({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Mats Lind

Blidsberg MTB
Blidsberg, Ulricehamn

Blidsbergs spårområde - MTB-spåret

Mountainbike i Ulricehamn är inte bara teknikstigar på Lassalyckan. I Blidsberg finns det en fin MTB-led som är 10,3 kilometer.

MTB-spåret går i ett fint område som till stor del består av relativt gammal gran- och tallskog. Marken är vackert mossbeklädd och det finns gott om blåbärsris. Banan är periodvis kuperad och spåret ringlar sig upp och ner för åsarna i området med på 3–5 meters höjd. Dessa är ganska frekventa under första hälften av banan. Efter 5 km kommer man in i ett avsnitt med större åsar. Här blir de uppåt 10 meter höga men ligger då inte lika tätt.

Att tänka på:

Spåret är inte enkelriktat så det är möjligt att möta cyklister på banan.
Spåret korsar banvallen vid två tillfällen så iakttag försiktighet.
Delar av spåret går på samma sträcka som vandringsleder. Visa hänsyn.
I sydöstra delen av spåret går det ibland kossor på bete. Visa även hänsyn här.

 

Fakta om leden

Längd:

Spåret är 10,3 kilometer.

Markering:

Skyltar med en röd cykel på vit bakgrund.

 

Svårighetsgrad:

Banan varierar i svårighetsgrad från relativt lätt (svårighetsgrad blå) till medelsvår (svårighetsgrad röd) som kräver god teknik och en riktig mountainbike.

Start och mål:

Start och mål är vid ett ställe som kallas Farapass. Det är samma ställe som vandringslederna i området utgår ifrån. Det går att parkera här men alternativt tar man bilen till bygdegården i Blidsberg och följer anslutning för gul och blå led (trästolpar) till Farapass (grusväg ca 1 km).

Hitta hit:

Åk till Blidsberg som ligger utmed R46 mellan Ulricehamn och Falköping. I närheten av Basta kvarn lämnar man R46 och svänger mot Börstig. Efter 750 meter tar man höger och då ligger bygdegården strax på vänster sida. Parkera antingen här eller följ gul-blåa markeringar till starten.

Karta för utskrift/nedladdning

Kontaktinformation

Ulricehamns kommun

Orvar Pettersson

Blidsberg


Telefon: +46 70 687 67 53