({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Pinnbröd med socker över öppen eld

Fotograf: Emma Ekstrand

5 mysiga vinteraktiviteter

Det bästa med vinter i Ulricehamn är de utomhusaktiviteter som vinterns kyla och snö möjliggör. En perfekt årstid för härliga aktiviteter och upplevelser utomhus. Dessutom är ljuset ofta magiskt de dagar himlen är klar och solen kikar fram. Nedanför har vi samlat våra fem favoritaktiviteter att göra på vintern förutom skidåkning.

1. Utmana kylan med ett vinterbad på Kallbadhuset

Vinterbad är en fantastisk upplevelse och har blivit en stor hälsotrend de senaste åren och i Ulricehamn hittar du ett av Sveriges mest uppskattade kallbadhus. Här har du makalös utsikt över sjön och kan ta ett uppfriskande bad varje dag, året runt mellan 06.00-22.00. Efter doppet kan du värma dig i den sköna bastun.

Hitta hit: Ulricehamns Kallbadhus hittar du i centrala Ulricehamn, i närheten av Ulricaparken.

 

2. Upplev fjällen i södra Sverige

Det fjällika landskapet på Komosse under vinter är en storslagen upplevelse, som att vara i fjällen – fast i södra Sverige. Packa ner ett liggunderlag att sitta på och en picknik med rejäl macka och värmande dryck. Längst Björnöleden finns flera vackra rastplatser där du kan njuta av stillheten. Du kan också grilla. När underlaget på mossen har frusit ordentligt upplever du mossen bäst med skidor eller snöskor. Det behövs inga spår utan du skidar över ödsliga vidder och utforskar det storslagna landskapet

Hitta hit: Komosse ligger ungefär 20 minuter utanför Ulricehamn. Parkering sker vid Mörkö som ligger längst vägen mellan Köttkulla och Mulseryd.

 

3. Mys med bio i Ulricehamns vackraste sekelskiftshus

Sedan folkets hus som Ulricehamns biograf huserar i byggdes för mer än 100 år sedan har byggnaden fungerat både som föreningshus, föreläsningslokal, teater, bibliotek och som nu även som biograf. Mys till det en kall vinterkväll med en biofilm i ett av Sveriges unikaste biosalonger.

folkets hus

Hitta hit:  Biografen ligger i centrum på Nygatan 24

Att ta med familjen till en backe för att åka pulka, snowracer eller madrass är en uppskattad aktivitet både för stora som små. Skratt och glädjetjut är nästan en garanti. Besök en upplyst backe eller hitta dig en egen längs en sluttning i skogen. Att åka i pulkabacken vid slalomanläggningen är ett bra alternativ.

 

5. Vinterpicknick

Någonting som går att göra, oavsett om det är snö och kyla eller ej är att åka ut i naturen och ha en vinterpicknick tillsammans. Här i Ulricehamn finns flera fantastiska grillplatser och vindskydd som är värda ett besök. Packa med någonting att äta, fyll termosen med varm choklad och bege er ut på ett äventyr.

Ett tips är att tända eld för att tillaga maten för att skapa en extra mysfaktor. En eld är dessutom perfekt för att värma sig vid under kyliga dagar. Här finns en lista på grillplatser runt om Ulricehamn