({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Pinnbröd med socker över öppen eld

Fotograf: Emma Ekstrand

5 tips på mysiga vinteraktiviteter

Det bästa med vintern i Ulricehamn är de utomhusaktiviteter som vinterns kyla och snö möjliggör. En perfekt årstid för härliga aktiviteter och upplevelser utomhus. Dessutom är ljuset ofta magiskt de dagar himlen är klar och solen kikar fram. Så vad du än gör, stanna inte inne – om det inte är för att fika gott! Nedanför har vi samlat våra fem favoritaktiviteter att göra på vintern förutom skidåkning.

1. Utmana kylan med ett vinterbad på Kallbadhuset

Vinterbad är en fantastisk upplevelse och har blivit en stor hälsotrend de senaste åren. I Ulricehamn hittar du ett av Sveriges mest uppskattade kallbadhus. Här har du makalös utsikt över sjön och kan ta ett uppfriskande bad varje dag, året runt, från klockan 06.00-22.00. Efteråt kan du värma dig i bastun.

Hitta hit: Ulricehamns Kallbadhus hittar du i centrala Ulricehamn, i närheten av Ulricaparken.

 

2. Upplev fjällen i södra Sverige

Det fjällika landskapet på Komosse under vinter är en storslagen upplevelse, som att vara i fjällen – fast i södra Sverige. Packa ner ett liggunderlag att sitta på och en picknik med rejäl macka och värmande dryck. Längst Björnöleden finns flera vackra rastplatser där du kan njuta av stillheten. Du kan också grilla. När underlaget på mossen har frusit ordentligt upplever du mossen bäst med skidor eller snöskor. Det behövs inga spår utan du skidar över ödsliga vidder och utforskar det storslagna landskapet

Hitta hit: Komosse ligger ungefär 20 minuter utanför Ulricehamn. Parkering sker vid Mörkö, längst vägen mellan Köttkulla och Mulseryd.

 

3. Upptäck det rustika gårdscaféet Vings Kvarn

Njut av fantastiskt hembakt fika på Café Vings Kvarn tillsammans med hela familjen. Här möts du av en magisk miljö och kreativa människor som har lagt ned sin själ i verksamheten. Njut av goda smaker, vacker inredning och en upplevelse som är mer än bara en fika. Den gamla kvarnen är omsorgsfullt renoverad och tar dig tillbaka i tiden, till när byggnaden togs i bruk för drygt 100 år sedan. I kvarnen finns även en inredningsbutik med flera lokala varor.

Hitta hit: Vings Kvarn finner du strax utanför Hökerum, endast ett par hundra meter från Riksväg 40 mellan Hökerumsmotet och Hökerum. Hit är det lätt att ta sig, både med egen bil eller kollektivt.

 

4. Besök pulkabacken

Att ta med familjen till en backe för att åka pulka, snowracer eller madrass är en uppskattad aktivitet både för stora som små. Skratt och glädjetjut är nästan en garanti. Besök en upplyst backe eller hitta dig en egen längs en sluttning i skogen. Att åka i pulkabacken vid slalomanläggningen är ett bra alternativ.

 

5. Vinterpicknink

Någonting som går att göra, oavsett om det är snö och kyla eller ej är att åka ut i naturen och ha en vinterpicknik tillsammans. Här i Ulricehamn finns flera fantastiska grillplatser och vindskydd som är värda ett besök. Packa med någonting att äta, fyll termosen med varm choklad och bege er ut på ett äventyr.

Ett tips är att tända eld för att tillaga maten för att skapa en extra mysfaktor. En eld är dessutom perfekt för att värma sig vid under kyliga dagar.