({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Längdskidåkning på Lassalyckan Ulricehamn

På Lassalyckan finns skidspår som passar alla typer av skidåkare – allt från elit till barnfamilj. Här finns också bra möjligheter till både fikapauser och korvgrillning. Vid våra fem rastplatser kan du tända en eld och lägga några korvar på gallret eller bara stanna till och njuta av medhavd matsäck.

Fotograf: Roger Borgelid

Håll avstånd och undvik trängsel

Tillsammans med UIF skidor och Snösäkert arbetar Ulricehamns kommun hårt för att hålla Lassalyckans spår öppna för allmänheten. Men det förutsätter att vi alla tar ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Alla besökare till Lassalyckan förväntas följa råden för att undvika smittspridning:

  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Håll avstånd till andra besökare, även utomhus.
  • Undvik trängsel både i och utanför spåren.
  • Mycket folk? Återkom gärna en annan dag.

Tillfälligt stängt: värmestuga, omklädningsrum och vallabod

För att undvika trängsel hålls värmestugan, serveringen, omklädningsrummen och vallaboden stängda. Toaletten i värmestugan är fortsatt öppen för besökare, förutsatt att inte någon trängsel uppstår.

Skiduthyrningen är öppen
Skiduthyrningen är öppen under helgern och har anpassat sin verksamhet för att minska risken för smittspridning.

 

Spår

Lassalyckans konstsnöanläggning gör det möjligt att lägga ut konstsnö direkt i spåren. Vid goda väderförhållanden kan hela spåret vara klart på några få dagar. Under 2020 har man investerat i en utbyggnad och effektivisering av befintligt snösystem för att möjliggöra en ännu snabbare och enklare snöläggning. Det man har gjort är att bygga samman två slingor av snösystemet för att kunna sektionera vatten och luft på ett bättre sätt och därmed kunna utnyttja vattenkapaciteten maximalt. Konstsnöspåret är vid så kallat vändspår ( åkning i båda riktningarna ) upp till 11,5 km långt varav 6-7 km har elljus. Det finns också tre spår för natursnö som är 5, 10 och 15 km långa. Dessa är spårade vid bra vinterförhållande. För åkning på samtliga av dessa spår krävs åkkort för vuxna över 16 år.

 

Elljusspåret 3,5 km: Lätt kuperat, lämpligt för de flesta.
Gula spåret 5km: Ett lätt kuperat spår som lämpar sig mycket bra för nybörjar- och motionsskidåkning.
Gröna spåret 10km: Något mer kuperad än det gula spåret. För den mer vana skidåkaren är detta idealspåret.
Svartvita spåret 15 km: Elitspåret ställer mycket höga krav på skidåkaren, både när det gäller fysik och teknik.

Vid tillgång på natursnö finns dessutom möjlighet till skidåkning på golfbanan som ligger strax intill. Så fort det är möjligt och golfbanan är utmärkt med pinnar så får man åka där. Man lägger då också preparerade skidspår och det är oftast på golfbanan som skidsäsongen startar. Där behövs inte åkkort. På golfbanan finns dessutom bra pulkabackar!  

I Ulricehamns IF:s klubbhus finns omklädningsrum, bastu, toaletter, värmestuga och vallningsbod som får användas av alla besökare. Obs: Stängt pga Covid-19. Endast toalett är öppen. 

 

Spårkort

Dagkort 100 kronor. Köps på Lassalyckan i och vid Ulricehamns IF:s klubbhus, som är en röd träbyggnad intill parkeringen på området. Självbetjäning. 

Bemannad försäljning säsong 2020-2021:

  • kvällstid 17-20 vardagar i UIF-stugans värmestuga. 
  • lördag och söndag ( januari-mitten av mars) 10-16

Betalning via swish, kort eller kontant. 
Du kan i lugn och ro var du än befinner dig köpa spårkort via självbetjäning med swish till nr 1233 62 27 35 ( skriv "spårkort" ) .
Kontant: Det går även med kontanter att köpa kort genom att lägga kontanta pengar i ett kuvert, Skriva ditt namn på kuvertet och lägg detta i en låda som finns uppsatt på väggen bredvid betalningsinstruktionerna på UIF-stugan. 

Säsongskort kostar 1500 kr och köps på Lassalyckan i UIF:stugan och i butiken XCC Endurance Sports. 

Uthyrning av längdskidor.
Det finns möjlighet att hyra skidor till hela familjen. Uthyrningen sker på Lassalyckan. För frågor kontakta Ulricehamns IF´s kansli på tfn 0321-140 05 eller via e-post kansli@uif.se

Bemannad uthyning ( Pga Covid-19 är det endast under helgerna vintern -21 ) :

  • lördag, söndag (januari- mars) 9-16

Betalning via swish, kort eller kontant. Skiduthyrning övriga tider efter överenskommelse med kansliet.

Förskottsbetalning: Bankgiro 491-4263
Swish (skriv skidhyra) till Ulricehamns IF 123 440 82 90 
Payment from abroad: via IBAN: SE 33 8000 0838 0800 4004 2095
SWIFT: SWEDSESS

Paket avser Skida, Sko och Stavar.
Prisexempel (cirkapriser):  
Vuxen 1-dag: Från 230 kr
Vuxen 2 dagar: Från 330 kr
Barn/Ungdom tom 17 år 1-dag: Från 170kr

Det går att hyra skidor fler dagar, för exakt pris hör med UIF.s kansli 0321-14005. 
Skidorna är vallningsfria och monterade med Salomon SNS Profil bindning. Skorna är en hög modell med varmt foder både i barn-och vuxenstorlekar.

Servering 

Ingen servering nu pga Covid-19, medtag egen matsäck! 

Under helgerna i januari till mitten av mars kommer det finnas servering med möjlighet att köpa fika, dricka och enklare mat mellan ca 10-16. Serveringen sker i röda UIF-stugan. Under skidsäsongen finns det också möjlighet att köpa lättare måltider på Hotell Lassalyckan

Vasaloppscenter 

Vasaloppet har godkänt Lassalyckan som officiellt Vasaloppscenter, det första officiella centrat i södra Sverige. Lassalyckan i Ulricehamn erbjuder Vasalöpare och andra motionärer kvalitetssäkrade träningsmöjligheter året om. Att bli officiellt Vasaloppscenter innebär stora krav. Utnämningen är en kvalitetssäkring för anläggningar med en medveten satsning på någon av Vasaloppets tre discipliner; skidåkning, löpning och cykel. Man måste kunna erbjuda goda träningsmöjligheter, bra boende och kompetens kring teknik och kost. Runt Ulricehamn finns varierad terräng för alla tre formerna. Dessutom har man investerat i norra Europas modernaste konstsnöanläggning, vilket säkerställer fina spår under vintermånaderna.

Lassalyckan är även en världscuparena! 


I januari 2017 kom världseliten i längdskidor till Lassalyckan för första gången. FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn . Tävlingarna innehöll både fristil och stafett för både damer och herrar. 60 tusen besökare kom för att ta del av dessa fantastiska skidtävlingar.  I januari 2019 var det dags igen och även denna gång blev tävlingarna en stor succé. Februari 2021 kör vi igen!

Lassalyckan utvecklades med Världscupen
Inför Världscupen förbättrades Lassalyckan med bland annat nytt elljus och stadionbelysning. Spåret där världscupen kommer hölls breddades. Det byggdes också ett uppvärmningsområde med en testbacke som efter världscupen användas som skidlekplats och pulkabacke. Andra nyheter på området är en ny damm som byggts för att öka kapaciteten av konstsnötillverkning samt en snölagringsplats, nya utmanande backar i spåren och bättre flöden för gående besökare genom ett antal tunnlar. 

Skidlektion

Önskar ni få hjälp av instruktörer erbjuds detta genom att Lassalyckan är ett Vasaloppscenter. Det finns tre duktiga och erfarna instruktörer som kan hjälpa dig komma igång med din skidåkning. Både för vuxna och barn! Här kan du läsa mer om detta. 

Varmt välkommen att ta dig en skidtur på Lassalyckan i Ulricehamn!