Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Välkommen till Ulricehamn för en kvalitetssäkrad upplevelse på mountainbike! På bild ser du naturreservatet Korpebobergs lösvskogar.

    Fotograf: Mats Lind / ulricehamnsturistbyra.se

Ulricehamns bästa instagramplatser

Här har vi listat 11 platser för Ulricehamns vackraste vyer. Några måsten att addera till kamerarullen och snygga tillskott till instagram-flödet. Förutom fröjd för ögat, är de dessutom spännande besöksmål. Familjeäventyr, kameradejt eller tjusig fikaplats - hoppas du får en fin utflykt!

1. Kallbadhuset

Ulricehamns Kallbadhus måste vara en av de mest klickade byggnaderna i stan. I detta vattenburna badtempel finns även restaurang och spa.

 

2. Korpeboberg

Naturreservatet Korpebogergs lövskogar ligger utmed Åsundens östra strand. I det kuperade landskapet finns öppna och igenväxande hagmarker samt en kilometerlång, blockrik bergbrant.

Fotograf: MATS LIND mats@matslind.com

 

3. Rude Kulle

Rude Kulle är beläget i Tvärred med en panoramautsikt över sjön Åsunden. Njut av den vidunderliga vyn från någon av bänkarna. Här finns dessutom grillplats.

Rude Kulle är en utsiktsplats i Ulricehamn. Här finns grillplats och magisk panoramavy över sjön Åsunden.

Fotograf: ulricehamnsturistbyra.se

 

4. Lassalyckan

Motiverande utsikt i träningsspåren på det officiella Vasaloppscentret i Ulricehamn. På Lassalyckan tas det många hurtiga sport-selfies. Ofta vid de coola mtb-hinder som finns inne i skogen. 

Fotograf: Mats Lind

 

5. Komosse

En av södra Sveriges största myrlandskap som ger känsla av att vara i fjällen. Här finns Björnöleden, en rundvandring på cirka 5 kilometer som mestadels går på spång över mossen.

Fotograf: Mats Lind

 

6. Grusgropen

Från grusgropen i Marbäck får ni en förtrollande synupplevelse. Välförtjänt vy om ni tagit er hit med mountainbike eller till fots.

Vackra vyer på Ulricehamns mountainbike-leder. På bild är grusgropen i Marbäck.

Fotograf: Mats Lind / ulricehamnsturistbyra.se

 

7. Basta Kvarn

Detta populära kafé är i mångas fotorullar. En läcker upplevelse för både öga och fikasugna munnar. 

Fotograf: Jan Töve

 

8. Skidbacken

Under barmarkssäsongen är skidbacken öppen för allmänheten att besöka och motionera i. Utmanande skidgång där utsikten ger direkt belöning. 

På barmarkssäsongen är det fritt fram med skidgång på Ulricehamn Ski Center. Välförtjänt utsikt efter en tuff vandring.

Fotograf: Minna Frändås / ulricehamnsturistbyra.se

 

9. Banvallen

Den gamla järnvägen tar dig genom vackra och varierande miljöer. Den bilfria asfaltsvägen är enkel på cykel och du kan lägga mer fokus på att njuta av de fina omgivningarna.

 

10. Street Art

Selfies framför väggmålningar är tacksamma för lättagna och snygga foton. På bild ser du kvinnosakskämpen Ada Nilsson från Gällstad.

 

11. Högst upp i Villastan

Tacka backiga Ulricehamn, men vilka möjligheter det ger till vacker utsikt. Högst upp i Villastan får du en spektakulär utsikt över Ulricehamns centrum. I kvällens omringade mörker lyser staden upp som en ljusäng.

Fotograf: Pricca Studios

12. Kråkebo

På Åsundens västra sida finns Kråkebo. Det är lite kämpigt att ta sig upp på berget, Kråkeboberget, men väl uppe får du lön för mödan. Utsikten är väldigt fin!

Kråkebo är en vacker utsiktsplats och naturreservat i Ulricehamn.

Fotograf: ulricehamns turistbyrå

För fler lyckade instagram-inlägg