlig fisketur, eller varför inte en hummersafari eller kräftfisketur! Dom kör turer så länge vädret tillåter.
www.smogensfiske.se
www.fisketur.se
www.smogensfisketurer.se
www.tangensbatturer.se

Gerlesborgsskolan - konstskola strax norr om Bovallstrand har hela året utställningar och kursverksamhet. Konserter hålls även på skolan. Se hela deras program på hemsidan.
www.gerlesborgsskolan.se

Friskvårdsanläggningen Tumlaren - strax norr om Kungshamn i Väjern erbjuds träning, simning, massage, gruppaktiviteter och barnaktiviteter.
www.tumlaren.com


Bio
- Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand visar de senaste filmerna. 
Se bioprogram här!

Gillar du Loppis - då finns det flera stycken i kommunen. Skyltar finner du längs vägar och i våra samhällen. Den största finner du i Väjern strax norr om Kungshamn. Under höst och vinter har dom öppet lördag och söndag mellan kl. 10.00 - 16.00.

SPA - Hotell Smögens Hafvsbad är SPA anläggningen som har det mesta. Men det finns även mindre SPA anläggningar på Johannesviks Camping och Wiggersviks Camping som man kan hyra för mindre sällskap.

Oktobermässan - I Kungshamns Idrottshall ordnas företagsmässa med ca 150 utställar från kommunen och närområdet. Notera 29 oktober i almanackan och besök denna fina mässa.

Julmarknader har vi flera stycken när julen närmar sig. På Nordens Ark, på Smögen, i Kungshamn och i Hunnebostrand. Traditionella julmarknader med försäljning av hantverk, mat, godis, lotterier, dans kring granen och mycket annat. Se datum för julmarknader i vår evenemangslista.

Restauranger öppna året om:

Göstas Fisk & Skaldjurskrog på Smögen
Hotell Smögens Hafvsbad
Bella Gästis i Hunnebostrand
Bryggcafet i Bovallstrand (helger)
Sônnaâ på - på sydsidan, Kungshamn
Hotell Kungshamn
Thairestaurangen i Kungshamn
Pizzeria Italia i Kungshamn
Malmöns Pensionat 
Nordens Ark

Fika kan du göra på:

Hamnbageriet i Kungshamn
Stenugnsbageriet vid Lyckan strax väster om Nordens Ark
Tumlaren i Väjern
Nordens Ark

I stort sett allt boende har öppet hela året, förutom våra campingplatser. Johannesviks Camping & Stugby har öppet året om.