({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Branäsgruppen

Barnfamiljen stormtrivs i skidorten Ulricehamn

Ta med barnen på en snöfylld utflykt till skidorten Ulricehamn. Delta i skidskola och mys med hela familjen i längdspåret.

 

Skidorten Ulricehamn har utvecklats mycket de senaste åren och erbjuder idag perfekta förhållanden för såväl den erfarna barnfamiljen som den med förstagångsåkare. Med en timme till Göteborg och 40 minuter till Jönköping är det enkelt att åka hit över dagen, men här finns även tillräckligt med skojigheter och mysiga boenden för att fylla en helg.

 

Utförsåkning

Ulricehamn Ski Bike Hike har utvecklats mycket sedan starten. Här finns bland annat:

  • Skidskola. Ta lektioner av duktiga instruktörer. Låt barnen lära sig ifrån grunden och samtidigt kan du utveckla din teknik. 

  • Barnområde. När Branäsgruppen tog över driften av Ulricehamn Ski Center utvecklades barnområdet rejält. Här finns lätta backar och egen knapplift. Området har även en liftkarusell där de minsta kan öva sig i att åka lift.

  • Onlinebokning. Glöm inte att liftkort och utrustning måste förbokas online och sedan hämtar du snabbt ut det i anslutning till barnområdet.

Fotograf: Branäsgruppen

  

Enkelt att testa på längdskidåkning

Cirka 7 kilometer ifrån skidbackarna ligger Lassalyckan, en motionsanläggning och officiell Vasaloppspartner med finfina skidspår.  Lassalyckan erbjuder bland annat:

  • Lättåkta spår. Elljusspåret (3,5 km) har svag kupering och passar de flesta åkare, oavsett tidigare erfarenhet. Perfekt för nybörjare!

  • Och mer utmanande spår. Här finns även längre och mer kuperade spår att testa på. Konstsnöspåret är upp till 11,5 km varav 8,3 km har elljus. När natursnön lägger sig dras fler spår; 5, 10 och 15 km, plus en slinga på golfbanan. Tips! Vill du ta en skidlektion för att lära dig grunderna i att åka längdskidor? Eller kan du redan åka skidor men vill förbättra din teknik? Lassalyckan är ett officiellt Vasaloppscenter och erbjuder lärarledda lektioner med duktiga instruktörer.

  • Uthyrning. Hyr skidor för hela familjen i den bemannade uthyrningen.

  • Värmestuga. I Ulricehamns IF:s klubbstuga finns värmestuga, vallabod, toaletter, dusch och bastu som får användas av alla besökare. 

 

Stanna över helgen?

Ulricehamn är en mysig småstad. Här finns gott om boendemöjligheter om ni vill testa på skidor under en helg. Lista över allt boende i Ulricehamn.

 

Allt om skidåkning i Ulricehamn