({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Barn i färgglaga skidkläder springer med skidor i händerna på Ulricehamn Ski Center

    Skidåkning - Allt om att åka skidor i Västsverige

Södra Sveriges bästa skidåkning

Att åka skidor är en inte bara en rolig aktivitet, det är även en härlig naturupplevelse. Västra Götaland har några av de bästa platserna för skidåkning i hela södra Sverige. Här finns flera familjevänliga skidanläggningar, fartfyllda parkområden och inte mindre än tre Vasaloppscenter för dig som vill åka längdskidor.

Längdskidåkning

Att åka längdskidor är en härlig friluftsaktivitet som passar de allra flesta, oavsett om du ska åka Vasaloppet eller bara vill ut i naturen en stund.

Utförsåkning

I Västsverige finns skidbackar både för erfarna slalomåkare och för dig som vill prova på att åka utför för första gången.

Skidorter och skidanläggningar

I Västsverige finns några av de bästa skidorterna i södra Sverige, med några av de största skidanläggningarna för utförsåkning och längdskidåkning. Här hittar du skidspår och skidbackar för såväl elitåkare som motionärer och barnfamiljer.

Skidresor och skidpaket

Sugen på en skidsemester? Här finns färdiga paketerbjudanden för hela familjen med boende nära skidbacken och skidspåren. Smidigare kan det knappast bli!

10 tips för att åka skidor med barn

Skidåkning med barn är hur mysigt som helst, men det innebär också en del prövningar. Här kommer våra bästa tips för en lyckad tur i backen eller spåren.

Tre vintriga filmer!

Låt oss inspirera dig med några korta filmklipp från tre av de främsta skidorterna i Västsverige.

En dag i Mössebergsbacken

Skidorten Ulricehamn

Vinter på Billingen