({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Vinter i Bohuslän

    Båtupplevelser - Upplev västkusten utan egen båt

Det är enkelt att ta sig ut bland Bohusläns tusentals öar med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder.

Planera för båtupplevelser i Bohuslän

Här hittar du tips på öar att besöka i Bohuslän. Välj mellan att åka en tur över dagen eller stanna över natt och utforska mer av vad platserna har att erbjuda. Hitta inspiration till din nästa resa med båttur, övernattning, god mat och roliga aktiviteter. 

6 skärgårdsboenden i Göteborgs skärgård

Checka in på ett mysigt boende på någon av öarna Hönö, Björkö, Donsö eller Vrångö i Göteborgs skärgård. Här hittar du tips på bra boenden, mysiga restauranger och roliga aktiviteter som förgyller din vistelse i skärgården.

Vandra på öar

Hur mysigt är det inte att göra en dagsutflykt till någon närliggande ö och vandra runt den? Många öar har fina vandringsleder där du vandrar nära vattnet, bland annat Dyrön, Kosteröarna och Vänerns öar.

Båtluffa i Bohuslän

Resan börjar på torra land! Sätt igång redan nu planera din nästa båtluff. Nedan hittar du tips på två turer som tar dig med på upplevelser i Göteborgs skärgård.

Film: Västkusten utan egen båt

Planera resan

Bohuskusten trafikeras av en rad olika rederier. Här har vi samlat dem och den information du behöver för att kunna planera din resa. Som vart och när båtarna går, om din rutt behöver förbokas och om du kan ta med din cykel ombord. 

Mysiga öar och kustsamhällen i Bohuslän

Vi har samlat ett urval av alla vackra öar och kustorter som finns i Bohuslän. Nedan hittar du våra tips. Vill du även bo gott på någon av öarna, klicka dig vidare för boendetips.

BOKTIPS!

Så upplever du Bohuslän utan egen båt!

Resejournalisten Marko T Wramén har tillsammans med hustrun och journalistkollegan Anna W Thorbjörnsson samlat sina alla bästa Bohusläntips i boken ”Magiska Bohuslän +250 tips om västkustens bästa naturupplevelser, badliv och strandhugg”.

Läs mer om boken och ett smakprov på några av de tips som finns i boken.