({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Branäsgruppen

Barnfamiljen stormtrivs i skidorten Ulricehamn

Ta med barnen på en snöfylld utflykt till skidorten Ulricehamn. Delta i skidskola och mys med hela familjen i längdspåret.

 

Skidorten Ulricehamn har utvecklats mycket de senaste åren och erbjuder idag perfekta förhållanden för såväl den erfarna barnfamiljen som den med förstagångsåkare. Med en timme till Göteborg och 40 minuter till Jönköping är det enkelt att åka hit över dagen, men här finns även tillräckligt med skojigheter och mysiga boenden för att fylla en helg.

 

Utförsåkning

Ulricehamn Ski Center har utvecklats mycket sedan den prisade Branäsgruppen tog över driften. Här finns bland annat:

  • Skidskola. Låt barnen träffa nya kompisar och samtidigt utveckla sin teknik, eller följ med de yngre barnen till en lekfull skidlekis.

  • Barnområde. När Branäsgruppen tog över driften av Ulricehamn Ski Center utvecklades barnområdet rejält. Här i Björnbuselandets lätta backar finns egen knapplift. Området har en liftkarusell där de minsta kan öva sig i att åka lift, samt ett 10 meter långt rullband för att lätt ta sig lite lagom långt upp i backen.

  • Onlinebokning. Liftkort och utrustning köper och bokar du online och sedan hämtar du snabbt ut det i anslutning till barnområdet.

Fotograf: Branäsgruppen

  

Enkelt att testa på längdskidåkning

Cirka 7 kilometer ifrån skidbackarna ligger Lassalyckan, en motionsanläggning och officiell Vasaloppspartner med finfina skidspår.  Lassalyckan erbjuder bland annat:

  • Lättåkta spår. Elljusspåret (3,5 km) har svag kupering och passar de flesta åkare, oavsett tidigare erfarenhet. Perfekt för nybörjare!

  • Och mer utmanande spår. Här finns även längre och mer kuperade spår att testa på. Konstsnöspåret är upp till 11,5 km varav 8,3 km har elljus. När natursnön lägger sig dras fler spår; 5, 10 och 15 km, plus en slinga på golfbanan. Tips! Vill du ta en skidlektion för att lära dig grunderna i att åka längdskidor? Eller kan du redan åka skidor men vill förbättra din teknik? Lassalyckan är ett officiellt Vasaloppscenter och erbjuder lärarledda lektioner med duktiga instruktörer.

  • Uthyrning. Hyr skidor för hela familjen i den bemannade uthyrningen.

  • Värmestuga. I Ulricehamns IF:s klubbstuga finns värmestuga, vallabod, toaletter, dusch och bastu som får användas av alla besökare. - Stängt 2021 pga Pandemin. 

Fotograf: Roger Borgelid

 

Stanna över helgen?

Ulricehamn är en mysig småstad. Här finns gott om boendemöjligheter om ni vill testa på skidor under en helg. Lista över allt boende i Ulricehamn.

Flera boenden erbjuder fina Skidpaket där det ofta ingår liftkort, spårkort, frukost och middag. 
Mer om skidpaket hittar du här. 

 

Allt om skidåkning i Ulricehamn