({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • The Edible Country

Stängt för säsongen, öppnar upp våren 2022.

 

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära naturen i Västsverige. Med The Edible and The Drinkable Country öppnar vi upp för att njuta av kombinationen natur, lokal mat och dryck. Runt om i Sverige har Visit Sweden i samarbete med de regionala turistorganisationerna placerat ut handgjorda träbord som kommer att vara bokningsbara mellan maj och september.

Här i Västsverige hittar du tre bord: Ett ute på det makalösa klipplandskapet på Ramsvik i Bohuslän, ett i en lummig skogsdunge precis intill Göta kanal och ett strax utanför Göteborg i utkanten av slottsparken vid Gunnebo slott. Det är med andra ord tre helt olika platser att välja på!

Så här går det till

Badass Food Stories på bohuslänsk matresa

Under våren 2021 besökte Nicole Jacobsen och Gustaf Björlin från Youtube-kanal Badass Food Stories. Häng med på deras resa där de bland annat besöte The Drinkable Country-bordet på Ramsvik. 

The Edible and The Drinkable Country

GÖTA KANAL. Bordet är placerat i en lummig skogsdunge precis intill kanalen och på gångavstånd från Norrqvarn Hotell & Konferens. För er som bokar bordet vid Göta kanal väntar en måltid ni sent ska glömma. Prima råvaror och en vacker utsikt över båtarna som passerar förbi på ett av Sveriges största besöksmål. 

The Edible and The Drinkable Country

RAMSVIK. Bordet är placerat direkt på de släta klipphällarna längst ut på öns norra udde. Blickar du ut från bordskanten möts du av gråröda granithällar och ett öppet havslandskap. Att boka det unika bordet på Ramsvikslandet i Bohuslän ger dig havets enkla råvaror, saltstänkta dofter och släta havsklippor i en skön kombination.

 

The Edible Country

GUNNEBO. Slottet ligger mittemellan två sjöar, endast en kvart från Göteborgs centrum och nås enkelt med kollektivtrafiken. När ni bokar bordet vid Gunnebo Slott och Trädgårdar får ni njuta av slottsträdgårdens goda råvaror, omgiven av ståtliga ekar i ett vackert kulturreservat strax utanför Göteborg.

 

Pop up - The Edible Country

SKARABORG. Föreställ dig en vacker och noga utvald plats i naturen. Här njuter du av mat skapad på lokala råvaror, tillagad på plats av våra bästa kockar. Tre pop up-restauranger som endast har öppet under en kväll, för dig och dina bordskamrater.