({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Käringön en ö i Södra Bohuslän

    Båtupplevelser - Upplev västkusten utan egen båt

Det är enkelt att ta sig ut bland Bohusläns tusentals öar med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder.

Säsongens båtturer på Västkusten

Utmed Bohusläns långa kust finns ett pärlband av mysiga öar och kustsamhällen. Här hittar du flera företag som erbjuder båtturer, kryssningar och safaris på tidtabell. Klicka dig vidare för att läsa och planera din tur i skärgården. 

Dagstur till Hönö

Hönö är en riktig västkustpärla – en perfekt plats att tillbringa en heldag på. Här finns klippor, fiskebåtar, sjöbodar, mysiga matställen, butiker och underbar natur. En ö full av liv året om och som bjuder på flera magiska smultronställen.

6 skärgårdsboenden i Göteborgs skärgård

Checka in på ett mysigt boende på någon av öarna Hönö, Björkö, Donsö eller Vrångö i Göteborgs skärgård. Här hittar du tips på bra boenden, mysiga restauranger och roliga aktiviteter som förgyller din vistelse i skärgården.

Planera för båtupplevelser i Bohuslän

Här hittar du tips på öar att besöka i Bohuslän. Välj mellan att åka en tur över dagen eller stanna över natt och utforska mer av vad platserna har att erbjuda. Hitta inspiration till din nästa resa med båttur, övernattning, god mat och roliga aktiviteter. 

Båtluffa i Bohuslän

Resan börjar på torra land! Sätt igång redan nu planera din nästa båtluff. Nedan hittar du tips på två turer som tar dig med på upplevelser i Göteborgs skärgård.

Planera resan

Bohuskusten trafikeras av en rad olika rederier. Här har vi samlat dem och den information du behöver för att kunna planera din resa. Som vart och när båtarna går, om din rutt behöver förbokas och om du kan ta med din cykel ombord. 

Hitta båtlinjer

Mysiga öar och kustsamhällen på Västkusten

Här hittar du massor av tips på öar och kustsamhällen längs den Bohuslänska västkusten som alla är värda en omväg. Mollösund, Käringön, Smögen och Fjällbacka är några av dem.

 

 

Tips på fler båtturer i Västsverige

Res på Dalslands kanal

Dalslands kanal trafikeras av flera fina sekelskiftsbåtar som tar sina passagerare längs de vackra omgivningarna längs kanalen. Under sommaren går båtarna dagligen från både Bengtsfors och Håverud.

Dagsturer på Vättern med Ångaren S/S Trafik

Följ med Ångaren Trafik ut på Vätterns vackra skärgård och upplev dess spännande besöksmål på ett unikt sätt. Turerna utgår från hamnen i Hjo och fartyget besöker sommartid Visingsö, Vadstena och Hästholmen. Sköna dags- och familjeturer, musikkryssningar och gruppresor.

Förläng sommaren eller möt hösten på Västkusten

Här har vi har samlat några av säsongens härligaste båtturer och tips på utflykter så att du lätt kan hitta ut till saltstänkta kobbar och skär. Eller varför inte ta en guidad båttur eller följ med på sälsafari?

Skaldjurskryssningar och räkfrossa i Göteborgs skärgård

Följ med på skaldjurskryssning i Göteborgs vackra skärgård. Vi har listat de bästa båtturerna som erbjuder räkfrossa, skaldjursbuffé eller liknande. Välkommen ombord!