({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Pricca Studios

11 skäl att älska Ulricehamn

Det finns hur många skäl som helst att älska Ulricehamn! Vi hade gärna nämnt flera, men bestämde oss för att plocka ut några godbitar. Vi hoppas att du gillar det och hittar massor av härliga tips i Ulricehamn!

 

 

1. Bilfri banvall

I Ulricehamn kan du ta dig både söderut, norrut och österut på våra gamla banvallar. Perfekt för cykling, rullskidor och inlines. Banvallarna lämpar sig också väl för dig som har begränsad rörlighet och kanske sitter i rullstol eller permobil. Helt ostörd från biltrafik kan du ta dig fram och njuta av vår vackra natur! Totalt är det 70km banvall i Ulricehamns kommun.

 

 

2. Ulricehamns kallbadhus

Med traditioner långt tillbaka som kurort kan vi på bästa sätt tillgodose dina behov. På Kallbadhuset i Ulricehamn kan du slappna av med spa och bad, året om! En plats där vi får bättre hälsa genom vatten. 

 

 

3. Lassalyckan

Lassalyckan i Ulricehamn är södra Sveriges första officiella Vasaloppscenter inom längdskidor, trailrunning och mountainbike. Här kan du med säkerhet vässa formen och lära dig mer om teknik, utrustning och kost för att få ut mer av din träning. Lassalyckan är en kommunal anläggning med ett enastående läge och med mycket goda träningsmöjligheter året om.

 

 

4. Filmstaden

- När du blir kär i en plats, blir du också kär i dess folk, säger filmskaparen Colin Nutley.

Människorna, naturen och möjlighet till arbetsro får honom och Helena Bergström att återvända gång på gång inför varje ny film. Här i Ulricehamn har de flertal gånger gestaltat den svenska vardagen, i småstaden och landsbygden. Här är bland annat Änglagård, tv-serien Saknad, Vilken Jävla Cirkus och Bröllop, Begravning & Dop och nu senast Dancing Queens inspelad.

 

 

5. Mat och fika

Att njuta av en god bit mat i goda vänners lag är härligt. Att få stanna till på en mysig plats och avnjuta en kopp nybryggt kaffe med hembakt fika det är heller aldrig fel. I Ulricehamn hittar du ett brett utbud av både restauranger och kaféer, och en del med en lite speciell inramning där mat eller kaffestunden blir en härlig upplevelse.

 

 

6. Mysig småstadsshopping

De pittoreska husen, kullerstensgatorna och butikerna ligger tätt. Välkända varukedjor blandas med fräscha boutiquer och affärer. Genom sitt kunnande, sin service och sitt trevliga bemötande ser handlarna till att du får det du söker. Många av byggnaderna längs gågatan har sitt ursprung i tidigt 1700- och 1800-tal.  Att handelstraditionerna i bygden har anor sedan medeltiden gör det än mer intressant, då gamla kulturmiljöer blandas med dagens aktuella utbud. Här får du uppleva en mysig småstadsshopping.

 

 

7. Åsunden

Stadens vackra läge precis intill sjön Åsunden kommer med många fördelar! I Ulricehamn finns stora möjligheter till fiske, bad och vattenaktiviteter. Här kan du hyra kanot, kajak eller båt och uppleva Ulricehamn från sjön. Missa inte heller våra fantastiska badplatser!

 

 

8. Gårdarna runt sjön

"Sjön var vackrare än andra sjöar med gröna holmar, lummiga näs och djupa vikar". Ett utdrag ur romanen Gårdarna runt sjön av författarinnan Birgit Th Sparre. Idag kan du uppleva den bygd som Birgit skrev om i sina romaner men i en nyare tappning. Historien finns kvar att beskåda i form av ett vackert välbevarat medeltidsslott och herrgårdar. Idag rymmer gårdarna inte bara tidstypiska historiska miljöer utan också kaféer, gårdsbutiker och konferensverksamheter.

 

 

9. Natur och friluftsliv runt knuten

I Ulricehamn kommun finns det fantastisk natur, många sjöar och en spännande historia. Helt enkelt perfekta förutsättningar för friluftsliv! Här hittar du flera vackra vandringsleder för dig att följa och upptäcka ditt eget äventyr! Omväxlande, kuperat, frodigt, vilt och vackert! Många av lederna tar dig till de vackraste platserna, finaste badplatserna och andra smultronställen som man annars skulle missa.

 

 

10. Stoja, skoja och lek!

Missa inte vår fantastiska lekplats Ulricaparken nere vid sjön Åsundens norra strand. På området finns hinderbana, klätternät, linbana, studsmatta, slänggunga, vattenaktiviteter, rutschkana och mycket annat. Här finns också en badplats med brygga och sandstrand. Vi har även en skatepark vid Tingsholmsgymnasiet med rails och en häftig skatebowl. Missa heller inte Grodspåret och vårt friluftsområde på Lassalyckan.

 

 

11. Vinter i Ulricehamn

Ulricehamn är en stad som lever och utvecklas året om. Här finns utrymme för avkoppling och härliga stunder. Med årstidernas växlingar sker också en förändring i staden. Att vintertid kunna erbjuda toppkvalité i spår och backar så långt söder ut är för oss en enorm tillgång. Lassalyckan och Ulricehamns Ski Center gör att Ulricehamn förvandlas till en riktig vinterstad!