({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jonas Ingman

7 Vandringstips

Att vandra i Ulricehamn kan vara en fascinerande naturupplevelse på många olika sätt. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen, få motion och koppla av i vardagen samtidigt. Här har vi samlat några tips som kan vara bra att ha i bagaget för en bättre upplevelse.

1. Ta dig tid – Ta det lugnt när du är ute och passa på att njuta av naturen. Tänk inte på hur snabbt andra går eller vad du har för kilometertider. Stanna istället till när du vill och ta många raster och pauser.

2. Bra skor – Detta är det viktigaste, att skorna är sköna och bra att gå i. Ofta kommer du långt med ett par gympaskor eller liknande om du mest går dagsturer. Ska du gå längre sträckor kan det vara skönt med mer rejäla vandringsskor eller - kängor. Har du alldeles nya skor så försök att gå in dem lite innan du ger dig ut på längre vandringar.

3. Packning och utrustning – Ha en ryggsäck som rymmer det du vill ha med på turen och som sitter skönt. Ta gärna med extrakläder utifall vädret ändrar sig, men försök att välja lätta kläder så att ryggsäcken inte blir för tung. Viktigast av allt är att du tar med dig en rejäl matsäck med mycket godsaker i och rikligt med vatten! Glöm inte att ta med ett sittunderlag att sitta på vid raster.

4. Mobil och kamera - Kom ihåg att ladda mobilen och kameran för att kunna bevara det du ser i din omgivning samt att kunna kontakta någon om något inträffar.

5. Karta -  Oavsett om du vandrar på en uppmärkt led eller inte kan det vara bra att ha med sig en karta för att upptäcka nya vägar och gömställen. På Ulricehamns Turistbyrå finns kartmaterial för de olika vandringslederna i kommunen. 

6. Allemansrätten - Tack vare allemansrätten kan alla röra sig fritt i den svenska naturen. Allemansrätten gör att vi alla har tillgång till naturen, men där ingår såväl rättigheter som skyldigheter. Det innebär att ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Läs mer här! 

7. Skoskavsplåster - Ta för säkerhets skull med skovskavsplåster för att lindra om skaven börjar komma. 

För mer inspiration