({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vinterupplevelser i Västsverige

Här har vi samlat vinterns roliga aktiviteter och mysiga upplevelser. Njut av avkopplande spa- och bastubad, vintervandring, båtturer eller skidåkning på längd och utför. Ta med familj eller vänner på en tur över dagen eller stanna lite längre och boka en vinterresa i Västsverige.

Boka en vinterresa i Västsverige

BOENDEPAKET. Skäm bort dig själv och en vän, partner eller familj i vinter. Välj bland avkopplande Spa-paket, uppfriskande kallbad med mysigt boende, långfärdsskridskor och skidåkning eller hotellpaket med det lilla extra. Detta och mycket mer hittar du här. 

Njut av vintern

10 härliga utflyktstips i Västsverige

Spa och relax över dagen

Vad passar bättre i denna årstid är att boka in lite lyx i vardagen? Här har vi samlat härliga utflykter att ta med vänner eller familj på. Uppfriskande havsdopp, varma bastubad och avkopplande stunder, detta i kombination med en smarrig hotellfrukost, lunch eller middag.

Fika dig genom Västsverige

Nygräddade kanelbullar, sockersöta småkakor, knäckiga pajer och en rykande varm kopp kaffe eller te. Här har vi listat vinteröppna caféer som alla erbjuder det bästa man kan tänka sig för en riktig gofika, på plats eller köp med dig hem.

10 leder att vandra på vintern

Att vandra under vinterhalvåret kan vara helt magiskt. Om du dessutom kombinerar vandringen med ett värmande fika- eller matstopp blir det extra mysigt. Så på med vinterkängorna och ge dig ut på vacker vintervandring i Västsverige!

Ta del av spännande historia och berättelser

Hos Gunnebo Slott & Trädgårdar, strax utanför Göteborg, kan du välja mellan två spännande turer. En guidad slottstur eller visning av det nyligen färdigställda orangeriet och hantverket som ligger bakom byggnadens tillkomst.

Rörstrands museum i Lidköping får du höra anekdoter om hur det var att jobba på porslinsfabriken och lära dig hur du känner igen äkta porslin. I Lysekil ligger Havets hus, här får du lära dig allt om livet under havsytan och komma nära hundratals fascinerande arter. För dig som vill komma ut i naturen så erbjuder Salta Guiden naturnära guidningar på öarna Marstrand och Dyrön samt i kuststaden Lysekil.

Guide till vinterns kallbad

Salta havsbad på västkusten, insjöbad i den trolska dalslandskogen eller ett uppfriskande dopp i Vättern. Här hittar du tips på platser för både salta och söta bad.

Upplev skärgården från kajaken

Paddling i naturen och det passerande vinterlandskapet skapar en upplevelse av närvaro och stillhet.  Här hittar du både guidade dagsturer och paddlingspaket med både tur och boende - boka en upplevelse för alla sinnen.

Guidad tur och skärgårdskryssning

Upplev skärgården när den kanske är som alla vackrast, krispig och med sin dova färgskala. Kliv ombord på Kastors guidade tur som tar er ut i det vilda Vinga skärgård som vid den här tiden nästan enbart är fylld av fåglar och sälar. Efter en timmes tur är ni tillbaka i Hönö klåva hamn. 

Skärgårdslinjens Vinterkryss med show lovar en helkväll ombord med sång, skratt och god mat på något av fartygen M/S Trubaduren och M/S Medvind. Samtidigt som ni njuter av en fantastisk vinterbuffé i bedövande vacker miljö bjuder den serverande personal på glittrande underhållning.

Lördagshäng i backen?

Att åka skidor är en inte bara en rolig aktivitet, det är även en härlig naturupplevelse. Västra Götaland har några av de bästa platserna för skidåkning i hela södra Sverige. Här finns flera familjevänliga skidanläggningar, fartfyllda parkområden och inte mindre än tre Vasaloppscenter för dig som vill åka längdskidor.

Långfärdsskridskor för isbitna

Häng med på en snabb, spännande, säker och exklusive upplevelse som passar alla. Aktivitetsföretaget Minto tar dig med på en guidad tur i ett frostigt och nästan orört vinterlandskap. Tillbaka på boendet väntar middag innan ni somnar gott efter dagens äventyr. 

Populära evenemang i vinter

Kicka igång adrenalinet

UTMANANDE ÄVENTYR. Hos Upzone finns flera spännande äventyr för kollegorna, familjen eller vännerna. Vad sägs om att bli en hackare för en dag? I Hackathon ställs ni inför en spänningsfylld aktivitet som testar era förmågor och om ni har vad som krävs för att bli skickliga hackare. Eller utmana er i Bumberball som är en hysteriskt rolig sport där du placeras i en stor uppblåst bubbla, sedan gäller det att göra mål precis som i vanlig fotboll.

Res inom Västsverige med Västtrafik

Flera av besöksmålen går att ta sig till kollektivt med buss och tåg. Resan söker och köper du enkelt i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se. Här väljer du även vilken biljett som passar, exempelvis enkelbiljett eller dygnsbiljett 1-3 dagar.